Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Arcen

Een vakantiehuis huren op een vakantiepark in Limburg? Dat is een goed idee! In het dorpje Arcen, gelegen in de gemeente Venlo, kunt u uw vrije dagen goed benutten. Dit dorp ligt in het noorden van Limburg vlak bij de Duitse grens. Stap in de auto en een klein uurtje later bent u van Arcen in Oberhausen of zelfs Düsseldorf.

Lees meer over Limburg

2 vakantieparken gevonden
Sorteer op:
Nederland
Limburg
Arcen
Op vakantiepark
filters verwijderen
Residence Klein Vink
7, 7
Residence Klein Vink
Nederland › Limburg › Arcen
In de omgeving van het Limburgse park Residence Klein Vink vindt u alles: van natuur en steden tot de thermale baden van kuuroord Thermaal bad Arcen.
Leuk voor kinderen Luxe woningen Binnenzwembad
174
weekend va.
Resort Arcen
8, 0
Resort Arcen
Nederland › Limburg › Arcen
Resort Arcen is een familiepark in Limburg en biedt een tal aan faciliteiten voor jong én oud. Gegarandeerd een topvakantie voor het hele gezin!
Veel faciliteiten Familiepark Gratis WiFi
290
233
weekend va.

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Arcen

Een vakantiehuis huren op een vakantiepark in Limburg? Dat is een goed idee! In het dorpje Arcen, gelegen in de gemeente Venlo, kunt u uw vrije dagen goed benutten. Dit dorp ligt in het noorden van Limburg vlak bij de Duitse grens. Stap in de auto en een klein uurtje later bent u van Arcen in Oberhausen of zelfs Düsseldorf.

Limburg als vakantiebestemming

De provincie Limburg wordt door toeristen veel bezocht. Vooral plaatsen als Valkenburg, het drielandenpunt en natuurlijk Maastricht zijn echte trekpleisters! Echter is deze provincie meer dan alleen deze steden: het prachtige heuvellandschap nodigt mensen ook uit om hun vakantie hier door te brengen.

Met een vakantiehuis in Arcen zit u sowieso goed als u op stap gaat met uw (klein)kinderen. In de buurt zijn leuke plekken te bezoeken, zoals kastelen, natuurgebieden en musea! Gewoon een rustige dag bij het zwembad kan natuurlijk ook wanneer u kiest voor een vakantiepark in Limburg: er is voor ieder wat wils!

Arcen aan de Maas

Arcen ligt aan een van de bekendste rivieren van Limburg: de Maas. Deze rivier stroomt langs het dorp en zorgt voor een prachtige omgeving. Het spel van de natuur en het water geeft een rustige uitstraling, die u vast wel kan gebruiken tijdens uw vakantie. De rivier is in totaal wel zo’n 950 kilometer lang en komt vanuit Frankrijk Nederland binnen stromen. U kunt met een fiets of te voet dit gebied ontdekken. Een koffie- of lunchpauze inlassen kan altijd, Arcen heeft terrassen genoeg. Of u kiest ervoor om een lekker restaurant aan de Maas te zoeken en zo te genieten van het uitzicht.

Groene omgeving

Ook heeft de omgeving een mooie bosgordel, die te vinden is ten Oosten van Arcen op een rivierduin. Hier zijn een paar grote landgoederen te bewonderen met daarbij de Lingsforterbeek. Een beekje dat uitmondt in de Maas. Hier kunt u ook een kijkje nemen bij de Wymarse Molen, ook wel kasteelmolen genoemd. Deze watermolen behoort tot het kasteel Arcen en is een bezoek waard! De natuur in en rond Arcen is bedolven met bomen, heide en naald- en loofbos. Genoeg groen voor de natuurliefhebber dus!

Activiteiten in de buurt

U wilt een dag op stap, en uw vakantiehuis even achterlaten? Dan heeft het Noorden van Limburg u genoeg te bieden. Of u nou houdt van cultuur, historie of gewoon van plezier beleven: hier staan de populaire bestemmingen voor u op een rijtje.

