Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Dwingeloo

Met een vakantiehuis in het Drentse Dwingeloo geniet u van rust, ruimte en een schitterende bosrijke omgeving. Het is de perfecte plek voor als u tijdens uw vakantie wilt ontspannen of heerlijk wilt wandelen of fietsen. Bovendien is het Nationaal Park Dwingelderveld in de buurt, dus ook hier kun u de natuur ontdekken!

Lees meer over Drenthe

9 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Dwingeloo
filters verwijderen
Ruime 2 persoons accommodatie in Drenthe met gratis WiFi
9, 5
9, 5
109 beoordelingen
314
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Prachtig 2-persoons appartement in Drenthe met gratis WiFi.
9, 1
9, 1
70 beoordelingen
314
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Mooi 4 persoons vakantiehuisje aan de rand van het Dwingelderveld.
9, 7
9, 7
13 beoordelingen
432
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Heerlijk 2 persoons chalet midden in de natuur van Dwingeloo
8, 9
8, 9
38 beoordelingen
369
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Zeer luxe, ruim en authentiek 8-10 persoons vakantiehuis met grote tui...
9, 4
9, 4
8 beoordelingen
1425
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe 8 persoons vakantiebungalow gelegen direct aan het Dwingelderveld
9, 0
9, 0
12 beoordelingen
597
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe 4/ 6 persoons vakantiehuis gelegen direct aan Nationaal Park 't...
8, 7
8, 7
9 beoordelingen
439
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Authentiek Noors vakantiehuis voor 7 personen aan ’t Nationaal Park Dw...
9, 2
9, 2
4 beoordelingen
432
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Zeer luxe, ruim en authentiek 6 persoons vakantiehuis met grote tuin i...
8, 7
8, 7
1 beoordeling
1305
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Dwingeloo

Met een vakantiehuis in het Drentse Dwingeloo geniet u van rust, ruimte en een schitterende bosrijke omgeving. Het is de perfecte plek voor als u tijdens uw vakantie wilt ontspannen of heerlijk wilt wandelen of fietsen. Bovendien is het Nationaal Park Dwingelderveld in de buurt, dus ook hier kun u de natuur ontdekken!

Dwingeloo: groen brinkdorp in Drenthe

Dwingeloo is een brinkdorp in het westen van Drenthe. Het ligt tussen Diever en Lhee. Dwingeloo is een groen dorp met in de kern enkele prachtige rietgedekte boerderijen.

Een van de blikvangers van Dwingeloo is de Sint Nicolaaskerk. Dit gebouw komt uit de vijftiende eeuw en heeft een bijzonder verhaal. De bouwmeester van de kerk was bij de bouw verliefd op een vrouw. Deze wilde graag dat hij de toren zou bouwen in de vorm van een ui. Bijzonder en nogal afwijkend volgens de heersende bouwopvattingen in die tijd. Het resultaat is nog steeds te bewonderen. Als u de kerk en zijn bijzondere toren ziet, denk dan aan de ‘juffer van Batinge’ die hier de reden voor was. 

Van alles te doen tijdens uw vakantie in Dwingeloo

 In de omgeving van uw vakantiehuis in Dwingeloo is de natuur erg mooi. U kunt er dan ook prima op uit trekken en een mooie wandeling of fietstocht maken. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen. Zo weet u zeker dat u langs de mooiste plekjes komt. 
Een vakantie in Dwingeloo is ook heel geschikt om samen met uw hond te beleven. Er zijn in het dorp een aantal huisjes waar uw viervoeter welkom is. Niets leukers dan samen met uw hond door de bossen te struinen tijdens uw weekendje weg of korte vakantie, toch? 

Tip van Heerlijke Huisjes: ontdek alles over radiogolven in De Melkweg

In het Huis van Drenthe in Dwingeloo is Open Science Hub De Melkweg gevestigd. U kunt hier tijdens uw vakantie op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met de radiosterrenkunde. U gaat in grote stappen door de geschiedenis en ontdekt waarom Nederland zo belangrijk is geworden op het gebied van radiosterrenkunde. Ontdek wat het verschil is tussen radiogolven en licht, en ga de strijd aan in de radio-battle. 

Ontdek de natuur in Nationaal Park Dwingelderveld

Wanneer u een huisje huurt in Dwingeloo, kunt u volop genieten van de natuur. Bovendien ligt het Nationaal Park Dwingelderveld op een steenworp afstand. In dit prachtige gebied kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn verschillende routes uitgezet die u kunt volgen.

Het park is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het bestaat uit heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en vennen. Wist u dat een deel van die vennen al is ontstaan in de ijstijd? Omdat het Dwingelderveld zo’n afwisselend gebied is, komen hier veel verschillende soorten planten en dieren voor. U vindt er dopheide, veenpluis, klokjesgentiaan, orchideeën, struikheide en jeneverbes. Vergeet u niet uw verrekijker mee te nemen op vakantie? In het gebied zijn namelijk veel vogels te spotten, zoals spechten, roofvogels, roodborsttapuiten en boomleeuweriken.

Op het Dwingelderveld bevindt zich een schaapskooi. In de zomermaanden vertellen de vrijwilligers van Natuurmonumenten u alles over de schapen, de kudde en het heidebeheer. Ook worden er regelmatig demonstraties gegeven. Erg leuk voor jong en oud. 

Wat is er allemaal te doen in de buurt van Dwingeloo?

Op vakantie in Dwingeloo bent u met de auto snel in een van de plaatsen in de omgeving. Meppel is bijvoorbeeld een leuke stad om heen te gaan. Het heeft een gezellige binnenstad en veel historische panden om te bekijken. De Watertoren uit 1883 is een echte blikvanger. In de zomer worden er in Meppel vaak markten, festivals en evenementen georganiseerd.

In Assen, de hoofdstad van Drenthe, is een bezoekje aan het Drents Museum een must. In het museum vindt u verschillende grote (inter)nationale tentoonstellingen op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885-1935. Bijzonder zijn er ingerichte stijlkamers waarin men kan zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden. Dit is ook erg leuk voor kinderen. 

Huur een vakantiehuis in Dwingeloo

Met een vakantiehuis in Dwingeloo geniet u van een aangenaam verblijf in het rustige en bosrijke Drenthe. Boek uw huisje en ontdek wat voor moois deze provincie allemaal voor u in petto heeft!