Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Borkel-en-Schaft

Een vakantiehuis in Borkel en Schaft is een geweldige bestemming wanneer u houdt van de natuur. Het pittoreske dorpje is gelegen in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn vele fiets- en wandelroutes. In 1810 werd Borkel bij de gemeente Schaft gevoegd en sindsdien heet het Borkel en Schaft.

Lees meer over Noord-Brabant

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Brabant
Borkel-en-Schaft
filters verwijderen
Gezellig en luxe 12 tot 14 persoons vakantiewoning op Vakantiepark Dom...
7, 1
7, 1
17 beoordelingen
1415
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Borkel-en-Schaft

Een vakantiehuis in Borkel en Schaft is een geweldige bestemming wanneer u houdt van de natuur. Het pittoreske dorpje is gelegen in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn vele fiets- en wandelroutes. In 1810 werd Borkel bij de gemeente Schaft gevoegd en sindsdien heet het Borkel en Schaft.

In de directe omgeving liggen gezellige steden en dorpen, denk bijvoorbeeld aan Eindhoven, Valkenswaard en Lommel in het mooie België. Rondom uw vakantiehuis bevindt zich ook prachtige natuur. Natuurgebieden als De Plateaux-Hageven en het Belgische Bosland liggen vlakbij waardoor een natuurwandeling of uitstapje zo gemaakt is.

Heerlijk wandelen tijdens uw vakantie in Borkel en Schaft

Natuurgebied De Plateaux-Hageven is een prachtig mooi gebied wat zowel Nederland al België doorkruist. Wandel door het bos, loop over de heide, langs verschillende vennen en vloeiweiden: met een watersysteem van begin 19e eeuw. Het is hellemal bijzonder de snelle verandering van natuur. Van wandelen door het bos, daarna sta je zomaar op de heide en ineens loop je door het natte deel van het Dommeldal. Dit gebied trekt veel mensen door de verschillende libellesoorten die er zijn. De meeste natuurliefhebbers komen voor de bijzondere Kempische heidelibel, als u goed zoekt vindt u hem. Er is de afgelopen jaren veel natuurherstel geweest, verschillende wandelpaden zijn verlengd en er zijn verschillende nieuwe geweldige fietspaden aangelegd.

Leuke dingen om te doen tijdens uw vakantie in Borkel en Schaft

Neem een bezoek aan de stad Weert wat gelegen is in Limburg. Bezoek één van de tien oude windmolens. Het muntgebouw kent een hele geschiedenis. Er werden in 1306 tot 1568 verschillende munten geslagen. Dit werd allemaal gedaan door de Heren van Weert. Er is nu ook een restaurant bijgemaakt. In dit restaurant kunt u heerlijk een lekker hapje eten. Verder kent Weert ook nog tien verschillende kerken. 

De Sint-Martinuskerk die gebouwd is in het jaar 1456. De toren is maar liefst 78 meter hoog, bovenin hangen twee grote kerkklokken en aan de buitenzijde is aan elke kant een klok te zien. Inmiddels staat deze kerk in de top 100 van belangrijkste monumenten van Nederland.

Vanaf uw vakantiehuis in Borkel en Schaft bent u zo in het altijd mooie België, neem dan bijvoorbeeld een kijkje in het gezellige Lommel. Deze stad vierde in 1990 zijn 1000 jarige bestaan. Ontdek Lommel door middel van een leuke wandeling, tijdens deze wandeling kunt een golvend door het centrum. Dit wordt ook wel CityGolf genoemd. Het is de bedoeling om met zo weinig mogelijk slagen het hele centrum door. Wanneer je met de minste slagen het doel bereikt hebt, heb je gewonen. Neem een kijkje bij de Lommelse Sahara, dit mooie natuurgebied waar u heerlijk een wandeling kunt maken Of kies ervoor om even lekker uit te razen op het strand. Na het maken van een leuke wandeling of even lekker uitgeraasd te zijn is er ook nog een mogelijkheid om een duik te nemen in het grote meer.

Bezoek bijvoorbeeld ook Valkenswaard. Deze stad staat bekend om het fantastische uitgaansgebied. Het dorp telt nog steeds de meeste kroegen per inwoner. Op de markt in het centrum is het met name erg gezellig, hier worden vaak in de weekenden vrijgezellefeesten gehouden of een team uitje. De sfeer tijdens het uitgaan is altijd perfect. Het uitgaansleven wordt door de gemeente extra gestimuleerd want er worden vaak grote evenementen georganiseerd het hele jaar door.

Nog geen plannen voor aankomend weekend?

Lekker genieten vanuit een vakantiehuis in Borkel en Schaft, bezoek natuurgebieden en leuke steden in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Eindhoven, Lommel en Valkenswaard. Maak geweldige wandelingen of fietstochten door De Plateaux-Hageven, ontdek de verschillende libellensoorten. Voor een leuk wekendje weg is een vakantiehuis in Borkel en Schaf  een goede uitvalbasis.