Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Ouddorp

Bent u op zoek naar een korte vakantie of een lange vakantie in eigen land? Dan kunnen wij Ouddorp in Zuid-Holland aanbevelen. Een dorp in het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland dat omgeven is door natuur, duinen, de kust en een meer. Dat Ouddorp om toerisme draait valt op te merken aan het aantal vakantiehuizen in Ouddorp.

Lees meer over Zuid-Holland

130 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zuid-Holland
Ouddorp
filters verwijderen
Luxe 10 persoons vakantiehuis in Ouddorp nabij het strand.
9, 2
9, 2
67 beoordelingen
1030
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Zeer gezellig 4 persoons vakantiehuis in Ouddorp slechts 900m van het...
9, 3
9, 3
70 beoordelingen
534
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Geschakeld, stijlvol 6 persoons vakantiehuis met ruime tuin midden in...
9, 9
9, 9
5 beoordelingen
722
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 8 persoons vakantiehuis in Ouddorp nabij het strand.
9, 1
9, 1
28 beoordelingen
720
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Ouddorp dicht bij strand en zee.
9, 4
9, 4
39 beoordelingen
520
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 8 persoons vakantiehuis in Ouddorp nabij het strand.
9, 0
9, 0
23 beoordelingen
697
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Prachtig 10 persoons vakantiehuis in Ouddorp nabij het strand.
8, 8
8, 8
30 beoordelingen
998
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe, vrijstaand 6 persoons vakantiehuis op park in Ouddorp op 700m va...
9, 1
9, 1
46 beoordelingen
413
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 6 persoons vakantiehuis vlakbij strand en zee.
9, 4
Prachtig 6 persoons vakantiehuis vlakbij strand en zee.
Nederland › Zuid-Holland › Ouddorp
9, 4
11 beoordelingen
794
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 6 persoons vakantiehuis in Ouddorp nabij het strand.
8, 8
8, 8
13 beoordelingen
602
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Ouddorp

Bent u op zoek naar een korte vakantie of een lange vakantie in eigen land? Dan kunnen wij Ouddorp in Zuid-Holland aanbevelen. Een dorp in het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland dat omgeven is door natuur, duinen, de kust en een meer. Dat Ouddorp om toerisme draait valt op te merken aan het aantal vakantiehuizen in Ouddorp.

Bent u op zoek naar een vakantiehuis aan zee of aan het water, dan is Ouddorp iets wat allebei biedt! Benieuwd of er wel iets valt te beleven, mocht het minder weer zijn? Daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Lees hier wat er zoal te doen is in de omgeving van uw vakantiehuis in Ouddorp!

Het dorp Ouddorp

Ouddorp is tijdens de Watersnoodramp in 1953 ook getroffen. Een groot deel van het dorp kwam onder water te staan doordat de dijken het bezweken. Tijdens de ramp waren de meeste dorpsbewoners al naar hoger land gevlucht, echter een persoon overleefde de ramp niet. Landbouw en visserij waren (en zijn) belangrijke inkomstenbronnen voor het dorp. Nu het dorp zich ook meer richt op toerisme, is in het verleden de vissershaven al omgebouwd tot een jachthaven. In 2007 en 2018 werd het dorp door het AD verkozen tot “Beste badplaats van Nederland”. Dat Ouddorp de toeristen iets wil bieden blijkt ook uit de jaarlijkse Toeristendagen op 1 en 2 augustus. Tijdens deze dagen zijn er vuurwerk- en lasershows, een behoorlijk aantal kraampjes en bijbehorende evenementen.

Het strand van Ouddorp

Zoals eerder genoemd ligt het dorp tussen twee wateren in. Waarbij aan de noordwestkant van het dorp de zee zich bevindt en in het zuidoosten het Grevelingenmeer. Door de zuidelijke ligging van het dorp is er een grote oppervlakte aan strand. Hierdoor is er veel spreiding op het strand, waardoor u als badgast niet handdoek naast handdoek ligt.

