Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Serooskerke

Wilt u tijdens uw vakantie genieten van zon, zee, strand en indrukwekkende natuur? Kies dan voor een huisje op een vakantiepark in Serooskerke, op het Zeeuwse eiland Walcheren. Niet alleen het strand is in de buurt, ook de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is snel te bereiken. Deze schitterende stad biedt voor elk wat wils.

Lees meer over Zeeland

2 vakantieparken gevonden
Sorteer op:
Lijstweergave
Nederland
Zeeland
Serooskerke
Op vakantiepark
filters verwijderen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Serooskerke

Wilt u tijdens uw vakantie genieten van zon, zee, strand en indrukwekkende natuur? Kies dan voor een huisje op een vakantiepark in Serooskerke, op het Zeeuwse eiland Walcheren. Niet alleen het strand is in de buurt, ook de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is snel te bereiken. Deze schitterende stad biedt voor elk wat wils.

Serooskerke

Serooskerke is een dorp in de provincie Zeeland. Het ligt in de gemeente Veere op het eiland Walcheren, tussen Middelburg en Vrouwenpolder in. Serooskerke is een pittoresk plaatsje met een oude dorpskern bestaande uit een kerk, wat nieuwbouw en een aantal boerderijen daaromheen. Het dorp heeft enkele bijzondere monumenten, zoals de Johanneskerk. Het schip ervan dateert uit de 15e eeuw. De kerk werd in 1957 en 1958 grondig gerestaureerd en in 2020 heringericht. Ook de korenmolen De Jonge Johannes is een bezienswaardigheid. Deze houten molen werd in 1835 gebouwd en in 1984 gerestaureerd. Hij draait vrijwel dagelijks. Onder in de molen is een winkeltje gevestigd waarin u naast graanproducten ook streekproducten kunt kopen.

Natuur in Serooskerke

Vanuit uw vakantiepark in Serooskerke kunt u er heerlijk op uit en genieten van de fantastische omgeving. U kunt natuurlijk een dagje naar de kust om te genieten van zon, zand en water. Ook fijn wanneer u wilt wandelen, zeker met de hond.

In het naburige Vrouwenpolder ligt natuurgebied Oranjezon. Ook hier kunt u fijne wandelingen maken. Het biedt een afwisselend landschap met beschutte duinvalleien, bos, duinstruweel, verstuivingen en duingrasland. In het gebied treft u veel soorten duinplanten en dieren aan. Met een beetje geluk komt u er een damhert of ree tegen! In het verleden was Oranjezon een waterwingebied. Dit kunt u nog zien aan de kanalen en het naaldbos.

De Sint Laurense Weihoek tussen Grijpskerke en Middelburg is hét topgebied voor weidevogels op Walcheren. U kunt dit gebied niet betreden, maar er wel langs wandelen of fietsen. De vogels zijn gewend aan voorbijgangers, dus u kunt ze van dichtbij bekijken. Het hele jaar door kunt u hier veel verschillende vogelsoorten aantreffen, zoals kluten, kleine plevieren, veldleeuweriken, graspiepers, grutto’s en kieviten.

Activiteiten in Serooskerke

Tijdens uw vakantie in Serooskerke is er van alles te doen, ook voor de kinderen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Pannenkoek- en Speelboerderij de Jonge Johannes, bij de molen. Hier kunnen de kleintjes zich vermaken in de speeltuin, op de mini-golfbaan of in het maisdoolhof.  En daarna is het natuurlijk smullen geblazen van een heerlijke pannenkoek.

Niet ver van Serooskerke ligt de stad Middelburg, zeer de moeite waard. Hier kunt u heerlijk struinen, shoppen en culinair genieten. Bent u gek op chocola? Dan mag u Sjakie’s Chocolade Museum niet voorbijlopen. Hier kunt u chocolade bekijken, ruiken, voelen, proeven en beleven. In het museum wordt het verhaal verteld van boon tot chocolade. Hier bent u wel een paar uurtjes zoet.

Bent u sportief aangelegd? Dan kunt u leren kitesurfen op het strand van Vrouwenpolder. Omdat het strand zo breed is, is het een ideale plek voor beginners om veilig het kitesurfen onder de knie te krijgen. U krijgt er les van zeer ervaren instructeurs en kunt er een internationaal erkend kitesurf-certificaat behalen.

Huur een huisje op een vakantiepark in Serooskerke

Op zoek naar een huisje op een vakantiepark dicht bij zee? Kies dan voor Serooskerke. De prachtige Zeeuwse kust is er om de hoek, en in een mum van tijd zit u in Middelburg of een andere leuke stad. Dat wordt genieten van een vakantie waarin iedereen aan zijn trekken komt!

Wat zijn populaire vakantieparken in Serooskerke?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Chaletpark Olmenduin als heerlijkste vakantiepark in Serooskerke beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Serooskerke.

Op welke vakantieparken in Serooskerke is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er vakantieparken in Serooskerke waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat zijn dé bezienswaardigheden van Serooskerke?

Tijdens uw vakantie in Serooskerke moet u zeker korenmolen De Jonge Johannes bezoeken. Deze houten molen werd in 1835 gebouwd en in 1984 gerestaureerd. Hij draait vrijwel dagelijks. Onder in de molen is een molenwinkeltje gevestigd waarin u naast graanproducten ook streekproducten kunt kopen.

Welke vakantieparken in Serooskerke zijn gelegen in de buurt van de zee?

Uitwaaien aan het strand, pootje baden in de zee, struinen langs de boulevard. Het kan met een vakantiehuis op een vakantiepark nabij het strand. Zin in een vakantie aan zee? Ontdek dan de vakantieparken in de buurt van de zee in Serooskerke.