Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Westkapelle

U bent eruit, u wilt graag op vakantie in Zeeland en zoekt een vakantiehuis in Westkapelle. Een goede keus? Uitstekende keuze zelfs. Westkapelle is een populaire badplaats in de provincie Walcheren bij onder andere de Nederlanders, Belgen en Duitsers.

Lees meer over Zeeland

23 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Westkapelle
filters verwijderen
Prachtig vrijstaand vakantiehuis voor 8 personen dichtbij het strand
9, 0
9, 0
19 beoordelingen
1070
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Rustig gelegen vrijstaande 6 persoons bungalow vlakbij Westkapelle
8, 8
8, 8
31 beoordelingen
424
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Knus 4-persoons vakantiehuis direct onder aan de zeedijk én in de badp...
8, 7
8, 7
26 beoordelingen
365
weekend va.
o.b.v. 4 personen
3 persoons vakantiewoning in het centrum van Westkapelle
9, 8
9, 8
11 beoordelingen
621
week va.
o.b.v. 3 personen
Vrijstaande 4 persoons vakantiehuis in Westkapelle, slechts 400m van h...
8, 9
8, 9
45 beoordelingen
571
week va.
o.b.v. 4 personen
Gezellige 5-persoons vakantiewoning in het dijkdorp Westkapelle
8, 1
8, 1
30 beoordelingen
320
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Knusse 4 persoons vakantiewoning in het Zeeuwse Westkapelle
10
10
2 beoordelingen
321
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Knus 2 persoons vakantiehuisje in het Zeeuwse Westkapelle.
6, 7
6, 7
3 beoordelingen
308
weekend va.
o.b.v. 2 personen
Knus 4 persoons vakantiehuisje in het Zeeuwse Westkapelle
8, 7
8, 7
3 beoordelingen
321
weekend va.
o.b.v. 4 personen
432
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Westkapelle

U bent eruit, u wilt graag op vakantie in Zeeland en zoekt een vakantiehuis in Westkapelle. Een goede keus? Uitstekende keuze zelfs. Westkapelle is een populaire badplaats in de provincie Walcheren bij onder andere de Nederlanders, Belgen en Duitsers.

Westkapelle ligt aan de Noordzee in het meest westelijke punt van Walcheren. Een plek waar zomers vele evenementen worden georganiseerd. Denk aan de kermis en het Gaaischieten, maar ook aan een grote diversiteit aan activiteiten, natuur en historie in en rondom Westkapelle. U hoeft zich zeker niet te vervelen! 

Het strand van Westkapelle

De meeste vakantiegangers prijzen Westkapelle om het strand. Het is er prachtig, net als op de andere stranden van Zeeland. Ze staan bekend om de brede en lange stranden en het strand van Westkapelle ligt vrijwel direct naast de stad. Westkapelle heeft twee stranden, eentje direct achter de stad. Het andere strand van Westkapelle gaat over in het strand van Zoutelande en loopt zelfs door tot aan Vlissingen. Daarnaast zijn de stranden ook nog eens zeer schoon en is het kwaliteit van het zwemwater uitstekend. Dit in combinatie met de vele zonuren die Zeeland in de zomer heeft, maakt dit natuurlijk extra aantrekkelijker. Boekt u ook een vakantiehuis aan zee in Westkapelle?

Vakantiehuizen in Westkapelle

De vakantiehuizen in Westkapelle zijn dicht bij het strand gelegen. Zo kunt u vanuit uw vakantiehuis direct het duin over heerlijk zonnen, uitwaaien en/of zwemmen! Vind alle vakantiehuizen in Westkapelle door gebruik te maken van de filters. Staat uw gewenste vakantiehuis in Westkapelle er niet tussen? Bekijk dan ons aanbod van vakantiehuizen in Walcheren of vakantiehuizen in Zeeland.

Welke voorzieningen zijn op het strand aanwezig?

Op het strand van Westkapelle is aan vrijwel iedereen gedacht. Voor de zonneaanbidders, de watersporters en de kids. Zo is er onder andere het volgende aanwezig:

 • Duiklocaties waarbij resten van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar zijn
 • Speeltoestellen voor de kids
 • Douche en toiletruimtes
 • Strandtenten en paviljoenen
 • Parkeergelegenheden voor auto’s en fietsen
 • Verhuur van strandartikelen
 • Duinovergangen voor mindervaliden toegankelijk

Is er strandwacht aanwezig?

