Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Schoonoord

Genieten in een vakantiehuis in Schoonoord iets voor u? Dit gezellige kleine plaatsje ligt in de provincie Drenthe, vlakbij Emmen en Westerbork. Vanuit de vakantiehuizen in Schoonoord kunt u alle kanten op. Van het maken van leuke lange wandel- en fietstochten in het naastgelegen bos tot racen op het circuit van TT Assen. Of even een dagje Emmen?

Lees meer over Drenthe

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Schoonoord
filters verwijderen
Knus 2 persoons karakteristiek vakantiehuis nabij Schoonoord
9, 4
9, 4
16 beoordelingen
329
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis in Schoonoord huren?

Genieten in een vakantiehuis in Schoonoord iets voor u? Dit gezellige kleine plaatsje ligt in de provincie Drenthe, vlakbij Emmen en Westerbork. Vanuit de vakantiehuizen in Schoonoord kunt u alle kanten op. Van het maken van leuke lange wandel- en fietstochten in het naastgelegen bos tot racen op het circuit van TT Assen. Of even een dagje Emmen?

De stad Assen is gelegen in het zuiden van Drenthe en ligt op slechts twintig minuten rijden met de auto. Of naar de gezellige stad Assen wat in het noorden van Schoonoord ligt, ook een klein halfuurtje rijden, om daar even te gaan shoppen of lekker een terrasje te pakken.

Ontdek de natuur vanuit een vakantiehuis in Schoonoord

Op een kleine loopafstand van uw vakantiehuis in Schoonoord bent u zo midden in de natuur. In het naast gelegen natuurgebied Sleenerzand die beschikt over vele wandel-, fiets- of paardrijdroute vdie voor u worden gemankeerd. Van korte tot een hele dag wandeling, even lekker tussentijds picknicken? Er is over nagedacht want op de open heide zijn veel bankjes geplaatst. Of wat dacht u van lekker op een kleedje in het gras genieten van het lekkere voorjaarszonnetje?

Ontdek de omgeving vanuit een vakantiehuis in Schoonoord

Door het honderdjarige bestaan van het dorp Schoonoord zijn er een aantal plaggen- en veenhuisjes nagebouwd. Deze hutten waren van de vroegere inwoners. Plaggenhutten zijn eenvoudig met heideplagge bedekte hut. Het is gebouwd in een driehoekige vorm. Sommige hutten hadden versterkte muren en dak bedekt met riet of dakleer. Bent u van het wandelen maar ook van dingen bewonderen? Dan is dit hunebed in het bos echt iets voor u. De officiële naam is De Papaloze Kerk, maar op de monumentenlijst staat het als hunebed D49. Vroeger werden hier diensten gehouden voor de protestanten, hier is sprake van dat het zeker 100 jaar geleden was, maar op de monumenten lijst staat het als hunebed D49. Deze indrukwekkende plek is de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Theodoor het varkentje wat veel liever een wild zwijn wil zijn. Het geweldige parcours is een geweldige belevenis voor de kinderen.

Loop langs water, maak muziek en kruip door een heus vossenhol.

Een dagje weg tijdens uw vakantie in Schoonoord

Wilt u een leuk dagje weg tijdens uw vakantie? Dan is Emmen de perfecte stad om u en uw gezin een geweldig dagje te vermaken. Emmen de stad met een gezellig centrum en een groot overdekt winkelcentrum en dat op slechts een klein halfuurtje rijden met de auto. Aan het marktplein van Emmen dit kunt u vinden in het centrum, met een aantal gezellige terrasjes en leuke cafés. Aan de rand van het centrum kunt u het dierenpark Wildlands Adventure Zoo bezoeken. Het dierenpark met tal van verschillende dieren, van vogelspinnen naar de grote witte ijsbeer. Volg één van de safari’s over de savanne die er dagelijks worden gehouden of bewoon één van de vele shows bij.

Een leuke activiteit in de omgeving van Schoonoord is Outdoor Klimpark Grollo! Hier kan jong en oud avontuur beleven. Kinderen zullen dit geweldig vinden om zich hellemaal te vermaken in de bossen. Volg één van de vele routers die voor jullie is gemaakt. Kiest u voor de spannende hoogte of blijft u liever dichter bij de grond? Met alles is rekening gehouden. Verder biedt Outdoor Klimpark Grollo u nog meer activiteiten aan, zodat u de dag van uw vakantie kan hebben. 

Geen plannen aankomende vakantie?

Vanuit een vakantiehuis in Schoonoord kunt u alle kanten op. Even een weekendje weg met het gezin of een vakantie dichtbij huis? Schoonoord is dan de ideale plek voor u. Voor een dag actie of een lekker relax dagje met het hele gezin. Een lekker dagje shoppen in Emmen, op een klein halfuurtje vanaf uw vakantiehuis ligt. Spelen met de hond of kinderen in het nabij gelegen bos, waar u ook heerlijk kunt wandelen. Kortom een vakantie om hellemaal te gaan genieten met het hele gezin.