Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Vinkeveen

Met een vakantiehuis in Vinkeveen geniet u optimaal van de Vinkeveense Plassen. Een vakantie die ongetwijfeld in het teken zal staan van activiteiten op of in het water. Liever een dagje weg? Door de ideale liggen tussen Amsterdam en Utrecht is Vinkeveen een mooie uitvalsbasis voor een leuke dagtocht.

Lees meer over Utrecht

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Utrecht
Vinkeveen
filters verwijderen
Luxe 2 persoons Tiny House met Hottub en Sauna aan de Vinkeveense Plas...
8, 3
8, 3
4 beoordelingen
596
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 2 persoons Tiny House met Hottub en Sauna aan de Vinkeveense Plas...
8, 0
8, 0
2 beoordelingen
596
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Vinkeveen

Met een vakantiehuis in Vinkeveen geniet u optimaal van de Vinkeveense Plassen. Een vakantie die ongetwijfeld in het teken zal staan van activiteiten op of in het water. Liever een dagje weg? Door de ideale liggen tussen Amsterdam en Utrecht is Vinkeveen een mooie uitvalsbasis voor een leuke dagtocht.

Vinkeveen: watersportwalhalla aan de Vinkeveense Plassen

Vinkeveen is een dorp in de provincie Utrecht en ligt tussen Amsterdam en Utrecht. Het is vooral bekend vanwege de ligging aan de Vinkeveense Plassen. In dit uitgestrekte watersportgebied van maar liefst negenhonderd hectare kunt u naar hartenlust varen, zwemmen en duiken.

Met een boot kunt u mooi de smalle slootjes tussen de legakkers verkennen. Check ook even de grote huizen aan de Baambrugse Zuwe. Indrukwekkend hè? Wanneer u over de Noordplas van de Vinkeveense Plassenvaart geniet u van een schitterend weids uitzicht.

In Vinkeveen kunt u op allerlei plekken een sloep, kano of zeilboot huren. Maar ook een SUP-plank of een waterfiets. De echte sportieveling kan terecht bij Wakeboardschool Vinkeveen. Hier kunt u leren wakeboarden, wakesurfen en flyboarden. Echt iets voor wie houdt van actie, spanning en snelheid.

De Vinkeveense Plassen staan bekend om het heldere zwemwater. Neem dus gerust een duik! Daarover gesproken: ook voor duikliefhebbers zijn de Plassen een echte hotspot. Van heinde en verre komen ze naar Vinkeveen om te genieten van de bijzondere onderwaterwereld. Het duikgebied bij Zandeiland 4 is een van de mooiste duikgebieden van Nederland. Er zijn bij de Vinkeveense Plassen diverse duikscholen actief. Hier kunt u het hele jaar duiklessen, trainingen en opleidingen volgen.

Maar Vinkeveen en omgeving heeft meer te bieden dan water en watersport. Ook voor de liefhebber van cultuur en geschiedenis is er van alles te zien en te beleven. Zo kunt u er de grote Heilig Hart van Jezuskerk bewonderen, de dikke verdedigingsmuren in de forten bekijken en een stuk geschiedenis ervaren op het Kasteel Loenersloot of Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Natuur in Vinkeveen

Uw vakantiehuis in Vinkeveen bevindt zich in een schitterende groene omgeving. Best uniek, dat er zich midden in de Randstad en onder de rook van Amsterdam zulke rijke natuurgebieden bevinden. Het laagveengebied Botshol bijvoorbeeld. Dat ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het heeft veenplassen, smalle slootjes, rietlanden en moerasbos. U kunt dit gebied buiten het broedseizoen te voet of met een roeiboot ontdekken.

Grenzend aan Botshol ligt natuurgebied Waverhoek, een waar vogelparadijs. In het midden ligt een plas die nergens dieper is dan een meter. Hier zijn altijd veel vogels te spotten, zoals grutto’s en lepelaars. Vergeet u uw verrekijker niet mee te nemen? Stevige wandelschoenen zijn ook wel handig.

Wat te doen in de buurt van Vinkeveen

Vanuit uw huisje in Vinkeveen bent u in een mum van tijd in Utrecht of Amsterdam. In deze steden is er zoveel te zien en te doen, dat u aan een dag of zelfs een week niet genoeg heeft. In Utrecht is het leuk om de Domtoren te beklimmen, een van de vele musea te bezoeken of te genieten op een terrasje aan de gracht. In Amsterdam is een rondvaart door de grachten erg leuk om te doen. En wilt u hier een museum bezoeken? Keuze genoeg. Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zijn de allerbekendste. En terecht, want deze zijn zeer de moeite waard.

Iets heel bijzonders en superleuks om heen te gaan is Clara Maria Cheese Farm & Clog Factory. U vindt deze boerderij ten zuidwesten van Amsterdam. Hier is een kaasboer aan het werk die u laat zien hoe je op een ambachtelijke manier Goudse kaas maakt. En ja, natuurlijk mag u hier proeven. Er is ook een klompenmaker die zijn skills laat zien. Een bezoekje meer dan waard.

Huur een huisje in Vinkeveen

Op uw vakantie in Vinkeveen kunt u volop genieten van het water van de Vinkeveense Plassen. Wilt u actief bezig zijn op of in het water? Of wilt u liever in alle rust genieten van de natuur in de omgeving? Het kan allemaal. Boek uw huisje en ervaar het zelf!

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Vinkeveen?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Vinkeveen vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Heeft Vinkeveen mooie natuurgebieden?

Zeker. Het laagveengebied Botshol bijvoorbeeld. Dat ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het heeft veenplassen, smalle slootjes, rietlanden en moerasbos. U kunt dit gebied buiten het broedseizoen te voet of met een roeiboot ontdekken. Grenzend aan Botshol ligt natuurgebied Waverhoek, een waar vogelparadijs waar u vogels kunt spotten als grutto’s en lepelaars.

Wat is er te doen in de buurt van Vinkeveen?

In de buurt van Vinkeveen liggen Utrecht en Amsterdam. In Utrecht is het leuk om de Domtoren te beklimmen, een van de vele musea te bezoeken of te genieten op een terrasje aan de gracht. In Amsterdam is een rondvaart door de grachten erg leuk om te doen. Amsterdam heeft veel musea. Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zijn de allerbekendste. En terecht, want deze zijn zeer de moeite waard.