Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Kalenberg

Met een vakantiehuis in Kalenberg verblijft u in het hart van Nationaal Park Weerribben, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de mooiste gebieden van Nederland. De vakantiehuizen in Kalenberg zijn gelegen aan het water en beschikken over een mooie stijger waar u uw boot aan kunt aanleggen.

Lees meer over Overijssel

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Kalenberg
filters verwijderen
Vrijstaand 6 persoons vakantiehuis in Kalenberg in De Weerribben
9, 9
9, 9
9 beoordelingen
486
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
571
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis huren in Kalenberg

Met een vakantiehuis in Kalenberg verblijft u in het hart van Nationaal Park Weerribben, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de mooiste gebieden van Nederland. De vakantiehuizen in Kalenberg zijn gelegen aan het water en beschikken over een mooie stijger waar u uw boot aan kunt aanleggen.

Kalenberg is een zeer toeristisch dorpje waar u gezellig kunt vertoeven op één van de vele gezellige terrasjes. Ook kunt u in Kalenberg op verschillende locaties een bootje huren om Nationaal Park Weerribben-Wieden via het water te verkennen. Vanuit Kalenberg kunt u ook een bezoek brengen aan het alom bekende Giethoorn, ook wel bekend als “Hollands Venetie”. Voor een schitterende natuur en pittoreske dorpjes is een verblijf in één van de vakantiehuizen in Kalenberg zeer de moeite waard. Wilt u met een grotere groep op vakantie? Bekijk dan het aanbod groepsaccommodaties in Kalenberg.

Ontdek de Weerribben-Wieden vanuit uw vakantiehuis in Kalenberg

Voor natuurliefhebbers is een vakantiehuis in Kalenberg natuurlijk ideaal. Midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden kunt u genieten van de prachtige natuur die dit park bezit. Het landschap van Weerribben-Wieden is vooral ontstaan door vervening en rietteelt. Hierdoor zijn er verschillende soorten landschap ontstaan zoals meren, sloten, vaarten, rietlanden, hooilanden, weilanden, moerasbossen en nog veel meer. Door deze verspillende landschappen die van ‘droog’ naar ‘nat’ gaan is er een grote diversiteit aan planten en dieren. In het water groeien allerlei waterplanten zoals watergentiaan, kikkerbeet en krabbenscheer. Verder vindt u op en om het water vele dieren zoals veel watervogels, de otter, de blankvoorn, de snoek, en nog veel meer. Kenmerkend voor de Weerribben-Wieden zijn de trilvenen, dit is een soort drijvend tapijt waar je net wel of net niet op kunt staan. Hier zijn veel soorten orchideeën te bewonderen en af en toe zeldzaam rood schorpioenmos. Op de hooilanden en rietlanden kunt u genieten van verschillende soorten orchideeën, de koekoeksbloem en moeraskartelblad. Deze bloemen trekken veel soorten insecten aan zoals het oranjetipje en de zilveren maan.

Nationaal Park Weerribben-Wieden kunt u op verschillende manieren verkennen. Door het hele gebied zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Maar een absolute aanrader is toch wel om het gebied te verkennen met de boot. In Kalenberg zelf maar ook in Ossenzijl en Giethoorn zijn er genoeg bedrijven die bootjes verhuren, lekker peddelen in een kano of van alle rust genieten in een fluisterboot. Met een vakantiehuis in Kalenberg kunt u heerlijk genieten van de prachtige natuur die de Weerribben-Wieden te bieden heeft.

Leuke activiteiten om en nabij uw vakantiehuis in Kalenberg  

Uw vakantie in Kalenberg wordt nog leuker met de verschillende activiteiten die in de omgeving te doen zijn.. Een dagje Giethoorn is natuurlijk altijd een aanrader als u in de buurt bent. Dit prachtige dorpje wordt gekenmerkt door de vele bruggetjes en waterwegen waardoor Giethoorn ook wel “Hollands Venetie” genoemd wordt. 

. In dit pittoreske dorpje kunt u heerlijk rondlopen en fietsen over de vele bruggen heen en varen onder de vele bruggen door.  Wilt u ook een beetje beweging tijdens uw vakantie? In Giethoorn zijn een aantal meren waar u verschillende watersporten kunt beoefenen. Voor de cultuurliefhebbers is een bezoekje aan museum De Oude Aarde een leuke activiteit. In dit museum vindt u de mooiste edelstenen, mineralen en fossielen. Je vindt hier onder andere het grootste ei ter wereld.

In Paasloo kunt u met uw kinderen een bezoek brengen aan Klimpark Avontuurlijk Paasloo. Dit klimbos beschikt over vier verschillende parcoursen met in totaal 51 verschillende hindernissen die maximaal tot negen meter hoogte gaan. Voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer is er een geschikt parcours te vinden. Voor een dagje zwemmen kunt u ook in Paasloo terecht bij zwembad Tolhekke. Dit is een groot zwembad met verschillende baden voor groot en klein. Verder zijn er leuke glijbanen, een mooi springkussen, een voetbalveld, een speeltuin, een volleybalnet en een horecagelegenheid waar u lekker kunt eten en drinken.

Tijdens uw vakantie in Kalenberg is een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest zeker een aanrader. In de Orchideeën Hoeve vindt u duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes, kleurrijke Lori’s, bijzondere reptielen en prachtige kooikarpers. Kleine kinderen kunnen lekker spelen in het speelparadijs, vissen voeren of meedoen aan een leuke speurtocht. Bij de Orchideeën Hoeve zit ook een winkeltje waar u leuke souvenirs kunt kopen. Na een dag rondlopen tussen al deze prachtige planten en dieren krijgt u natuurlijk honger, hiervoor kunt u terecht bij het gezellige serre-restaurant.

Vakantie in Kalenberg en omgeving

Met een verblijf in één van de vakantiehuizen in Kalenberg kunt u de Weerribben-Wieden natuurlijk op een mooie manier ontdekken, maar ook in de omgeving zijn nog genoeg geschikte bestemmingen om dit mooie gebied te verkennen. Wat dacht u van een particulier vakantiehuis in Giethoorn, een vakantiehuis op een vakantiepark in Steenwijk of een groepsaccommodatie in Paasloo. Bekijk het aanbod vakantiehuizen in de Weerribben-Wieden en kies uw gewenste vakantiebestemming.