Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Zeist

Schitterende natuur? Check. Statige kastelen? Check. Rijke militaire historie en bezienswaardigheden? Check. Zeist heeft veel moois voor u in petto. Boek dus snel een vakantiehuis en verheug u nu al op een vakantie in deze slotstad op de Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer over Utrecht

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Utrecht
Zeist
filters verwijderen
Leuk 2 persoons vakantiehuis in Utrecht met gratis internet
8, 6
8, 6
48 beoordelingen
437
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Zeist

Schitterende natuur? Check. Statige kastelen? Check. Rijke militaire historie en bezienswaardigheden? Check. Zeist heeft veel moois voor u in petto. Boek dus snel een vakantiehuis en verheug u nu al op een vakantie in deze slotstad op de Utrechtse Heuvelrug.

Zeist: slotstad op de Utrechtse Heuvelrug

Zeist ligt tussen Utrecht en Amersfoort, op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een schitterend gebied om te wandelen en te fietsen. Voor de natuurliefhebber is een vakantie in Zeist ongetwijfeld een feest.

Maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur en geschiedenis is de stad een aanrader. De blikvanger van Zeist is Slot Zeist, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1677. Het is interessant om hier een rondleiding te krijgen. De gids vertelt u over de geschiedenis, architectuur en bewoners van het slot. U zult onder de indruk zijn van de kristallen kroonluchters, barokke beeldhouwwerken en prachtige plafondschilderingen.

Een bezoekje waard is ook de Dieptetuin in de wijk Valkenbosch. Deze tuin is aangelegd in 1909 in de zogenaamde formele Engelse stijl en is een Rijksmonument. In deze botanische tuin kan men van 1 april tot 1 november elke zondagmiddag vrij wandelen.

In Zeist valt ook veel te genieten op culinair gebied. Of u nu op zoek bent naar een drankje of snack, een bijzonder streekproduct of een uitgebreid veelgangendiner, in Zeist wordt u op uw wenken bediend.

Natuur in Zeist

Vanuit uw vakantiehuis in Zeist loopt u als het ware zo de natuur in. De omgeving met zijn zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en sprookjesachtige bossen lenen zich perfect voor een mooie wandeling. Ook op de fiets valt er veel te genieten. Er zijn veel fietspaden die ideaal zijn voor zowel recreanten als wielrenners. De hoogteverschillen van de Heuvelrug maken deze bij uitstek geschikt voor mountainbikers. Ga voor een fietsarrangement of kies een themafietsroute uit voor extra fietsplezier.

Een heel mooi stukje Zeist is het Zeisterbos. Dit is een heel oud bos, waarvan de bosbodem rijk is begroeid met onder andere salomonszegel, blauwe bosbes, lijsterbes en kamperfoelie. Het is heerlijk om hier te wandelen en de rust te ervaren van deze groene oase. Heeft u uw verrekijker bij u? Goed idee, want met een beetje geluk spot u een gekraagde roodstraat, bosuil, goudhaantje of glanskop.

Wat te doen in de buurt van Zeist

Als u vakantie viert in een huisje in Zeist zult u in de stad en omgeving veel statige kastelen en landhuizen zien. Maar wist u dat het gebied ook veel militair erfgoed heeft? Een mooi voorbeeld daarvan is het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hierin wordt aandacht besteed aan de betekenis van de Nederlandse Krijgsmacht in verleden, heden en toekomst.

Ook leuk om te bezoeken en te beklimmen: de Pyramide van Austerlitz. Deze ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en is in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Bovenop hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Een leuk en leerzaam uitje, want u ontdekt ook wat er zich daar allemaal afspeelde in de Franse tijd.

Huur een huisje in Zeist

Een vakantie in Zeist betekent genieten van de prachtige omgeving met bossen en landgoederen. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Geniet van de natuur en de vele bezienswaardigheden van de stad en de omgeving. Boek dus snel en kom naar Zeist!

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Zeist?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Zeist vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Wat is er allemaal te doen in Zeist?

De blikvanger van Zeist is Slot Zeist, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1677. Het is interessant om hier een rondleiding te krijgen. De gids vertelt u over de geschiedenis, architectuur en bewoners van het slot. Een bezoekje waard is ook de Dieptetuin in de wijk Valkenbosch. Deze tuin is aangelegd in 1909 in de zogenaamde formele Engelse stijl en is een Rijksmonument.

Wat is er te doen in de buurt van Zeist?

Leuk om te bezoeken is het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hierin wordt aandacht besteed aan de betekenis van de Nederlandse Krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. Ook interessant om te bezoeken én te beklimmen: de Pyramide van Austerlitz. Deze ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en is in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.