Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Vierhouten

Wilt u genieten van een heerlijke vakantie op de Veluwe? Huur dan een vakantiehuis in Vierhouten. Dit dorp is omgeven door verschillende bossen. Een groene oase waarin u helemaal tot rust kunt komen.

Lees meer over Gelderland

4 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Gelderland
Vierhouten
filters verwijderen
Gezellige 2 persoons chalet met bubbelbad en sauna op een unieke locat...
9, 4
9, 4
17 beoordelingen
557
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 2 persoons chalet met bubbelbad en sauna op een unieke locatie op...
9, 4
9, 4
5 beoordelingen
557
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 2 persoons chalet in Vierhouten op een unieke locatie op de Veluw...
8, 9
8, 9
46 beoordelingen
357
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 2 persoons chalet in Vierhouten op een unieke locatie op de Veluw...
10
10
1 beoordeling
357
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Vierhouten

Wilt u genieten van een heerlijke vakantie op de Veluwe? Huur dan een vakantiehuis in Vierhouten. Dit dorp is omgeven door verschillende bossen. Een groene oase waarin u helemaal tot rust kunt komen.

Vierhouten

Vierhouten is een dorp in de gemeente Nunspeet, in de provincie Gelderland. Het ligt op de Veluwe, tussen Elspeet, Nunspeet en Vaassen. De naam Vierhouten is waarschijnlijk te danken aan de vier bossen (‘houten’) die rondom het dorp liggen: het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelse bos.

Verscholen tussen de bossen is Vierhouten een van de mooiste plekjes op de Veluwe. Een ideale bestemming voor als u in uw vakantie graag wilt ontspannen in de natuur. Wandel of fiets door de prachtige omgeving en geniet van de knoestige bomen, stuifzand, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. Onderweg kunt u edelherten, reeën, wilde zwijnen, moeflons, dassen en haviken tegenkomen.

Bezoek tijdens uw vakantie in Vierhouten ook zeker het Verscholen Dorp in de bossen van Vierhouten. In dit voormalige onderduikerskamp, bestaande uit primitieve hutten, zaten in de Tweede Wereldoorlog onderduikers verborgen. In het Verscholen Dorp vindt u nu drie nagebouwde hutten en kunt u zien hoe de onderduikers er leefden.

Ook leuk om te bekijken in Vierhouten: het amfitheater op de Paasheuvel. Dit openluchttheater en de terraspartij zijn gebouwd in 1937. Uitgangspunt hierbij was de natuurlijke vorm van het terrein. De zitplaatsen zijn trapsgewijs gebouwd in een halve cirkel rondom een verhoogd toneel. 

Natuur in Vierhouten

Vanuit uw vakantiehuis in Vierhouten stapt u zo de prachtige natuur in. Ten westen van Vierhouten ligt de ‘Over de Vodseberg’-wandelroute van 7,5 kilometer. Wandel door het bos en over de heide. Misschien komt u onderweg zelfs wel een schaapskudde tegen.

Ten oosten van Vierhouten kunt u de wandeling ‘Door het Bos’ maken, een route van 9 kilometer. U loopt over oude karrensporen, door holle wegen en door de hoger gelegen bossen. Dit gebied was in de prehistorie al bewoond. Een aantal grafheuvels op de route zijn daar het bewijs van.

Natuurlijk kunt u ook volop genieten van de natuur in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier vindt u loof- en naaldbossen, gemengde bossen, heidevelden, grasvlakten en stuiflandschappen. Er zijn hier heel veel verschillende soorten planten en dieren. Zelfs soorten die uit Nederland dreigen te verdwijnen, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Wat te doen in de omgeving van Vierhouten

Naast ontspannen in de natuur is er nog veel meer leuks te doen als u een vakantiehuis in Vierhouten boekt. Wilt u graag de kunst uit de regio ontdekken? Breng dan een bezoek aan het Noord-Veluws Museum in Nunspeet. In dit museum vormt het werk van vele Noord-Veluwse kunstenaars het verhaal over het noorden van de Veluwe en haar bewoners.

Ook een bezoek aan de Snuffelhal de Ruiter in Elspeet is een echte aanrader, vooral voor liefhebbers van antiek en curiosa. Hier vindt u een uitgebreid aanbod  aan oude schilderijen, lampen, meubels, servies etc.

Nog een aanrader om heen te gaan tijdens uw vakantie in Vierhouten: het zandsculpturenpark in Garderen. Hier kunt u veel prachtige zandsculpturen bewonderen, die elk jaar een ander thema hebben.

Huur een vakantiehuis in Vierhouten

Geniet van een vakantie op de Veluwe met een vakantiehuis in Vierhouten. Ontdek de prachtige natuur in de omgeving en verheug u op een ontspannen verblijf.

Waar ligt Vierhouten?

Vierhouten is een dorp in de gemeente Nunspeet, in de provincie Gelderland. Het ligt op de Veluwe, tussen Elspeet, Nunspeet en Vaassen.

Wat is er te doen in Vierhouten?

In Vierhouten kunt u het Verscholen Dorp in de bossen van Vierhouten bezoeken. In dit voormalige onderduikerskamp, bestaande uit primitieve hutten, zaten in de Tweede Wereldoorlog onderduikers. Ook leuk om te bekijken: het amfitheater op de Paasheuvel. Dit openluchttheater en de terraspartij zijn gebouwd in 1937.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Vierhouten?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Vierhouten vindt u altijd uw heerlijke huisje.