Boek uw vakantiehuis in Ouddorp

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in Zuid-Holland op een prachtige locatie? Zoek dan niet verder. In Ouddorp, badplaats van Zuid-Holland, vindt u tal van vakantiehuizen, bungalows en villa’s waar u een weekend, midweek of week in kunt verblijven! Deze rustige vakantiebestemming heeft alles in huis om een heerlijke strandvakantie te beleven. Heerlijkehuisjes.nl heeft een groot aanbod van particuliere vakantiehuizen en een vakantiepark. Houd er rekening mee dat Ouddorp een gewilde plek is en onze vakantiehuizen snel volgeboekt zitten. Zit uw gewenste of favoriete vakantiehuis in Ouddorp er niet tussen, bekijk dan ook eens onze vakantiehuizen in Walcheren of Zeeland. Zo bent u altijd dicht in de buurt!

Wat is het totale aanbod vakantiehuizen in Ouddorp?

U kunt uw keuze maken uit bijna 70 verschillende vakantiehuizen in Ouddorp! Een zeer uitgebreid aanbod waarin u zeker uw gewenste vakantieverblijf kunt vinden!

Welke type vakantieverblijven zijn er in Ouddorp?

Uit de bijna 70 vakantiewoningen kunt u kiezen uit vakantiehuizen op vakantieparken en particuliere vakantiehuizen. Van unieke vakantiehuizen midden in het dorp, tot grote en luxe vakantievilla's. Gaat u er met een grote groep op uit? Bekijk dan de groepsaccommodaties in Ouddorp.

Mag er gesurft worden op het strand?

Tussen de zones 06.00 en 11.50 is het verboden te surfen. Kitesurfen, buggykiten, strandzeilen en vliegeren mag op twee aparte zones, die speciaal zijn ingericht voor het beoefenen van deze extreme sporten. 

 • Op het strand aan de buitenzijde van de Brouwersdam: de strook vanaf strandpaviljoen De Kous tot over de gemeentegrens met Schouwen-Duiveland.
 • Het strand tussen strandopgang “Duinpad 3e Blok” en de strandopgang aan de Langedijk.

Bekijk goed de borden alvorens u van plan bent om deze sporten te gaan beoefenen.

Zijn jetski’s en motorboten toegestaan op het strand?

Het is niet toegestaan om met gemotoriseerde vaartuigen vanaf het strand de zee in te varen. Dit mag alleen bij de trailerhelling aan de Brouwersdam, vlak naast het strand. Er mag dan gevaren worden vanaf 100 meter van de laagwaterlijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij de borden of de reddingsdienst.

Wat is de kwaliteit van het zwemwater?

De kwaliteit van het zwemwater is uitstekend. Het zeewater heeft een heldere blauwe kleur die deels te danken is aan het schone strand. Dit kunt u ook herkennen aan de Blauwe Vlag die gehesen mag worden. De Blauwe Vlag is een certificaat voor goed zwemwater en een veilig strand.

Zijn honden toegestaan op het strand?

Van 1 mei tot 1 oktober tussen 09:00 – 19:00 uur zijn honden niet toegestaan. Dit geldt voor de zones 9.50, 11.50, 21.20 en 23.00. Buiten de vermelde tijden en binnen deze zones moeten de honden aangelijnd zijn. In de winterperiode van 1 oktober tot 1 mei mogen de honden gewoon loslopen op het strand.

Welk weer kunt u verwachten in Ouddorp?

Door de zuidelijke ligging van Ouddorp is het tijdens de zomermaanden genieten van veel zonuren. En nog meer leuk nieuws: de zon schijnt hier gemiddeld meer dan in de rest van Nederland, namelijk gemiddeld zo'n 6,5 zonuren per dag. De zomermaanden zijn van mei tot september.

Wat is er allemaal te doen in Ouddorp?

