Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Rijssen

Vanuit een vakantiehuis in Rijssen kunt u heerlijk genieten van een welverdiende vakantie midden in de natuur van de provincie Overijssel. Samen met uw gezin, familie of vrienden genieten van de natuur, cultuur en gezelligheid die hier te vinden zijn. Rijssen is prachtig gelegen tussen de steden Deventer en Almelo.

Lees meer over Overijssel

17 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Rijssen
filters verwijderen
Heerlijk tot rust komen in dit luxe 6 persoons chalet op Buitenplaats...
7, 0
7, 0
6 beoordelingen
371
343
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Heerlijk tot rust komen in dit luxe 4 persoons chalet op Buitenplaats...
7, 3
7, 3
21 beoordelingen
318
298
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Heerlijk tot rust komen in deze luxe 6 persoons bungalow op Buitenplaa...
7, 7
7, 7
1 beoordeling
354
328
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Heerlijk tot rust komen in dit comfortabele 4 persoons chalet in Rijss...
7, 7
7, 7
3 beoordelingen
437
399
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Modern 4 persoons chalet nabij de Holterberg in Rijssen, Overijssel.
7, 3
7, 3
2 beoordelingen
318
298
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Mooie 4 persoons bungalow op een rustig vakantiepark in Rijssen, Overi...
9, 0
9, 0
7 beoordelingen
437
399
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 4 persoons vakantiehuis op Buitenplaats Holten in Overijssel.
8, 5
8, 5
9 beoordelingen
354
328
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Heerlijken luxe 4 persoons vakantiehuis op een rustig vakantiepark in...
7, 8
7, 8
2 beoordelingen
335
312
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 4 persoons Tiny House bij de Sallandse Heuvelrug.
8, 8
8, 8
2 beoordelingen
354
328
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
318
298
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis in Rijssen huren?

Vanuit een vakantiehuis in Rijssen kunt u heerlijk genieten van een welverdiende vakantie midden in de natuur van de provincie Overijssel. Samen met uw gezin, familie of vrienden genieten van de natuur, cultuur en gezelligheid die hier te vinden zijn. Rijssen is prachtig gelegen tussen de steden Deventer en Almelo.

Deventer staat bekend als één van de vijf oudste steden van Nederland met bezienswaardigheden zoals Museum de Fundatie. Voor een mooie wandeling of fietstocht brengt u een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar natuurliefhebbers zeker eens geweest moeten zijn. Kunt u ook niet wachten om naar Rijssen op vakantie te gaan? 

De vaknatiehuizen in Rijssen zijn ideaal voor natuurliefhebbers

Voor degenen die van natuur, rust en ruimte houden bieden de vakantiehuizen in Rijssen zeker uitkomst! Gewoon wandelen (met uw hond), een prachtige fietstocht maken of lekker picknicken midden in de natuur. Tussen Rijssen en Holten in ligt Natuurgebied Overtoom Middelveen waar u tijdens uw vakantie of weekendje weg zeker eens geweest moet zijn! Dit natuurgebied is ontstaan om een verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug en natuurgebied de Borkeld en de Elsenerveen te realiseren. Overtoom Middelveen is speciaal omdat het knelwater hier weer aan het oppervlakte komt en daardoor ontstaan er zeldzame planten. In dit natuurgebied zijn veel fiets- en wandelroutes te vinden, deze kunt u bekijken bij de verschillende informatiepunten die in het gebied gevestigd zijn. Ook is er de mogelijkheid het gebied te paard te verkennen op de verschillende ruiterroutes. Verder kenmerkt dit gebied zich door de mooie MTB-routes die er aangelegd zijn, dus voor mountainbikeliefhebbers zeker een keer de moeite waard.

Vlakbij Rijssen, tussen Hellendoorn en Holten, bevindt zich het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit park behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De heuvels bieden schitterende uitzichten en u kunt urenlang rondlopen door de heidevelden en bossen. Door schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand is het landschap gevormd. Het huidige aanblik is vooral de laatste eeuwen ontstaan. In dit park liggen mooie fiets- en wandelroutes aangelegd om alle mooie plekken te bekijken, voor de paardenliefhebbers raad ik aan het park te paard te verkennen.

