Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Andijk

Op vakantie in Andijk geniet u van een ontspannend verblijf aan het IJsselmeer. Uw vakantiehuis staat in een schitterende omgeving, die u heel goed wandelend, fietsend of varend kunt ontdekken. Met interessante plaatsen in de buurt om te bezoeken zult u zich niet snel vervelen in dit mooie stukje Nederland.

Lees meer over Noord-Holland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Holland
Andijk
filters verwijderen
437
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Andijk

Op vakantie in Andijk geniet u van een ontspannend verblijf aan het IJsselmeer. Uw vakantiehuis staat in een schitterende omgeving, die u heel goed wandelend, fietsend of varend kunt ontdekken. Met interessante plaatsen in de buurt om te bezoeken zult u zich niet snel vervelen in dit mooie stukje Nederland.

Andijk

Andijk is een dorp in de gemeente Medemblik. Het ligt in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. Andijk is een langgerekt dorp dat zich uitstrekt van Enkhuizen tot Wervershoof. Andijk ligt letterlijk aan de dijk, zoals de naam van de plaats al aangeeft. Het ligt aan de dijk die het IJsselmeer scheidt van het Westfriese achterland.

Langs de dijk tussen Andijk en Medemblik ligt recreatiegebied de Vooroever. Een perfecte plek om te wandelen, te fietsen, te zonnen op het zandstrand en te dobberen op het water.

Wist u dat Andijk een heus hoedenmuseum heeft. Het heet heel toepasselijk Zet ‘m op. Het museum bevat een verzameling van ongeveer 400 hoeden, maar ook hoedenspelden, dozen, platen, boeken, tijdschriften etc. Voor de kinderen is er een vragenlijst die ze kunnen invullen, over de verschillende hoeden die er zijn te vinden.

Het Poldermuseum biedt in feite plek aan twee musea. Er zijn namelijk permanente exposities te zien over onder andere 5000 jaar leven en werken in de polder, en over het Nederlandse tuinzaadvak in verleden, heden en toekomst. Het museum is gevestigd in het voormalige poldergemaal.

Natuur in Andijk

Uw vakantiehuis in Andijk is een goede uitvalsbasis om de natuur in de omgeving te ontdekken. Natuurgebied de Vooroever bijvoorbeeld. Er is hier een broedkolonie van aalscholvers en er zijn tientallen broedende water- en moerasvogels. Het natuurgebied is ook een rustplaats voor vogels die voedsel zoeken in het IJsselmeer. Vanaf een wandelpad loopt u naar een vogeluitkijkpunt. Haal hier uw verrekijker maar tevoorschijn, want u kunt hier wel 250 verschillende vogels spotten!

Een ander mooi natuurgebied in Andijk is het Streekbos. In dit 73 hectare grote bos zijn verschillende wandelroutes uitgezet. U vindt er veel soorten planten en dieren. En heel misschien ziet u wel het meest bijzondere vogeltje van ons land: de ijsvogel.

Activiteiten in Andijk

Met een huisje in Andijk geniet u van een geslaagde vakantie. Een leuke tip voor een actief en uitdagend dagje uit voor jong en oud is Klimpark Streekbos, in het nabijgelegen Bovenkarspel. Dit spectaculaire klimpark bestaat uit meer dan vierhonderd meter aan hindernissen, twee ziplines en klimhoogtes variërend van 4 tot 12 meter. Voor wie liever met beide benen op de grond blijft biedt het klimbos genoeg andere activiteiten. U kunt er onder andere midgetgolfen, kanovaren en klootschieten.

Voor jonge kinderen is Sprookjeswonderland in Enkhuizen een aanrader. In dit park kunnen de kids zich urenlang vermaken. Er zijn attracties, voorstellingen en shows. Ook is er een sprookjesbos, kabouterdorp, speeltuin en een kinderboerderij. Dit is gegarandeerd een betoverend dagje uit.

Huur een vakantiehuis in Andijk

Geniet van een heerlijke vakantie aan het IJsselmeer en boek een huisje in Andijk. Ontdek dit mooie stukje Nederland en boek snel een verblijf.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Andijk?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Andijk vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Waar ligt Andijk?

Andijk is een dorp in de gemeente Medemblik. Het ligt in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. Andijk is een langgerekt dorp dat zich uitstrekt van Enkhuizen tot Wervershoof. Andijk ligt aan de dijk die het IJsselmeer scheidt van het Westfriese achterland.

Wat is er te doen in Andijk?

Het hoedenmuseum in Andijk bevat een verzameling van ongeveer 400 hoeden, maar ook hoedenspelden, dozen, platen, boeken, tijdschriften etc. Voor de kinderen is er een vragenlijst die ze kunnen invullen, over de verschillende hoeden die er zijn te vinden. In het Poldermuseum zijn permanente exposities te zien over onder andere 5000 jaar leven en werken in de polder, en over het Nederlandse tuinzaadvak in verleden, heden en toekomst.