Wilt u op vakantie ook nog een beetje sportief bezig zijn, dan kunt u natuurlijk even gaan zwemmen of surfen in de zee, maar eigenlijk heeft Ouddorp u nog veel meer te bieden op sportief gebied. Genieten van een fietstocht in het duinlandschap, lekker actief bezig zijn op het strand of sportief op het water: het is allemaal mogelijk. Tevens is Ouddorp een van de belangrijkste watersportplaatsen van Nederland. Met de Brouwersdam, gelegen tussen het Noordzeestrand en het Grevelingenmeer, is genoeg water en strand te vinden waar u actieve strand- en watersporten kunt beoefenen. Hierbij kunt u denken aan golfsurfen, blokarten, kitesurfen, flyboarden, buggykiten, kanovaren of kajakken, zeilen, waterskiën of zelfs sportvissen. Sportvissen houdt in dat u een wedstrijd aangaat met andere vissers en strijdt voor die eerste plek. Het Grevelingenmeer beschikt trouwens over erg schoon en helder water en dit leent zich uitstekend voor een duik. Op dagen wanneer het water het helderst is, kunt u zo’n 16 meter ver kijken! Tijdens het duiken spot u vele vissen, waterplanten, schelpdieren en krabben. 

In Ouddorp hoeft u niet stil te zitten. Met de wandel- en fietspaden kunt u heel goed het dorp en de omgeving verkennen. Zo is er voldoende te bekijken. Onderstaand hebben wij een overzicht van interessante bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen gemaakt.

Activiteiten of een dagje uit: 

 • Dagje naar het Deltapark Neeltje Jans met de kids;
 • Watersportmogelijkheden op het Grevelingenmeer of de Noordzeekust;
 • Fietstochten maken door diverse natuurgebieden en het afwisselende landschap;
 • Rondvaarten op het Grevelingenmeer;
 • Zwemmen in subtropisch zwembad van Port Zélande;
 • Met de stoomtrein over de Brouwersdam (RTM-Museum);
 • Buitenspeeltuin De Flipjes in Ouddorp;
 • Scooter of Segway huren;
 • Buitenzwembad in Stellendam.

Wat is er in de omgeving van Ouddorp te zien?

 • Rijksmonument het Blaeuwe Huus, gebouwd in 1650;
 • Centrum van Ouddorp, waar u winkels, horeca en terassen vindt;
 • Natuurgebied De Kwade Hoek, waar veel broedvogels hun intrede hebben. Fiets of wandel door het gebied om een goede indruk te krijgen;
 • Haringvlietsluizen in Stellendam;
 • Vissersdorp Stellendam.

Welke evenementen zijn er in Ouddorp?

 • Op 1 en 2 augustus: Toeristendag;
 • 9 t/m 13 oktober: Watersportdagen;
 • Snorkelsafari met een Snelle Boot;
 • Bierfestival op 28 maart.

Welke voorzieningen zijn er op het strand?

Om het de badgasten zo veel mogelijk naar het zin te maken, is er op het strand voldoende aanwezig. U kunt het beste kiezen voor Strand ’t Flaauwe Werk en Brouwersdam. Deze stranden zijn gericht op families met kinderen en watersporters. De stranden beschikken onder andere over de volgende voorzieningen:

 • Beachsportvelden (3 stuks permanent aangelegd)
 • Toiletten & douchegelegenheden
 • Toegankelijk voor mindervaliden
 • Strandtenten en paviljoens
 • Speeltoestellen voor de kids
 • Verhuur van strandartikelen
 • Bibliotheek
 • Gratis parkeren bij strandovergangen

Ook kunt u kiezen voor het strand van het Grevelingenmeer. Dit strand loopt geleidelijk af, waardoor kinderen niet direct van ondiep naar diep gaan. Voor een heel kindvriendelijk strand is dit aan te bevelen.

Is er strandwacht aanwezig?

Tijdens het badseizoen is er strandwacht aanwezig (Ouddorpse Reddingsbrigade) bij Strand de Koes en Strand ’t Flaauwe Werk. U kunt het herkennen aan de borden op de strand. Ook zijn bij beide de strandposten EHBO-voorzieningen aanwezig. U kunt de Ouddorpse Reddingsbrigade bereiken op 0187-681849.