Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Koksijde

Wilt u graag op vakantie naar de Belgische kust om heerlijk uw tijd door te brengen op het strand? Dan is een vakantiehuis in Koksijde een goede mogelijkheid. De vakantiehuizen liggen dichtbij de kust, zodat u bij elke zonnestraal snel op het strand bent. Uiteraard is er ook in de omgeving van alles te doen. Ga heerlijk op vakantie in Koksijde.

Lees meer over West-Vlaanderen

5 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
België
West-Vlaanderen
Koksijde
filters verwijderen
20 groepsaccommodatie in bruisende badplaats Koksijde
8, 6
20 groepsaccommodatie in bruisende badplaats Koksijde
Belgie › West-Vlaanderen › Koksijde
8, 6
36 beoordelingen
1301
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
1410
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
1391
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
1501
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Luxe villa voor voor 20 personen in de badplaats Koksijde
8, 0
Luxe villa voor voor 20 personen in de badplaats Koksijde
Belgie › West-Vlaanderen › Koksijde
8, 0
33 beoordelingen
1329
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Koksijde

Wilt u graag op vakantie naar de Belgische kust om heerlijk uw tijd door te brengen op het strand? Dan is een vakantiehuis in Koksijde een goede mogelijkheid. De vakantiehuizen liggen dichtbij de kust, zodat u bij elke zonnestraal snel op het strand bent. Uiteraard is er ook in de omgeving van alles te doen. Ga heerlijk op vakantie in Koksijde.

Wilt u graag op vakantie naar de Belgische kust om heerlijk uw tijd door te brengen op het strand? Dan is een vakantiehuis in Koksijde een zeer goede mogelijkheid. De vakantiehuizen liggen dichtbij de kust, zodat u bij elke zonnestraal snel op het strand bent. Uiteraard is er ook in de omgeving van alles te doen. Ga heerlijk op vakantie in Koksijde.

Koksijde is een kustplaats ligt in het zuidwesten van West Vlaanderen aan de Noordzeekust, nabij De Panne. Het is hier heerlijk vertoeven aan de kust. In de kustplaats leeft de oude visserij nog steeds in volle glorie. Bekijk de garnalenvissers die op laag water garnalen aan het vissen zijn. De dorpskern van Koksijde ligt ongeveer twee kilometer van het strand, Koksijde-bad. Dit is ook het meeste toeristische plekje van de omgeving.

De omgeving van Koksijde

Koksijde is omgeven door prachtige duinen. De Hoge Bleker is het hoogste duin van België met een hoogte van maar liefst 33 meter. Daarnaast ligt er bijna 700 hectare aan natuurgebied waar u door heen kunt wandelen en fietsen. 

Het strand is ongeveer 50 á 100m breed. Sinds korte tijd verblijven er zelfs een kleine kolonie van zeehonden op het strand. Voor echt een mooi stuk natuur kunt u terecht in het natuurreservaat Westhoek. Maak een rustgevende wandeling door de duinen, bossen en langs meertjes. Wel moet u hier een klein stukje voor rijden naar De Panne.

Tijd om een vakantiehuis in Koksijde te boeken?

Wij kunnen ons voorstellen dat u zin heeft om uw vakantie, week, midweek of weekendje weg te boeken. Bekijk ons aanbod vakantiehuizen in Koksijde. Staat uw ideale vakantiehuis er niet tussen? Kijk dan eens voor een vakantiehuis in De Panne of een vakantiehuis in West Vlaanderen. Ongetwijfeld dat u ook op een andere mooie plek in België uw vakantiehuis kunt vinden.

 

Wat is er op het strand van Koksijde te vinden?

Naast dat u natuurlijk zee en strand vindt, zijn er diverse voorzieningen op het strand van Koksijde. Op mooie (vakantie)dagen wordt het strand goed bezocht! Daarom is er ook voldoende te vinden op het strand. Denk aan de mooie boulevard en diverse strandtenten. Voor watersporters is er ook genoeg te doen bij de speciaal aangewezen plekken. Voor de rest zijn er:

 • EHBO-posten aanwezig;
 • Reddingsposten;
 • Witte stranden en helder water;
 • Verhuur van strandaccessoires;
 • Herkenningspunten/oriëntatiepunten voor kinderen, zodat kinderen minder snel verdwalen tijdens drukke dagen.

Welke leuke steden zijn er in de omgeving van Koksijde?

 • Nieuwpoort is ook een prachtige plek die uit twee delen bestaat, namelijk Nieuwpoort stad en Nieuwpoort-Bad. In Nieuwpoort mond ook de rivier De IJzer uit. Het is een mooie stad met allerlei historische kenmerken. Met name in de Middeleeuwen en de 17e tot aan de 19e eeuw zijn hier nog elementen van zichtbaar. Met een gezellig plein waar allerlei leuke cafeetjes te vinden zijn voor een dagje uit;
 • Ramskapelle is noordelijker gelegen tegen de Nederlandse grens. Het is een gehucht aan de Isabellavaart waar ongeveer 750 mensen woonachtig zijn. Het bevindt zich dichtbij natuurgebied ’T Zwin en heeft de typische kenmerken, zoals het polderlandschap en het schorrengebied. Dit landschap werd met name in gebruik genomen door schaapherders. Ondanks dat het een klein gehucht is, heeft het wel een idyllisch aanzicht dat de moeite is om te bekijken, om te fietsen of om te wandelen;
 • De Panne; Een zeer bekende badplaats in West-Vlaanderen. Alles is ingericht op het toerisme. Hier kunt u terecht om lekker te shoppen, terrasje te pakken of richting het attractiepark Plopsaland te gaan.
 • Veurne is een stad in West Vlaanderen met ongeveer 12500 inwoners. Ondanks het geringe aantal inwoners, is deze plaats wel economisch centrum voor de regio Westhoek. Weekmarkten, winkels en cafés en mooie monumentale gebouwen.

Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn er in Koksijde?

U kunt er voor kiezen om heerlijk de natuur door te lopen, maar als u actief opzoek gaat naar leuke bezienswaardigheden, ga dan eens onderstaand lijstje af.

 • Het bezoeken van musea. Denk aan het Visserijmuseum NAVIGO, het Paul Delvaux Museum voor prachtige kunststukken of de Abdij Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen. Een historisch overzicht van de Orde der Cisterciënzers.
 • Coxyde Military Cemetery. Hier vindt u de begraafplaats van gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog;
 • Paardevissers aan het strand. Middels een paard en wagen wordt er nog op traditionele wijze gevist. Misschien een gek beeld om vissers in het geel op garnalen vissen. Verschillende verenigingen zijn hierop actief;
 • Dagje met de kids erop uit? Kies dan voor Plopsaqua in De Panne. Dit is zo een 15 kilometer vanaf uw vakantiehuis in Koksijde. Heerlijk veel waterpret met de bekende karikaturen in grote en spannende glijbanen;
 • Op het strand van Koksijde bevindt zich Beach Village. Een opblaasbaar pretpark aan het strand. Ideaal voor de kleintjes;
 • Met de amfibieboot het water en het strand op. Heerlijke rondvaart op zee. Vanaf april tot oktober kunt u met deze unieke amfibieboot een tocht maken.