Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Scheerwolde

De vakantiehuizen in Scheerwolde zijn allen gelegen in een landelijke en groene omgeving. Bovendien is het water, van het Steenwijkerdiep, altijd dichtbij uw vakantiehuis. Geniet langs het water van de langsvarende boten of ontdek de omgeving vanaf het water per boot of kano.

Lees meer over Overijssel

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Scheerwolde
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Sfeervol 4 persoons vakantiehuis in Scheerwolde vlakbij Nationaal Park...
9, 4
9, 4
Heerlijk
26 beoordelingen
734
609
week va.
o.b.v. 4 personen
8 persoons vakantiehuis aan vaarwater
8, 3
8 persoons vakantiehuis aan vaarwater
Nederland › Overijssel › Scheerwolde
8, 3
Zeer goed
50 beoordelingen
623
518
weekend va.
o.b.v. 6 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Scheerwolde

De vakantiehuizen in Scheerwolde zijn allen gelegen in een landelijke en groene omgeving. Bovendien is het water, van het Steenwijkerdiep, altijd dichtbij uw vakantiehuis. Geniet langs het water van de langsvarende boten of ontdek de omgeving vanaf het water per boot of kano.

Een aantal vakantiehuizen in Scheerwolde beschikken over een eigen aanlegsteiger, zodat u gemakkelijk uw eigen boot dichtbij kunt aanleggen. Tevens is het Steenwijkerdiep een ideale plek om uw hengel uit te werpen.

Wat is er te zien in Scheerwolde?

Scheerwolde ligt pal naast het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit prachtige waterrijke natuurgebied vol met plassen, sloten, rietlanden en dichtbegroeide moerasbossen is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. In dit bijzondere Nationale Park kunt u vele zeldzame dieren tegenkomen, zoals de otter en de zwarte stern. Daarnaast kent het nationale park verschillende observatieplekken die u een mooi uitzicht bieden op de verschillende vogelsoorten, zoals de aalscholver, die dit gebied rijk is.

Vakantie vieren nabij de Weerribben-Wieden

In het Nationaal Park Weerribben-Wieden kunt u heerlijk fietsen, wandelen en varen. Echter kunt u deze activiteiten ook combineren door, voor of na uw wandeling of fietstocht, mee te varen met de EcoWaterLiner. De EcoWaterLiner kent twee boten die gedurende de hele week van Giethoorn en Blokzijl naar het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster, en weer, terug varen. Uw fiets, kinderwagen en huisdier zijn van harte welkom en de watertaxi is tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Combineer uw vaartocht met een mooie wandeling of een lekker hapje in één van de vele restaurantjes in Giethoorn.

Er zijn vele wandelroutes die u het Nationaal Park Weerribben-Wieden laten ontdekken. Vanuit Scheerwolde start er een wandeling door het Waldakebos. Tevens vindt u in Sint Janssklooster twee wandelroutes die bij het Bezoekerscentrum de Wieden starten. Of fiets naar Wanneperveen en volg de Wieden Wandelroute en ontdek de mooie veelzijdige natuur van het Nationale Park.

Breng een bezoek aan Giethoorn vanuit uw vakantiehuis in Scheerwolde

Het Venetië van het Noorden, Giethoorn, is gelegen op een kleine tien kilometer van Scheerwolde. Dit pittoreske oude turfdorp staat bekend om zijn grachten, boogbruggetjes, mooie boerderijen en vervenershuisjes. 

Een bezoek aan Giethoorn is zeker de moeite waard tijdens uw vakantie in Scheerwolde. Langs de dorpsgracht zijn tal van gezellige eet- en drinkgelegenheden gevestigd waar u heerlijk kunt genieten aan het water. Daarnaast zijn er vele musea in Giethoorn, zoals museum de Oude Aarde, waar u één van Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen vindt. Of bezoek Museumboerderij ’t Olde Maat Uus en maak kennis met het alledaagse leven in Giethoorn in het begin van de vorige eeuw. Tijdens uw bezoek aan Giethoorn mag het maken van een vaartocht in een punter, door de grachten van Giethoorn, zeker niet ontbreken. De punter is typisch Giethoorns en werd eeuwen geleden gebruikt door de boeren om mee naar het land te varen.

Wat zijn leuke uitstapjes tijdens uw vakantie in Scheerwolde?

Uw vakantiehuis in Scheerwolde ligt op steenworpafstand van de pittoreske dorpjes Vollenhove, Blokzijl, Sint Jansklooster, Beltschutsloot en Kalenberg. Een bezoek aan deze dorpjes is zeker een aanvulling op uw vakantie. Doe tijdens uw vakantie de vroegere zuiderzeestad Vollenhove aan. Vollenhove is nu een echte watersportplaats met als toeristische trekpleister het Bloemencorso eind augustus. Of bezoek het historische dorp Blokzijl  dat tijdens de gouden eeuw een belangrijke handelsstad was. De rijkdom van toen is terug te zien in aan de monumentale panden met hals, klok en trapgevels. Wilt u graag winkelen tijdens uw vakantie in Scheerwolde, ga dan de Hanzestad Zwolle. Hier vindt u tal van grote winkelketens, kleine boetiekjes en gezellige eet- en drinkgelegenheden.

Bezoek, tijdens uw vakantie in Scheerwolde, zeker ook de Orchideeën Hoeve. Hier ontdekt u 25.000 vierkante meter aan tropenflora en fauna, zoals bijzondere orchideeën, tropische vogels, reptielen uit Midden-Amerika, Australië en Azië. Een bezoek aan de Orchideeën Hoeve is een leuk uitje voor zowel jong als oud. Voor kinderen is een bezoek een ware ontdekkingstocht. Speur mee naar de Pura Vida schat, klim in het mangrovebos, bewonder de tropische vlinders of voer de papegaaitjes.

 

Boek uw vakantiehuis in Scheerwolde bij heerlijkehuisjes.nl

Een vakantie in een vakantiehuis in Scheerwolde biedt voor ieder wat wils en staat garant voor een heerlijke vakantie op een prachtige bestemming.