Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Ruinerwold

Ontdek de hunebedden in provincie Drenthe vanuit een vakantiehuis in Ruinerwold. Het plattelandsdorpje Ruinerwold is centraal gelegen tussen de stad Meppel en het brinkdorp Ruinen. De vakantiehuizen in Ruinerwold zijn gelegen in een natuurrijke omgeving vlakbij de drie Nationale Parken Dwingelderveld, Het Drent-Friese Wold en de Weerribben-Wieden.

Lees meer over Drenthe

10 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Ruinerwold
filters verwijderen
Gezellige 25 persoons groepsaccommodatie in Drenthe
9, 4
Gezellige 25 persoons groepsaccommodatie in Drenthe
Nederland › Drenthe › Ruinerwold
9, 4
Heerlijk
15 beoordelingen
1850
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Groepsaccommodatie voor 11 personen in het Drentse dorp Ruinerwold
9, 2
9, 2
Heerlijk
8 beoordelingen
824
731
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis nabij het Dwingelderveld in Ruinerwold, D...
9, 1
9, 1
Heerlijk
10 beoordelingen
629
557
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Mooi 6 persoons vakantiehuis nabij nationale parken in Ruinerwold, Dre...
9, 0
9, 0
Heerlijk
13 beoordelingen
489
437
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Idylische 4 persoons Drentse Plaggenhut met alle comfort.
9, 0
9, 0
Heerlijk
30 beoordelingen
394
354
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vakantiehuis voor 4 personen in het Drentse Ruinerwold, nabij het Dwin...
8, 8
8, 8
Heerlijk
17 beoordelingen
424
381
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Gezellige 2 tot 4 persoons studio nabij het Dwingelderveld in Ruinerwo...
8, 0
8, 0
Goed
2 beoordelingen
349
315
weekend va.
o.b.v. 4 personen
337
weekend va.
o.b.v. 4 personen
1325
weekend va.
o.b.v. 12 personen
1564
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Ruinerwold

Ontdek de hunebedden in provincie Drenthe vanuit een vakantiehuis in Ruinerwold. Het plattelandsdorpje Ruinerwold is centraal gelegen tussen de stad Meppel en het brinkdorp Ruinen. De vakantiehuizen in Ruinerwold zijn gelegen in een natuurrijke omgeving vlakbij de drie Nationale Parken Dwingelderveld, Het Drent-Friese Wold en de Weerribben-Wieden.

Ruinerwold is de ideale uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten, maar ook zeer geschikt voor een plezierig ritje te paard. Eén van de kenmerkende elementen van Ruinerwold is het 8 kilometer lange bebouwingslint langs Ruinerwold en Oosteinde waar veel markante boerderijen staan. Tijdens uw vakantie in Ruinerwold is dit zeker een bezoekje waard.

Vakantiehuizen huren in Ruinerwold

Ruinerwold, een heerlijke vakantiebestemming voor zowel natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars als voor gezinnen met of zonder kinderen. Vanuit de vakantiehuizen in Ruinerwold kunt u alle kanten op. U bent namelijk binnen afzienbare tijd in Meppel, Giethoorn, Hoogeveen of via de bekende uitvalswegen in andere delen van Drenthe. Daarnaast liggen de plaatsen Oosteinde, Havelte en Rogat binnen handbereik van uw vakantiebestemming in Ruinerwold.

U heeft de keuze uit een gezellig vakantiehuis, luxe villa, knusse bungalow of een ruime groepsaccommodatie. Allen zeer geschikt voor een weekend, midweek of weekje weg naar de prachtige provincie Drenthe. Besluit u om er even samen met uw familie of vriendengroep tussenuit te gaan? Dan zijn de groepsaccommodaties in Ruinerwold hiervoor zeer geschikt. Geniet, met zijn allen onder één dak, met uw naasten om u heen. Breng wat extra tijd met elkaar door en klets lekker bij, onder het genot van een glaasje wijn, op het terras of in de woonkamer. Terwijl de kinderen een filmpje kijken of leuke activiteiten ondernemen in de tuin heeft u lekker de tijd om even te relaxen, met bijvoorbeeld een goed boek. Met een groepsaccommodatie ervaart u het gemak van één groot verblijf en is het huren van meerdere accommodaties helemaal niet nodig, superhandig toch?

