Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Alphen aan den Rijn

De historische stad Alphen aan den Rijn is een perfecte bestemming voor uw vakantie. Er is hier veel interessants te ontdekken voor jong en oud. De stad ligt midden in het Groene Hart, dus ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. En met de grote steden van de Randstad in de buurt is er altijd wat te zien en te beleven.

Lees meer over Zuid-Holland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zuid-Holland
Alphen aan den Rijn
filters verwijderen
Vrijstaande 4 persoons chalet aan het water bij Alphen aan den Rijn
9, 5
Vrijstaande 4 persoons chalet aan het water bij Alphen aan den Rijn
Nederland › Zuid-Holland › Alphen aan den Rijn
9, 5
13 beoordelingen
371
midweek v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Alphen aan den Rijn

De historische stad Alphen aan den Rijn is een perfecte bestemming voor uw vakantie. Er is hier veel interessants te ontdekken voor jong en oud. De stad ligt midden in het Groene Hart, dus ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. En met de grote steden van de Randstad in de buurt is er altijd wat te zien en te beleven.

Alphen aan den Rijn: historische stad in het Groene Hart

Alphen aan den Rijn ligt in de provincie Zuid-Holland, in het Groene Hart tussen de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden. Alphen aan den Rijn is een historische stad, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de tijd van de Romeinen.

Op vakantie in Alphen aan den Rijn is er van alles te zien en te beleven. Avifauna bijvoorbeeld, een van de bekendste vogelparken van de wereld. Hier kunt u allerlei vogels, maar ook andere dieren bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. U kunt er sommige vogels zelf voeren en er worden regelmatig demonstraties gehouden. Het park heeft veel groen en vijvers, en een grote speeltuin met de grootste glijtoren van Nederland.

Ben u geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is openluchtmuseum Archeon echt iets voor u. Hier kunt u door de prehistorie zwerven, het Romeinse museum ontdekken en in de Middeleeuwen duiken. In het Archeon stapt u midden in de geschiedenis en beleeft u drie periodes uit de Nederlandse geschiedenis. De gebouwen, hutten en huizen zijn reconstructies van bouwwerken die echt in Nederland hebben gestaan. Het Archeon is een belevenis voor jong en oud.

Natuur in omgeving Alphen aan den Rijn

Het is de moeite waard om vanuit uw vakantiehuis in Alphen aan den Rijn  de groene omgeving te verkennen. Dicht bij de stad liggen de Nieuwkoopse Plassen. In dit laagveenmoeras kunt u met een bootje, wandelend of met de fiets veel moois ontdekken. Dit is namelijk het leefgebied van rietvogels, weidevogels en roofvogels. Maar ook de flora is heel veelzijdig. Op uw tocht door dit gebied kunt u waterlelies, gele plompen, krabbenscheren, pinksterbloemen, koekoeksbloemen en watermunt aantreffen. En met een beetje geluk spot u er een otter, ree, noordse woelmuis, haas, hermelijn of vos.

Het Groene Hart is een relatief dunbevolkt, natuurlijk gebied in het midden van Nederland. In dit prachtige, afwisselende polderlandschap zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. Redenen genoeg om er tijdens uw vakantie eens lekker op uit te gaan!

Wat te doen in de omgeving van Alphen aan den Rijn

Uw vakantiehuis in Alphen aan den Rijn is een ideale uitvalsbasis voor een gezellig dagje uit. De grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht bevinden zich op een afstand van slechts 30 minuten rijden. Keuze genoeg dus als u een dagtochtje wilt plannen.

Voor kinderen (maar zeker ook voor volwassenen) is het erg leuk om naar Madurodam in Den Haag te gaan. Dit attractiepark is in feite een miniatuurstad. Er zijn maquettes op een schaal van 1 op 25 te zien van onder andere bekende Nederlandse gebouwen, binnensteden, woonwijken, havengebieden en natuurgebieden.

Op vakantie in Alphen aan den Rijn? Breng dan eens een bezoekje aan Rotterdam. In deze wereldstad kijkt u ongetwijfeld uw ogen uit. U kunt er de Euromast beklimmen, een rondvaart door de haven maken of naar Diergaarde Blijdorp gaan. En natuurlijk is er nog heel veel meer te doen in Rotterdam.

Huur een vakantiehuis in Alphen aan den Rijn

Boek een huisje in Alphen aan den Rijn en geniet van een heerlijke vakantie in het Groene Hart van Nederland. Laat de voorpret maar beginnen!

Waar ligt Alphen aan den Rijn?

Alphen aan den Rijn ligt in de provincie Zuid-Holland, in het Groene Hart tussen de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden.

Wat is er te doen in Alphen aan den Rijn?

In Avifauna, een van de bekendste vogelparken van de wereld, kunt u allerlei vogels en andere dieren bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis is openluchtmuseum Archeon een aanrader. Hier kunt u door de prehistorie zwerven, het Romeinse museum ontdekken en in de Middeleeuwen duiken.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Alphen aan den Rijn?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Alphen aan den Rijn vindt u altijd uw heerlijke huisje.