Heerlijke Huisjes
NederlandFriesland
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
230 vakantiehuizen gevonden

Vakantiehuis Friesland

Friesland is dé bestemming voor watersporters. De vele meren en de schitterende natuur vormen de perfecte ingrediënten voor een vakantie of weekendje weg. Huur een vakantiehuis in Friesland en ontdek deze fraaie provincie.

Nederland
Friesland
filters verwijderen

Vakantiehuis Friesland

Friesland is dé bestemming voor watersporters. De vele meren en de schitterende natuur vormen de perfecte ingrediënten voor een vakantie of weekendje weg. Huur een vakantiehuis in Friesland en ontdek deze fraaie provincie.

Friesland: walhalla voor watersporters

Wilt u op vakantie in Nederland? Kies dan voor Friesland. Deze schitterende provincie in het noorden van het land staat bekend om de Friese Meren en de Waddeneilanden. Een walhalla voor watersporters dus. Daarnaast heeft de provincie een aantal mooie natuurgebieden en pittoreske plaatsjes.

Wanneer u kiest voor een huisje aan het water, weet u zeker dat plezier op of aan het water binnen handbereik is. Wilt u vanuit uw accommodatie zo de natuur in stappen? Ga dan voor een vakantiehuis bij het bos. Liever genieten van strand en zee? Bekijk dan het aanbod huisjes aan zee. Onze vakantiehuizen in Friesland zijn er voor kleine tot grote gezelschappen. Voor een verblijf met een grote groep familie of vrienden bieden onze groepsaccommodaties uitkomst. 

Wat is er te doen op vakantie in Friesland

Op vakantie of een weekendje weg in Friesland? Bezoek dan zeker een van de vele sfeervolle plaatsen in de provincie. Dokkum is bijvoorbeeld erg mooi. Deze stad, die bekend is van Bonifatius, staat bol van de geschiedenis. U vindt er prachtige bouwwerken met trapgevels uit de 17e, 18e en 19e eeuw. 

Ook leuk voor een dagje uit: Franeker. Wist u dat deze stad vroeger een eigen universiteit had? Vandaag de dag is het Eise Eisinga Planetarium de grote publiekstrekker. In dit wetenschapsmuseum draait het allemaal om het planetarium van Eise Eisinga. Hij bouwde het in de 18e eeuw helemaal zelf aan het plafond van zijn slaapkamer. 

Tip van Heerlijke Huisjes: havenstad Harlingen

In havenstad Harlingen kunt u wandelen over de promenade en genieten van het uitzicht over de Waddenzee en de voorbijvarende schepen. De oude binnenstad is ook zeer de moeite waard. De oude grachten, pakhuizen en monumenten zien er adembenemend uit. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Harlingen? Ga dan naar het Hannemahuis. U vindt hier naast presentaties over de historie ook veel lokale kunst. Het museum is gevestigd in een schitterend 18e-eeuws koopmanshuis. 

Natuur in Friesland 

Waar uw vakantiehuis in Friesland ook staat, overal bevindt u zich eigenlijk wel in de buurt van fraaie natuur. Naast de indrukwekkende IJsselmeer- en Waddenkust kunt u genieten van gebieden als de Friese Wouden en Nationaal Park De Alde Feanen. 
Natuurgebied de Friese Wouden bevindt zich in het midden en oosten van de provincie. Het is bij uitstek een gebied om heerlijk te fietsen en te wandelen. Loop bijvoorbeeld een deel van het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden. De route is in totaal 165 km lang, maar u kunt overal beginnen. Onderweg komt u langs bossen, graslanden en akkers. 

Nationaal Park De Alde Feanen vindt u rondom het dorp Earnewâld. Het heeft een oppervlakte van 4.000 ha en is daarmee het grootste aaneengesloten natuurgebied op het vasteland van Friesland. Het landschap heeft een grote verscheidenheid aan planten en dieren. U kunt hier bijvoorbeeld grutto’s spotten, maar ook kieviten, gele kwikstaarten en zeearenden. 

Huur een vakantiehuis in Friesland

Een vakantie of weekendje weg in Friesland betekent genieten van water en natuur. Boek snel uw huisje en verheug u op een heerlijke tijd!