Ontdek de natuur vanuit uw vakantiehuis in Ruinerwold

Een vakantiehuis in Ruinerwold is een prachtige locatie voor de natuurliefhebber. U kunt er genieten van de Drentse bossen en de Drentse heide. Ook kunt u verschillende hunebedden bezichtigen die door heel Drenthe verspreid liggen. In de omgeving van Ruinerwold liggen drie Nationale Parken die u kunt bewonderen. Het Drents-Friese Wold wordt gekenmerkt door bos, heide en stuifzanden. Door dit hele natuurpark ligt een uitgebreid stelsel van fietspaden, wandelpaden en speciale mountainbike routes. Nationaal Park Dwingelderveld wordt gekenmerkt door heide en het grote aantal vennen. Ook hier kunt u heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Voor het derde natuurgebied moet u in de kop van Overijssel zijn. Nationaal Park Weerribben-Wieden is vooral ontstaan door vervening en rietteelt, hierdoor zijn er vele meren, sloten, vaarten, moerasbossen en weilanden. Dit natuurgebied is bij uitstek geschikt om te verkennen met de boot, deze worden op tal van locaties verhuurt.

Trek er lekker op uit tijdens uw vakantie in Ruinerwold

In en rondom Ruinerwold is genoeg te zien en te beleven voor een leuk dagje uit met het gezin of de hele familie. 

Tijdens uw vakantie in Ruinerwold is het zeker leuk om een bezoek te brengen aan de toeristische topattractie ‘de speel- en ijsboerderij’. In de speeltuin, ingericht met een boerenthema, kunnen kinderen zich lekker uitleven. Klimmen, springen en rondrijden op een tractor, alles is mogelijk. Maar de échte attractie van de boerderij, het ambachtelijke Drentse Koe ijs, moet natuurlijk ook even getest worden! U heeft de keuze uit heerlijk roomijs in verschillende smaken en verrukkelijk sorbetijs van verse vruchten. Daar krijgt u toch nooit genoeg van? Probeer tijdens uw bezoek ook eens het boerenbiljart met een bezemstok of waag uzelf aan het doolhof.

Even verderop kunt u een bezoek brengen aan Vogelpark Ruinen. Dit vogelpark heeft een unieke populatie Nederlandse weide- en waadvogels zoals de wulp, de tureluur, de grutto, de scholekster, de kluut en de kievit. Ook heeft het Vogelpark veel Europese soorten en verwanten en tropische verwanten hiervan. Het park beschikt over wandelpaden, een speelweide voor de kinderen en een terras waar u lekker een kopje koffie kunt drinken of een ijsje kunt eten.

In Hoogeveen bevindt zich Zippa’s Zebra’s Funjungle. Dit is een indoor speeltuin waar van alles te doen is voor de kinderen. Ze kunnen zich vermaken op de luchtkussens, in de ballenbaden, op de glijbanen, in de tokkelbanen, aan de slingertouwen, in de apenkooi, op de klimtoestellen en in de schietkooi. Ook kunnen ze racen op het fietscircuit en scootercircuit of met een sleetje van de rodelbaan zoeven. Voor veel spanning kunnen ze een bezoek brengen aan het spookhuis en om lekker te dansen is de disco uitermate geschikt. De peuters kunnen zich vermaken in de peuterhoek met een luchtkussen, ballenbak, klimkooi en bouwhoek met grote stenen. Voor de wat oudere kinderen is er een klimwand en voetbalkooi. De ouders kunnen zich vermaken met een potje pool of een kopje koffie op het terras.

Wilt u een beetje cultuur opsnuiven? Breng dan een bezoek aan de Ruinerwoldse Museumboerderij De Karstenhoeve. Deze boerderij is afkomstig uit de eerste helft van de zeventiende eeuw en verkeert voor een groot deel nog in originele staat. In het voorhuis hangt nog de sfeer van de bewoners uit de negentiende eeuw. Bij de koestal kunt u nog oude gereedschappen uit de tijd voor de mechanisatie bewonderen.

Vakantie in Ruinerwold

Al met al biedt een vakantie in Ruinerwold veel plezier voor jong en oud. De natuurliefhebber kan er zijn hart ophalen met de mooie Drentse natuur en alle prachtige natuurparken die in de omgeving van Ruinerwold te bezoeken zijn. Voor kinderen is er ook veel speelplezier om en nabij Ruinerwold met alle speeltuinen. Bekijk het aanbod vakantiehuizen in Ruinerwold en geniet van een heerlijke vakantie in Ruinerwold.

Wilt u Drenthe van een andere kant bezichtigen? Bekijk dan het aanbod vakantiehuizen in Drenthe en vind u ideale vakantiebestemming.