Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Hour

Met een vakantiehuis in Hour kunt u optimaal genieten van de prachtige natuur van de Belgische Ardennen. Hour is een klein dorpje in de provincie Namen in Wallonië. Dit dorp ligt in een natuurrijk gebied met veel bos. In Hour kunt u goed wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. In de riviertjes rondom Hour kunt u kanoën, vissen en kajakken.

Lees meer over Namen

3 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
België
Namen
Hour
filters verwijderen
1066
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Knusse wellness bungalow voor 9 personen met sauna, stoombad en bubbel...
6, 0
6, 0
5 beoordelingen
465
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Groepsaccommodatie voor 14 personen met prachtig uitzicht en ontspanni...
4, 0
4, 0
4 beoordelingen
666
weekend va.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Hour

Met een vakantiehuis in Hour kunt u optimaal genieten van de prachtige natuur van de Belgische Ardennen. Hour is een klein dorpje in de provincie Namen in Wallonië. Dit dorp ligt in een natuurrijk gebied met veel bos. In Hour kunt u goed wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. In de riviertjes rondom Hour kunt u kanoën, vissen en kajakken.

 Om en nabij Hour kunt u leuke steden als Namen en Rochefort bezoeken. Hier zijn allerlei leuke activiteiten te doen en mooie bezienswaardigheden te bezichtigen. Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Hour en geniet van een heerlijk, rustige en vooral natuurrijke vakantie.

 In de kleine riviertjes rondom Hour kunt u heerlijk kanoën, kajakken en vissen.

Ontdek de natuur vanuit uw vakantiehuis in Hour

Een vakantiehuis in Hour is voor dé echte natuurliefhebber een prima bestemming. Het dorpje Hour ligt in de Ardennen dus verblijf u in een gebied vol mooie natuur en bos. Door de dichte bebossing leven hier mooie dieren zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels en lynxen. De Ardennen is het ideale gebied om lekker te wandelen, te fietsen, te mountainbiken en/of paard te rijden. In de Ardennen zijn vele wandel-fiets- en ruiterroutes uitgezet die u langs de mooiste natuur leidt. Op één van de vele rivieren die door de Ardennen heen lopen kunt u prachtig kanoën en kajakken, ook hiervoor zijn talrijke routes uitgezet zodat u met uw kano op een sportieve manier kunt genieten van de mooie natuur en de stroomversnellingen. Natuur kunt u ook prachtig survivallen in de Ardennen bij één van de vele bedrijven die dit aanbieden. In de winter is de Ardennen ook een prachtig gebied om te bezoeken met de prachtige besneeuwde natuur. Ook heb je in de Ardennen een paar skigebieden waar u tijdens de winter de pistes kunt bestormen. Lente, zomer, herfst of winter, er is het hele jaar prachtige natuur en van alles te beleven in de Ardennen.

Leuke uitjes in Hour en de omgeving

In de omgeving van uw vakantiehuis in Hour zijn voldoende leuke activiteiten te doen. Op een kleine 30 kilometer van Hour ligt het Euro Space Center. Hier moet u samen met uw familie of vrienden een ruimteparcours afleggen die u leidt door de verschillende themaruimtes zowel binnen als buiten. Laat u onderweg betoveren door de verschillende maquettes, filmpjes en speciale effecten. Verder kunt u lopen op de maanlandingssimulator. Als u hierop loopt dan heeft u even het gevoel alsof u echt op de maan bent.

In het plaatsje Han-Sur-Lesse kunt u een bezoekje brengen aan de Grotten van Han. Hier wordt u naar de ingang van de grot gebracht met een 100 jaar oude trein. Vervolgens leidden meerdere gidsen u in verschillende talen rond door de grotten. Tijdens de rondleiding krijgt u allerlei informatie over de grotten. 

De rondleiding brengt u langs een aantal ‘zalen’ zoals de Geheimzinnige, de Wapenzaal en de Koepelzaal.  

Vlakbij de Grotten van Han bevindt zich een mooie dierentuin. Door middel van een rondrit in een safari bus ziet u onderweg zo’n 20 mooie, verschillende dieren zoals het everzwijn, de tarpan, de moeflon, de Europese bizon, de wilde kat en nog veel meer.

Vlakbij Hour ligt het toeristische stadje Rochefort. Hier zijn verschillende leuke activiteiten te doen en kunt u zich prima vermaken. Zo kunt u in het Gallo-Romeins archeologisch park Malagne het Gallo-Romeinse leven zien van 2000 jaar geleden. Ontdek in volle natuur de reconstructies van de schuur en de smidse, de tuinen, de gewassen, het ambachtswerk of de werkplaatsen en beleef hoe het Gallo-Romeinse leven er in die tijd aan toe ging. De Notre-Dame de la Visitation is een mooie oude kerk in Rochefort de centrale gevel, gemankeerd door twee torens is versierd met acht standbeelden. De Grot van Lorette-Rochefort is een andere mooie bezienswaardigheid in Rochefort, dit is een onderaardse druipsteengrot met zes zalen. Onder begeleiding van gidsen kunt u deze mooie grotten bewonderen en wordt u voorzien van de nodige informatie over deze grotten. Voor echte bierkenners is een bezoek aan de Notre-Dame de Saint-Rémy de moeite waard. Hier werd in 1899 het eerste Rochefortbier gebrouwen. Dit is één van de weinige bieren die zichzelf trappisten bier mag noemen.

Groepsaccommodatie in Hour

Met een groepsaccommodatie in Hour zit u samen met uw familie of vrienden in de prachtige natuur van de Ardennen. Hier kunt u samen met uw (grote) reisgezelschap leuke activiteiten doen in de prachtige Ardennen. Met zijn allen mountainbiken op de vele mooie MTB-routes die door de Ardennen uitgezet zijn. Ook kunt u samen prachtige wandelingen maken door de oogstrelende natuur van de Ardennen. Is het iets warmer, dan kunt u gezamenlijk kanoën of kajakken door de vele rivieren die de Ardennen rijk is. Kortom er zijn genoeg leuke dingen te doen met een gezellige groep in een groepsaccommodatie in Hour. Bekijk het aanbod en maak er een leuke, natuurrijke en sportieve vakantie van.

Tijdens een vakantie in Hour hoeft u zich geen moment te vervelen. U kunt genieten van de prachtige natuur in de Ardennen die u kunt verkennen op verschillende manieren. Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en met de kano of kajak. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten te doen in de omgeving van Hour. Kortom, alle facetten zijn aanwezig voor een prachtige vakantie in Hour