Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Ruinen

Tijdens uw vakantie in Ruinen kunt u helemaal tot rust komen in de prachtige Drentse natuur. Ruinen is een ouderwets brinkdorp gelegen in het zuidwesten van Drenthe. Vanuit uw vakantiehuis in Ruinen kunt u genieten van uitgestrekte heidevelden, essen en weilanden langs rivier de Ruiner Aa. Ook zit u vlak bij Nationaalpark Dwingelderveld.

Lees meer over Drenthe

9 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Ruinen
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Prachtig gelegen 8 persoons vakantiehuis nabij Ruinen | Drenthe
9, 1
9, 1
35 beoordelingen
673
580
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Heerlijke 6 persoons Wellness villa op Buitenplaats De Marke van Ruine...
8, 2
8, 2
97 beoordelingen
615
537
weekend va.
o.b.v. 4 personen
739
644
week va.
o.b.v. 4 personen
1460
1262
week va.
o.b.v. 6 personen
De hele familie mee op vakantie naar deze 18-persoons Villa in Ruinen!
8, 3
8, 3
1 beoordeling
1918
1675
week va.
o.b.v. 12 personen
Een Scandinavische beleving in Drenthe met dit 6-persoons chalet
9, 0
9, 0
2 beoordelingen
553
504
midweek va.
o.b.v. 4 personen
Een 4 persoons chalet tussen de groene omgeving van park De Wiltzangh
6, 3
6, 3
1 beoordeling
400
355
midweek va.
o.b.v. 4 personen
Slapen tussen de bomen: een knus 4 persoons vakantieverblijf in Drenth...
8, 2
8, 2
4 beoordelingen
768
634
midweek va.
o.b.v. 4 personen
Prachtige vakantiewoning voor 8 personen met gashaard in Ruinen, Drent...
7, 3
7, 3
39 beoordelingen
543
442
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Ruinen

Tijdens uw vakantie in Ruinen kunt u helemaal tot rust komen in de prachtige Drentse natuur. Ruinen is een ouderwets brinkdorp gelegen in het zuidwesten van Drenthe. Vanuit uw vakantiehuis in Ruinen kunt u genieten van uitgestrekte heidevelden, essen en weilanden langs rivier de Ruiner Aa. Ook zit u vlak bij Nationaalpark Dwingelderveld.

Nationaal Park Dwingelderveld is een prachtig natuurgebied dat tussen Ruinen en Dwingeloo gelegen is. Geniet samen met uw gezin, familie of vriendengroep in een mooi vakantiehuis of groepsaccommodatie en van de schoonheid die de provincie Drenthe u biedt. Bekijk het aanbod en geniet van een heerlijke en welverdiende vakantie in Ruinen.

Ontdek de natuur vanuit uw vakantiehuis in Ruinen

Met een vakantiehuis in Ruinen verblijft u aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het Dwingelderveld heeft een zeer divers landschap, van natte slenken en kleine vennetjes tot droge zandruggen. Dit diverse landschap is te danken aan de vele hoogteverschillen in dit gebied. Door droge en natte plaatsen in dit natuurgebied zijn er vele soorten planten en dieren. Er zijn verschillende soorten heide te vinden in dit gebied zoals struikheide, dopheide, kraaiheide ne lavendelheide. Verder zijn er veel soorten orchideeën en jeneverbesstruiken. Ook zijn er veel bijzondere dieren in Dwingelderveld, zo komen er drie soorten slangen voor, de adder, de gladde slang en de ringslang. Verder zijn er heel veel soorten en zeldzame vlinders zoals het gentiaanblauwtje en het veenbesblauwtje. In dit natuurgebied kunt u prachtige wandelingen maken op verschillende wandelroutes die er zijn. Ook is het natuurgebied te ontdekken met de fiets op mooie fietspaden en uitgezette routes. Een speciale manier om het Dwingelderveld te verkennen is per paard, er zijn verschillende ruiterroutes uitgezet, zodat u met uw al paardrijdend dit mooie natuurgebied kunt bewonderen. Huur samen met uw gezin een huifkar, laat u vooruit slepen door twee Belgische trekpaarden en verken zo het Dwingelderveld. Leuk om te zien is de schaapskudde die dagelijks vanuit Benderse, een buurtschap vlak boven ruinen, het Dwingelderveld intrekt. Vlakbij deze schaapskooi is het Bezoekerscentrum Dwingelderveld gevestigd. In de zomer worden er veel demonstraties schapendrijven gegeven met behulp van bordercollies. Rondom het bezoekerscentrum is er van alles te zien en te doen. Een speelplaats voor kinderen met een waterplas erin, waar kinderen eindeloos water kunnen pompen en zandkastelen kunnen bouwen.

Ook zijn er jaarlijks verschillende speurtochten die worden uitgezet voor kinderen.

Leuke uitjes tijdens uw vakantie in Ruinen

Vanuit uw vakantiehuis in Ruinen zijn er veel leuke activiteiten in en in de omgeving van Ruinen te doen. Houdt u van mooie vogels, dan moet u zeker een kijkje nemen bij Vogelpark Ruinen. In dit vogelpark vindt u vogels uit Nederland en de rest van Europa. De wandelpaden leiden u langs verschillende vogelkooien waar u de mooiste vogels kunt aanschouwen. Deze vogelkooien zijn allemaal voorzien met informatie over de bewoners van de kooi. Ook is er een leuke speelweide voor kinderen en een terras waar u koffie, thee, frisdrank en een ijsje kunt nuttigen. Op een ruime 30 kilometer ligt het Overijsselse dorp Slagharen. Bezorg uw kinderen een onvergetelijke dag en neem ze mee naar Ponypark Slagharen. Dit prachtige pretpark beschikt over 30 attracties geschikt voor jong en oud. Het park heeft zes themagebieden, Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Adventureland. In Ponypark Slagharen zijn jaarlijks ook vele leuke shows die worden opgevoerd en voor de allerkleinste is er een kinderspeelplaats. Een ander leuk uitje voor het gezin is een dagje naar Wildlands Zoo in Emmen. In dit park kunt u dieren bewonderen van over de hele wereld. Deze dierentuin is verdeeld over drie klimaatzones, namelijk Jungola, Serenga en Nortica. Jungola is een junglegebied met onder andere pythons, olifanten en Chinese alligators, Serenga is een savannegebied met onder andere Leeuwen, nijlpaarden, zebra’s en neushoorns, Nortica is een poolgebied met onder andere ijsberen, zeeleeuwen en pinguïns. Ook zijn er in het hele park leuke speelplaatsen voor de kinderen.

Groepsaccommodatie in Ruinen

Wilt u met uw hele familie of vriendengroep een paar dagen weg? Huur dan een groepsaccommodatie in Ruinen. Hier kunt u genieten van een heerlijke vakantie met een leuke groep mensen. Geniet samen van de mooie natuur van Drenthe door middel van mooie fietstochten en leuke wandelingen. Ga ’s avonds lekker met z’n alle eten in de groepsaccommodatie en maak gebruik van de keuken die van alle gemakken voorzien is. Gezamenlijk een pilsje drinken tijdens een leuk spel of een leuke quiz. Met uw familie of vrienden kunt u een hele gezellige vakantie hebben en meestal draagt een groepsaccommodatie hier aan bij. Kortom er is voor ieder gezelschap wel een geschikt vakantiehuis in Ruinen. Bekijk het aanbod en geniet van een prachtige vakantie in een groepsaccommodatie in Ruinen