Kasteel Arcen

Het in de 17e eeuw gestichte gebouw in het Noorden van Limburg, wordt ook wel het Kasteel Arcen genoemd. Een plek om te bezoeken voor jong en oud. Het gebouw heeft prachtige architectuur en neemt u mee terug naar de Barokperiode. Een tijd waarbij grootsheid en kracht hoog in het vaandel stond. Tijdens uw bezoek kunt u de kinderen op ontdekkingstocht sturen in het park: een leuke speurtocht beweegt hen hiermee door de kasteeltuinen. Ook kunt u hier de uitdaging aangaan op een minigolfbaan of een bezoek brengen aan de dieren in de aaiweide. Bij een vakantie in deze omgeving valt een bezoek aan dit kasteel dus niet te missen!

Ontspan in een thermaalbad

Één van de vier thermale baden van Nederland ligt in Arcen. Het natuurlijke mineraalwater zorgt voor ultieme rust. Goed voor geest én lichaam. Al sinds 1989 pompt het bad water vanuit een bron dat 892 meter diep zit naar boven. U stapt dan in een bad met een aangename temperatuur van 35 graden. Ontspannen hoort bij vakantie, dus een bezoek aan dit thermale bad ook! 

Museum Arcen

Voor de cultuur- en historieliefhebbers zijn er meerdere musea om te bezoeken tijdens het logeren op een vakantiepark. U kunt leren over het plattelandse leven van vroeger in Noord-Limburg bij het Openluchtmuseum de Locht. Leer over de zoektocht naar kleding, eten en onderdak. Verhalen uit het verleden worden verteld op een manier die voor alle leeftijden de moeite waard is om naar te luisteren.

Of u kiest voor het Oorlogsmuseum Overloon, waar oorlogsgeschiedenis centraal staat. Bezoekers kunnen in de huid kruipen van iemand die in deze tijd moest overleven of vechten. Een tentoonstelling laat acht mensen aan het woord die hun verhaal vertellen: een krachtige manier van overbrengen. Er is natuurlijk ook uitgebreide informatie te verkrijgen over de Slag bij Overloon. Ook kunt u hier in museumcafé De Vrijheid genieten van wat eten of een kop koffie.

Hertog Jan

En dan voor de volwassenen: de Hertog Jan Brouwerij. Terwijl de kinderen in het zwembad spelen kunt u een bezoek brengen aan een echte brouwerij. In Arcen staat het karakteristieke witte gebouw, waar u onder begeleiding een compleet brouwproces kan bijwonen. Maar ook de geschiedenis kan niet ontbreken. Ervaar het werken in de brouwerij en proef en ruik de hop, mout en het bier.

Zoals u wel leest, is een vakantiehuis in Arcen de perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. Komt u alleen of met de hele familie? Dan heeft u nu een vakantiepark gevonden!

Wat zijn populaire vakantieparken in Arcen?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Residence Klein Vink en Resort Arcen als heerlijkste vakantieparken in Arcen beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Arcen.  

Op welke vakantieparken in Arcen is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er gelukkig vakantieparken in Arcen waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat zijn kindvriendelijke vakantieparken in Arcen?

Een zwembad, animatieteam, speeltuin of amusementshal? Allemaal faciliteiten die garant staan voor een heerlijke vakantie met het hele gezin of familie. Bekijk snel de kindvriendelijke vakantieparken in Arcen. Een heerlijke vakantie voor u en uw (klein)kinderen.

Wat is er te doen in de buurt van Arcen?

Tijdens uw vakantie in Arcen kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Maak een wandeling door de mooie natuur, bezoek het Oorlogsmuseum Overloon of stap in het thermaalbad van Arcen. Met meerdere mogelijkheden tot ontspanning en ontdekking, wordt uw vakantie gegarandeerd een heerlijke vakantie!

Hoe werkt een thermaalbad?

Een thermaalbad is een bad waarvan de waterbron ver onder de grond zit. Op deze manier zit het bad vol met mineralen zoals zout, magnesium, jodium en bromide. Dit heeft vaak een positieve werking op het lichaam. Er zijn in totaal vier thermaalbaden in Nederland en één daarvan kunt u vinden in Arcen.

Hoe groot zijn de kasteeltuinen in Arcen?

De oppervlakte van de kasteeltuinen is in totaal 32 hectare grond. Dat is dus aardig wat! U bent waarschijnlijk binnen een uur dan ook nog niet uitgekeken in deze prachtige tuinen. Reken maar op een volle middag aan bezienswaardigheden terwijl u die 32 hectare aan tuin bewonderd.