Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Waulsort

De vakantiehuizen in Waulsort zijn gelegen op de rotsen van de Maasvallei, tussen de stad Dinant in België en het dorp Givet in Frankrijk. Dichtbij uw vakantiehuis, op de 80 meter hoge rotsen, heeft u een prachtig uitzicht over de Maas. Door de prachtige flora & fauna van de Maasvallei is een vakantie naar Waulsort ideaal voor natuurliefhebbers.

Lees meer over Namen

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
België
Namen
Waulsort
filters verwijderen
Schakelde vier persoons woning op vakantiepark
7, 8
7, 8
Goed
11 beoordelingen
206
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Geschakelde vijf persoons woning op vakantiepark
7, 5
7, 5
Goed
9 beoordelingen
205
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Waulsort

De vakantiehuizen in Waulsort zijn gelegen op de rotsen van de Maasvallei, tussen de stad Dinant in België en het dorp Givet in Frankrijk. Dichtbij uw vakantiehuis, op de 80 meter hoge rotsen, heeft u een prachtig uitzicht over de Maas. Door de prachtige flora & fauna van de Maasvallei is een vakantie naar Waulsort ideaal voor natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Waulsort

Waulsort zelf is een gezellig dorp, met knusse huisjes, een kerk en een aantal restaurantjes. Een echte aanrader is om in Waulsort op de rondvaartboot over de Maas te stappen. Deze rondvaartboot vaart van Dinant naar Givet en heeft een opstaphalte in Waulsort. Op tien kilometer afstand van Waulsort ligt het bruisende stadje Dinant. Van ver ziet u het stadje Dinant al liggen door haar indrukkende citadel die trots boven de stad uitsteekt. De citadel uit 1051 is te bereiken door de 408 treden van de trap te beklimmen, maar u kunt ook kiezen voor een ritje in de kabelbaan om de top te bereiken. De inspanning van deze klim is het zeker waard, want eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de ‘Parel van de Maas’. Naast het prachtige uitzicht kunt u in het citadel ook het Wapenmuseum en de oude gevangeniscellen bezoeken. Bovendien mag, tijdens uw bezoek aan Dinant, het proeven van de Dinantse koek zeker niet ontbreken. In de vele patisserieën in Dinant kunt u deze koek in vele verschillende vormen krijgen. Leuk om als souvenir mee naar huis te nemen. Op twintig kilometer vanaf uw vakantiehuis in Waulsort, in de vallei van de Lesse, is het Park van Furfooz gelegen. U kunt door het Park van Furfooz, wat 50 hectare groot is, een wandeling maken van vier kilometer lang, die geschikt is voor jong en oud. Dit gebied werd al bewoond sinds de prehistorie en langs de wandelroute ontdekt u de geologische, archeologische en natuurlijke rijkdommen van dit park. Zo wandelt u langs de overblijfselen van een Romeins en Middeleeuws fort, Romeinse baden, verschillende grotten en kloven en kunt u valken spotten. Vanwege haar ligging nabij de Franse grens behoren uitstapjes naar Frankrijk tijdens uw vakantie in Waulsort ook zeker tot de mogelijkheid.

Spanning en sensatie tijdens uw vakantie in Waulsort

Op tien minuten rijden van uw vakantiehuis in Waulsort zijn de Grotten van Pont d’Arcole in het dorp Hastière gelegen. De Grotten van Pont d’Arcole zijn één van de weinige grotten die u zonder gids mag verkennen.

 Bij de entree krijgt u een veiligheidshelm met lamp wat voor extra spanning en sensatie zorgt. Daarna kunt u het geologische wonder gecreëerd door het water van de Féron betreden en op eigen houtje ontdekken. Op zoek naar nog meer avontuur? Vaar dan met een kajak de beroemde afdaling van de rivier de Lesse af. De twaalfkilometer lange kajaktocht op deze onstuimige rivier start in het plaatsje Gerdon en eindigt in het dorpje Anseremme. Tijdens deze tocht vaart u langs kastelen, rotsen en stenen strandjes en komt u twee watervallen tegen die u moet afdalen. Daarnaast zijn er langs de rivier tal van picknickplaatsen en restauratiemogelijkheden om even bij te komen en te genieten van de ongerepte natuur onder het genot van een broodje. Zoekt u liever grote hoogtes op? Ga dan bergbeklimmen op de Rochers van Freyr. De Rochers de Freyr is het grootste klimmassief van de Belgische Ardennen. In totaal telt deze rotspartij 600 verschillende routes die verschillen in moeilijkheidsgraad. Het hoogste punt van dit massief bevindt zich op 120 meter. Het reisgezelschap dat liever met twee benen op de grond blijft kan er voor kiezen om het Kasteel van Freÿr te bezoeken. Wandel door het prachtige interieur van de voormalige zomerverblijf en laat u verrassen door alle pracht en praal. De tuinen van dit kasteel zijn ook prachtig om door heen te wandelen met haar fonteinen, eeuwenoude sinaasappelbomen en doolhoven. Bovendien biedt het kasteel u een mooi uitzicht op het klimmassief, zodat u de klimmers goed in de gaten kunt houden. Kortom tijdens uw vakantie in Waulsort kunt u zich volop uitleven zowel onder de grond, op het water als op grootte hoogtes boven de grond.

Waulsort, een ideale bestemming voor een vakantie in de Ardennen

Met een vakantiehuis in Waulsort heeft u volop mogelijkheden voor een actieve vakantie in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen. Door haar ligging, vlakbij de Franse grens, kunt u tijdens uw vakantie niet alleen de Belgische Ardennen, maar ook de Franse Ardennen, ontdekken. Dus pak uw koffer en beleef een heerlijke vakantie in de Ardennen.