Uw zoekopdracht

Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Middelburg

0 vakantiehuizen gevonden

Helaas heeft de door u ingevoerde zoekopdracht geen resultaten opgeleverd.

Probeer een andere aankomst- en vertrekdatum. De meeste vakantiehuizen hebben de maandag en vrijdag als standaard wisseldagen. U kunt eventueel wel eerder vertrekken. U kunt ook een andere regio proberen of uw reisgezelschap aanpassen..

Nederland
Zeeland
Middelburg
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Middelburg

De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, is rijk aan cultuur en historie. De grootste winkelstad van de provincie. Gezelligheid, goede restaurants en prima cafés. Een uitstekende keuze om hier een vakantiewoning of appartement te huren.

In de tijd dat de Noormannen de kusten van Europa teisterden werd op het eiland Walcheren een ringwalburg gebouwd. Dit was voldoende om de indringers tegen te houden. In de jaren die hierop volgden bleef het een veilige stad. Door haar gunstige ligging aan het water groeide de burcht al snel uit tot een bloeiende handelsstad. Vanwege het feit dat deze burcht de middelste was op Walcheren, kreeg het de naam Middelburg.

In de periode van de VOC was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. En dat is nog terug te vinden.

Middelburg is een stad waar na de vernielingen in de Tweede Wereldoorlog historische gebouwen en moderne architectuur perfect op elkaar aansluiten. U wandelt door gezellige straatjes, over kleine pleintjes met heerlijke terrasjes en grote winkelketens sluiten perfect aan bij speciale boetieks, galeries en kunsthandels.

Bijzonder is het abdijcomplex. Dit is een nagenoeg rond lopend gebouw in het centrum van de stad met in het midden van het gebouw een centraal plein, omgeven door hoge bomen. Hier zetelt het provinciebestuur, maar ook het Zeeuws museum.

Het oude stadhuis aan de markt is een van de mooiste gebouwen van ons land. Het heeft een gevel met gotische vensters, rood-witte luiken en hierin zijn 25 beelden van Zeeuwse graven en gravinnen verwerkt.

De Lange Jan, een van de drie torens van het abdijcomplex is 90 meter hoog. Beklim in de zomermaanden de 207 traptreden om een geweldig uitzicht te hebben over heel Walcheren.

We vergeten de Kuiperspoort en de Oostkerk te noemen. Op deze beperkte ruimte is het nauwelijks mogelijk al die typische historische bijzonderheden van deze geweldige stad te benoemen. Ga daarom zelf zoeken in Middelburg en beleef het avontuur van eeuwen.

Voor een geweldige vakantie in de hoofdstad van Zeeland: Middelburg, bent u natuurlijk bij heerlijkehuisjes.nl aan het juiste adres!

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze website. We raden de volgende browsers aan:
×