Heerlijke Huisjes
NederlandNoord-Holland | Loosdrecht
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
4 vakantiehuizen gevonden

Vakantiehuis Loosdrecht

Een vakantie in Loosdrecht is een feest voor iedereen die houdt van water en watersport. De Loosdrechtse Plassen bieden volop mogelijkheden voor ontspanning op of bij het water. Maar Loosdrecht en omgeving heeft nog veel meer te bieden. Boek uw vakantiehuis en geniet van een onvergetelijke vakantie!

Nederland
Noord-Holland
Loosdrecht
filters verwijderen
NH225
star 9,0
Ruim vakantiehuis voor 7 personen op een boerderij vlakbij de Loosdrechtse plassen!
Nederland > Noord-Holland > Loosdrecht
star 9,0
87 beoordelingen
7 personen | 3 slaapkamers | 1 huisdier
426
weekend v.a.
o.b.v. 7 personen
NH398
6 personen | 2 slaapkamers | 2 huisdieren
746 656
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
NH399
star 9,3
Luxe 4 persoons vakantievilla met uitzicht op het water in Loosdrecht
Nederland > Noord-Holland > Loosdrecht
star 9,3
1 beoordeling
4 personen | 2 slaapkamers | 2 huisdieren
582 513
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
NH350
star 9,7
Gezellige 4 persoons woonboot aan de Loosdrechtse Plassen | eigen sub en kano
Nederland > Noord-Holland > Loosdrecht
star 9,7
1 beoordeling
4 personen | 2 slaapkamers | huisdiervrij
419
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag

De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.

Pas uw zoekcriteria aan

Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.

Een weekje schuiven

Sommige perioden zijn erg populair.

Vakantiehuis Loosdrecht

Een vakantie in Loosdrecht is een feest voor iedereen die houdt van water en watersport. De Loosdrechtse Plassen bieden volop mogelijkheden voor ontspanning op of bij het water. Maar Loosdrecht en omgeving heeft nog veel meer te bieden. Boek uw vakantiehuis en geniet van een onvergetelijke vakantie!

Loosdrecht: walhalla voor water(sport)liefhebbers

Het Noord-Hollandse Loosdrecht ligt ten Westen van Hilversum en is een echt watersportdorp. Dit natuurlijk vanwege de Loosdrechtse Plassen waar men naar hartenlust kan zeilen, windsurfen, roeien en kanoën.

Vooral dat laatste is erg leuk om te doen als u hier van de natuur wilt genieten. Er zijn verschillende routes die u kunt nemen. Het is een perfecte manier om de weldadige rust van de Loosdrechtse Plassen te ervaren en de rijke hoeveelheid moerasplanten en -dieren te ontdekken.

Als het wat u betreft niet zo actief hoeft, dan kun u ook een rondvaart maken over de Loosdrechtse Plassen en de omliggende waterwegen. Er zijn verschillende rondvaartbedrijven die cruises aanbieden, variërend van kortere tochten tot langere excursies.

Maar Loosdrecht heeft meer te bieden dan water en watersport. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in Kasteel-Museum Sypesteyn. Dit geeft een uniek inkijkje in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn, die hier aan het begin van de vorige eeuw woonde. De inrichting van het kasteel is voor het grootste deel nog authentiek. U kunt hier een rondleiding krijgen en kennismaken met de rijke verzameling van de jonkheer.

Voor gezinnen met kinderen is het tof om naar de Avontuurfabriek te gaan. Hier zijn allerlei leuke dingen te doen, zowel binnen als buiten. Ideaal dus voor als het een keertje wat minder goed weer is. Lasergamen, karten, fluorgolf en bowlen zijn nog maar een paar van die activiteiten die hier worden aangeboden.

Natuur in Loosdrecht

Met een huisje in Loosdrecht geniet u van het vele groen in de omgeving. Tussen Abcoude en Vinkeveen ligt natuurgebied Botshol. Hier vindt u veenplassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Ook staat dit gebied bekend om de vele water- en moerasvogels, zoals de lepelaar, aalscholver, grote zilverreiger, kluut, snor, rietzanger, sprinkhaanrietzanger en de rietgors. U kunt hier wandelen of het gebied met een roeibootje verkennen. In de zomermaanden kunt u ook meevaren met een boswachter. Die kan u alles vertellen over dit bijzondere gebied.

Tussen de Loosdrechtse en Maarsseveense plassen liggen de Tienhovense plassen. Een veengebied met zeldzame planten en dieren. Als u hier wandelt ziet u onderweg orchideeën, blauwe knoop, kleine valeriaan en moeraskartelblad.  Misschien spot u ook wel een purperreiger, lepelaar of roerdomp, want die vogels komen hier veel voor. Een mooie route om te wandelen is het Vredevoetpad. Deze tocht van 7 km voert door de omgeving van Tienhoven en laat u kennismaken met een fraai wetland met moerasvogels.

Wat te doen in de omgeving van Loosdrecht

Niet ver van uw vakantiehuis in Loosdrecht ligt de vestingstad Naarden. Deze historische stad heeft een bijzonder grachtenstelsel en een imposante stadsmuur. U kunt er wandelen over de vestingwallen, de Grote Kerk bezoeken en genieten van de charmante sfeer van deze stad.

Ook erg leuk om te doen is om een dagje naar Utrecht te gaan: een bruisende stad vol charme en karakter. Het historische stadscentrum wordt doorkruist door sfeervolle grachten en heeft een overvloed aan gezellige terrasjes, winkels en restaurants. De beroemde Domtoren biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Utrecht heeft een levendige culturele scene met musea, theaters en festivals. De stad heeft een rijke geschiedenis die te ontdekken is in de oude straatjes en monumenten.

Boek een huisje in Loosdrecht

Met een huisje in Loosdrecht geniet u optimaal van water en watersport. Een heerlijke plek om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Boek snel en verheug u op een fantastische vakantie.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Loosdrecht?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Loosdrecht vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Wat is er te doen in Loosdrecht?

In Loosdrecht kun u genieten van water en watersport, want de plaats ligt aan de Loosdrechtse Plassen. Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is Kasteel-Museum Sypesteyn een aanrader. Voor kids is de Avontuurfabriek een leuk uitje. Dit speelparadijs heeft heel veel attracties, zowel binnen als buiten.

Wat zijn mooie natuurgebieden in de buurt van Loosdrecht?

Tussen Abcoude en Vinkeveen ligt natuurgebied Botshol. Hier vindt u veenplassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Tussen de Loosdrechtse en Maarsseveense plassen liggen de Tienhovense plassen. Een veengebied met zeldzame planten en dieren.