Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Enschede

Enschede is het kloppende hart van Twente. Een stad waar altijd wat te beleven is. Het ligt ook nog eens dicht bij Duitsland, dus op uw vakantie in Enschede kunt u letterlijk alle kanten op. Boek uw vakantiehuis in deze gastvrije stad en geniet van een heerlijk verblijf!

Lees meer over Overijssel

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Enschede
filters verwijderen
Prachtig gelegen 4 persoons appartement aan de rand van Enschede
9, 7
9, 7
1 beoordeling
562
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Enschede

Enschede is het kloppende hart van Twente. Een stad waar altijd wat te beleven is. Het ligt ook nog eens dicht bij Duitsland, dus op uw vakantie in Enschede kunt u letterlijk alle kanten op. Boek uw vakantiehuis in deze gastvrije stad en geniet van een heerlijk verblijf!

Enschede

Enschede is een bruisende stad in Twente, in het oosten van de provincie Overijssel. Hier zult u zich geen moment vervelen, want er is van alles te zien en te beleven.

Voor wie houdt van kunst en cultuur is Enschede the place to be. Rijksmuseum Twenthe heeft een schitterende kunstcollectie. U kunt hier genieten van wisselende tentoonstellingen van hedendaagse, moderne en klassieke kunst. Het museum heeft wel 36 zalen waar werken hangen van onder andere Breitner, Breughel en Monet. Een museum dat speciaal gericht is op kinderen is De Museumfabriek. Hier draait het allemaal om natuur, cultuur, wetenschap en techniek. Het leuke is dat men hier niet alleen dingen kan bekijken, maar ook zelf creatief aan de slag kan.

Het is ook leuk om een wandeling door de wijk Roombeek te maken. De wijk is ooit getroffen door de vuurwerkramp, wat een grote impact had op de stad en de bewoners. Vandaag de dag is de wijk een toonbeeld van creativiteit en veerkracht. Het is interessant om door de wijk te lopen en te ervaren wat hier allemaal voor moois gebeurt.

Iets buiten Enschede bevindt zich Recreatiepark Het Rutbeek, een heerlijke plek om te ontspannen. Het heeft strandjes, er is een speelbos en ook zijn er verschillende zonneweiden. U kunt hier op allerlei manieren van het water genieten, wandelen, fietsen of met familie of vrienden barbecueën op een van de barbecuevelden.

Natuur in Enschede

Op zoek naar een vakantiehuis in Enschede? Goed idee! Enschede heeft heel veel te bieden, ook voor de natuurliefhebber. Het Aamsveen bijvoorbeeld. Dat is een natuurgebied dat is ontstaan na afgraving van grote stukken hoogveen. Er zijn nu natte broekbossen, heidevelden, veenputten en schraalgrasland. Een plek waar veel verschillende dieren zich thuis voelen. Vanaf de uitkijktoren hebt u trouwens een geweldig uitzicht over het gebied.

Ook erg mooi is landgoed Groot Brunink. Een fraai gebied waarin bossen, houtwallen, weilanden en bouwlanden elkaar afwisselen. De bossen langs de Bruninksbeek bestaan uit eiken en beuken, en u vindt er onder andere gele dovenetel, dalkruid, muskuskruid en hulst. U kunt vrij wandelen op de wegen en paden, behalve de erven van boerderijen en woonhuizen.

Wat te doen in de buurt van Enschede?

Wanneer u een huisje huurt in Enschede hoeft u zich geen moment te vervelen. Niet alleen Enschede, maar heel Twente bruist van de activiteiten. Er is voor iedereen wat te doen. Twente heeft cultuur, architectuur, natuur en heel veel toffe winkels en shops. In de buurt liggen leuke plaatsen als Hengelo, Almelo en Oldenzaal die zeker een bezoekje waard zijn.

Omdat Enschede dicht bij de Duitse grens ligt, kunt u ook gemakkelijk een dagtochtje maken naar bijvoorbeeld Ahaus. Een leuke stad waar u prima kunt winkelen, een wandeling kunt maken door het kasteelpark of de spannende smokkelpaden kunt ontdekken in heidegebied Witte Venn.

Ook het Duitse Bad Bentheim is leuk voor een dagje uit. Natuurlijk kunt u hier niet om Burg Bentheim heen, het bekende kasteel dat hier staat. Het Bentheimer Wald ten noorden van de stad is een perfecte plek voor een uitgebreide wandeling. Liever relaxen? Dan kunt u bij Bentheimer Mineral Therma heerlijk ontspannen. Hier zijn diverse sauna’s, stoombaden en ontspanningsruimtes.

Boek uw vakantiehuisje in Enschede

Ontdek zelf wat Enschede en Twente allemaal te bieden hebben. Boek uw huisje en verheug u op een heerlijk verblijf.

 

 

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Enschede?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Enschede vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Wat is er allemaal te doen in Enschede?

In Enschede is van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld Rijksmuseum Twenthe. U kunt hier genieten van wisselende tentoonstellingen van hedendaagse, moderne en klassieke kunst. Of maak een wandeling door de kunstzinnige wijk Roombeek. Iets buiten Enschede bevindt zich Recreatiepark Het Rutbeek, een heerlijke plek om te ontspannen. Het heeft strandjes, er is een speelbos en ook zijn er verschillende zonneweiden.

Wat zijn leuke plaatsen in de buurt van Enschede?

In de buurt van Enschede liggen leuke plaatsen als Hengelo, Almelo en Oldenzaal die zeker een bezoekje waard zijn. Ook in de buurt ligt het Duitse Ahaus. Dit is een stad waar u prima kunt winkelen, een wandeling kunt maken door het kasteelpark of de spannende smokkelpaden kunt ontdekken in heidegebied Witte Venn.