Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Halfweg

Op vakantie in Halfweg geniet u van een mooi stukje Nederland. Gelegen tussen Haarlem en Amsterdam is deze plaats bovendien een perfecte uitvalsbasis voor leuke citytrips. Boek dus snel uw vakantiehuis en plan alvast uw dagjes uit!

Lees meer over Noord-Holland

14 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Holland
Halfweg
filters verwijderen
691
604
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Royaal opgezette 4 persoons vakantiewoning op vakantiepark Spaarnwoude
8, 3
8, 3
1 beoordeling
623
549
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
696
612
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
719
632
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Charmante 6 persoons chalet op een vakantiepark in Halfweg
Nederland › Noord-Holland › Halfweg
676
595
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
829
727
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
832
729
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
577
509
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Modern 4 persoons vakantiewoning op een vakantiepark in Halfweg
7, 0
7, 0
2 beoordelingen
600
529
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
6 persoons vakantiewoning met hoge comfort op een vakantiepark in Half...
8, 3
8, 3
4 beoordelingen
593
523
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Halfweg

Op vakantie in Halfweg geniet u van een mooi stukje Nederland. Gelegen tussen Haarlem en Amsterdam is deze plaats bovendien een perfecte uitvalsbasis voor leuke citytrips. Boek dus snel uw vakantiehuis en plan alvast uw dagjes uit!

Halfweg

Een plaats met een bijzondere naam: Halfweg. Het ligt dan ook halverwege tussen Haarlem en Amsterdam. Het dorp hoort bij de gemeente Haarlemmermeer en ligt in de provincie Noord-Holland. Halfweg is natuurlijk een perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar Amsterdam of Haarlem. Maar het is zelf ook zeker de moeite waard.

De suikerfabriek is bijvoorbeeld een echte blikvanger. De fabriek werd in 1992 gesloten, maar de vijftig meter hoge suikersilo’s zijn nog steeds bepalend voor het dorpsgezicht. In de fabriek bevinden zich nu kantoorpanden. Wist u trouwens dat in de suikerfabriek in de jaren 80 de toen mateloos populaire televisieserie De Fabriek is opgenomen?

Ook een bezienswaardigheid in Halfweg is het museum Stoomgemaal Halfweg. Het stoomgemaal is het oudste en grootste nog werkende scheprad-stoomgemaal ter wereld. U kunt het gemaal bekijken en een rondleiding krijgen onder leiding van een gids.

Halfweg heeft ook een eigen kasteel. Nou ja, een soort van. In het dorp staat het Gemeenlandshuis Swanenburg, in 1648 gebouwd voor het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het huis wordt ook wel Kasteel Swanenburg genoemd. De naam verwijst naar de twee stenen zwanen op de poort van het gebouw.

Natuur in Halfweg

Vanuit uw vakantiehuis in Halfweg kunt u prima de natuur ontdekken in de omgeving. Pal naast Halfweg ligt Spaarnwoude Park. Een heerlijke plek met veel groen waar van alles is te beleven. U kunt er naar hartenlust wandelen en fietsen door de veenweidegebieden. In de Groene Weelde ligt Big Spotters Hill. Bovenop deze piramideachtige heuvel heeft u een fantastisch uitzicht over de Haarlemmermeer.

Ook in de buurt van Halfweg ligt het Geuzenbos. Dit bos wordt gekenmerkt door een grote biodiversiteit. Het is een broedgebied voor allerlei vogels, zoals de havik, buizerd en ijsvogel. Ook worden er in het gebied vossen, boommarters en hermelijnen gezien. Meest in het oog springende dieren zijn de grote grazers: de Koniks en de Schotse hooglanders. U kunt heerlijk wandelen in dit gebied.

Activiteiten in de buurt van Halfweg

Als u een huisje huurt in Halfweg profiteert u van een heel gunstige ligging tussen Haarlem en Amsterdam. Twee steden waar meer dan genoeg te zien en te beleven is.

In Haarlem mag een bezoekje aan de Grote of Sint Bavokerk niet ontbreken. Deze prachtige kruisbasiliek staat midden op de Grote Markt, in het hartje van de stad. Dit plein is trouwens ook erg leuk. Er staan veel historische gebouwen en er zijn diverse horecagelegenheden met terrassen. Haarlem is ook een ideale stad om vanaf het water te bekijken. Maak een rondvaart op de rivier de Spaarne, die zo’n belangrijke plek in de stad inneemt. Tijdens een tocht op het water kunt u genieten van de vele mooie bezienswaardigheden.

Tja, Amsterdam, wat is er níét te doen in deze bruisende stad? Een rondvaart door de grachten is eigenlijk wel een must. En een bezoekje aan een van de musea mag eigenlijk ook niet ontbreken. Keuze genoeg: de bekendste musea zijn het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Stedelijk Museum. Het Anne Frank Huis is ook een publiekstrekker in onze hoofdstad.

Huur een huisje in Halfweg!

Boek een vakantie in Halfweg en ga er op uit in de mooie natuur in de omgeving. Of bezoek een van de bruisende steden in de buurt om er naar hartenlust te shoppen of wat cultuur te snuiven in de wereldberoemde musea.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Halfweg?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vele vakantiehuizen in Halfweg vindt u altijd uw heerlijke huisje. Het aanbod varieert van grote vakantiehuizen tot kleine huisjes, op een vakantiepark of juist niet.

Kan mijn hond mee op vakantie naar Halfweg?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er veel vakantiehuizen in Halfweg waar uw huisdier van harte welkom is. In sommige huisjes zijn zelfs meerdere honden welkom. Dus ook als u meer dan één hond heeft is er altijd een heerlijk vakantiehuis voor u.

Kan ik last minute op vakantie naar Halfweg?

Jazeker! Last minute er even heerlijk tussenuit. Dat kan met een van de last minutes in Halfweg. Halfweg is de heerlijke bestemming of u nu voor een weekend, midweek, week of misschien zelfs langer op vakantie wilt. Op maximaal drie uur rijden en dus gemakkelijk met de eigen auto te bereiken. Ontdek het grote lastminute-aanbod en geniet op vakantie.

Wat is er te doen in Halfweg?

Een bezienswaardigheid in Halfweg is het museum Stoomgemaal Halfweg. Het stoomgemaal is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld. U kunt het gemaal bekijken en een rondleiding krijgen onder leiding van een gids. Verder zijn de suikerfabriek en Gemeenlandshuis Swanenburg echte blikvangers van het dorp.