Vakantiehuizen in Rijssen zowel voor een korte als lange vakantie zeer geschikt

Tijdens uw vakantie in Rijssen zijn er voldoende activiteiten te doen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het internationaal brandweermuseum. In dit museum vindt u allerlei artikelen die de afgelopen jaren door verschillende brandweerkorpsen over de hele wereld zijn gebruikt. Ook een bezoek aan het Rijssens museum is een aanrader. Dit museum is gevestigd in het prachtige kasteel De Oosterhof. In dit museum staat de geschiedenis van Rijssen centraal. Hier kunt u zeventiende- en achttiende-eeuwse aardewerk, horloges en juwelen bezichtigen. Ook de plaatselijke klederdracht kunt u hier aanschouwen. Verder moet u zeker een kijkje nemen bij het Rijssens Leemspoor. Dit spoor werd vroeger gebruikt door steenfabrieken om hun grondstoffen te vervoeren. Stap in en maak een ritje langs een fraaie route door de bossen. 

Na afloop kunt u een leuk souvenir kopen in de nabijgelegen souvenirwinkel. Bezorg uw kinderen een onvergetelijke dag en ga een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn. Geniet van de verschillende attracties en speeltoestellen en beleef een avontuurlijk dagje uit. De slogan luidt niet voor niks: Kom maar langs… als je durft! Van wildwaterbanen en achtbanen voor de oudere jeugd, zweefmolens en schommelschepen voor de familie naar het reuzenrad en draaimolens voor de allerjongsten. Verder beschikt dit attractiepark over verschillende speelplaatsen om lekker te spelen in het water en op het droge. Ook zijn er altijd (vooral in de zomer) tijdelijke shows die worden opgevoerd op het park.

Ga er tijdens uw vakantie in Rijssen lekker op uit in de omgeving

Wilt u tijdens uw vakantie in Rijssen meer ontdekken dan alleen Rijssen zelf? Ga dan eens kijken in Deventer of Enschede. Deventer is een oude Hanzestad en één van de vijf oudste steden van Nederland. De stad heeft een monumentaal centrum met als middelpunt de brink en beschikt over een paar prachtige gebouwen. De Lebuïnuskerk uit de vijftiende eeuw is een bezienswaardigheid. Tegenover de Lebuïnuskerk staat het Stadhuis van Deventer dit gebouw komt uit de zeventiende eeuw en bezit over een middeleeuwse kern. Ook beschikt Deventer over het oudste stenen woonhuis van Nederland, de Proosdij komt uit omstreeks het jaar 1130. Wilt u meer weten van deze historische stad breng dan een bezoek aan het Historisch Museum Deventer. Dit museum herbergt archeologische vondsten, schilderijen, zilverwerk en verdere artikelen om de geschiedenis van Deventer weer te geven.

U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan Enschede. Enschede is de grootste stad van Overijssel. Enschede beschikt over een aantal mooie historische gebouwen, zoals de middeleeuwse Grote Kerk. Deze kerk bevindt zich op de Oude Markt. Ook kunt u een bezoek brengen aan Rijksmuseum Twenthe. Dit is een museum voor de beeldende kunst in Enschede. Verder is Enschede natuurlijk een bruisende studentenstad die name tot leven komt op de Oude Markt. Hier zitten veel gezellige kroegen en barretjes en kunt u lekker eten en borrelen met familie en vrienden.

Kom vakantie vieren in Rijssen samen met uw gezin, familie of vrienden

Al met al is het zeer de moeite waard om één van de vakantiehuizen in Rijssen te huren. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Van de mooie natuur op de Sallandse Heuvelrug naar de spannende attracties in Avonturenpark Hellendoorn of van het monumentale centrum van Deventer naar het bruisende uitgaansleven van Enschede. Huur een vakantiehuis in Rijssen en beleef een prachtige vakantie. Natuurlijk kunt u ook een vakantiehuis op een vakantiepark huren. Vakantieparken beschikken vaak over veel faciliteiten en comfort zodat u zich niet hoeft te vervelen. Vooral kinderen vinden vakantie vieren op een vakantiepark erg leuk! Lekker spelen met leeftijdsgenootjes, zwemmen, sporten en activiteiten ondernemen met het animatieteam.

Wilt u graag ergens anders op vakantie binnen Overijssel bekijk dan het aanbod aan vakantiehuizen in Overijssel