Op de stranden van Westkapelle is strandwacht aanwezig. De strandwachten zijn opgeleid om ervoor te zorgen dat u en uw kinderen altijd veilig zijn. De strandwacht is actief tijdens de zomermaanden, mei t/m september. Mochten er buiten de zomermaanden in het weekend zomerse dagen voorbijkomen, is er ook strandwacht aanwezig. De posten zijn voorzien van een reddingsboot om mensen snel het water uit te krijgen in geval van nood of om te patrouilleren over het water mocht het erg druk zijn in de zee.

Wat is de kwaliteit van het zwemwater?

Moet u zich zorgen maken over het zwemwater? Absoluut niet, want het zwemwater van Zeeland worden bestempeld als zeer schoon. Dit komt omdat de stranden na een mooie dag vaak opgeruimd worden, zodat er niks onnodig de zee instroomt. Ook wordt de badgast vriendelijk verzocht om het strand schoon te houden. Zo blijft de Blauwe Vlag (certificaat voor een schoon strand) wapperen!

Mag er gesurft worden op het strand?

Er niet worden gewindsurft, golfsurfen, strandsurfen tijdens het badseizoen (15 mei t/m 15 september). Daarnaast zijn motorvaartuigen, waterscooters en zeilvaartuigen ook niet tijdens het badseizoen toegestaan. Kitesurfen en vliegeren met twee lijnen is wel toegestaan in het badseizoen, maar niet overdag (pas na 19:00). Buiten het badseizoen (van 16 september t/m 14 mei) is dit wel toegestaan.

Wat voor weer kunt u verwachten in Westkapelle?

Nederland staat bekend om wisselvallig weer in de zomerperioden. Als er gekeken wordt naar het aantal zonuren per provincie, dan blijkt toch dat Zeeland de meeste zonuren heeft van Nederland. Toch zien we de laatste jaren dat het weer in de zomer erg mooi en warm is! De gemiddelde temperatuur in Westkapelle ligt tussen de 21 en 23 graden.

Wat is er in de omgeving van Westkapelle?

Naast het zonnen, zwemmen en uitwaaien is er meer te doen in Westkapelle. Zo kunt u genieten van al het leuks in het centrum waar in de zomerperioden veel evenementen georganiseerd worden. Ook vindt u historie terug. Bijvoorbeeld het Polderhuis, waar de volledige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren wordt tentoongesteld. Ook vindt u hier veel terug van de Tweede Wereldoorlog, waarin Westkapelle een strategische nederzetting was, en waar dus veel is gebeurd. Liever een stukje Zeeuwse cultuur proeven? Dan ontkomt u niet aan de Zeeuwse Bolussen, schelpdieren en het ringsteken. Kortom, voldoende te doen in Westkapelle. Mocht u de wijde omgeving willen ontdekken, pak dan de fiets, wandelschoenen of de auto. Geniet van de duinen, natuurparken van Staatsbosbeheer en de vele fietsroutes die zijn aangelegd om van dorp tot dorp te trekken.

Wat is er te doen in en rondom Westkapelle?

Wat moet u nu echt zien of doen in en rondom Westkapelle? Wij begrijpen dat u hier niet dagelijks komt, dus ook veel wilt vertellen over uw vakantie in Zeeland. Hieronder is een kort overzicht van bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen.

Activiteiten:

 • Dagje SPA in Domburg (10 minuten rijden)
 • Dorpenroute (fietsen)
 • Wandelroute door de duinen en het bos (VVV Westkapelle)
 • Dagje Middelburg (20 minuten rijden)
 • Duiken bij duiklocatie in Westkapelle

Activiteiten voor de kids:

 • Deltapark Neeltje Jans (30 minuten rijden);
 • Mini Mundi attractiepark (25 minuten rijden);
 • Prison Island Middelburg (20 minuten rijden).

Jaarlijkse evenementen:

 • Nieuwjaarsduik
 • Reddingsbootdag begin mei
 • Nationale Molendag tweede weekend van mei
 • Kermis begin juli
 • City of Dance festival in Middelburg 17 juli t/m 19 juli (20 minuten rijden)
 • Folkloristische dag in Zoutelande op 6 augustus (5 minuten rijden)

Uit hoeveel vakantiehuizen kan er gekozen worden in Westkapelle?

In Westkapelle staan er bijna 15 verschillende vakantiehuizen te huur. Benieuwd naar ons vakantiehuizenaanbod in Westkapelle? Kies vervolgens uit de mooie accommodaties van particuliere vakantiehuiseigenaren dicht bij het strand!