Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Uitdam

Uitdam is een klein gehucht ten oosten van Amsterdam en direct gelegen aan het Markermeer. Ondanks dat het een dorp is met amper 100 inwoners, heeft het toch een belangrijke rol gespeeld in de 13e en 14e eeuw. Nu is de omgeving vooral afhankelijk van het toerisme en veeteelt. Is een vakantiepark in Uitdam, in de buurt van Amsterdam iets voor u?

Lees meer over Noord-Holland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Holland
Uitdam
Op vakantiepark
filters verwijderen
Vakantiepark Poort van Amsterdam
7, 9
Vakantiepark Poort van Amsterdam
Nederland › Noord-Holland › Uitdam
Ruim opgezet vakantiepark vlakbij Amsterdam met prachtige jachthaven en sfeervol restaurant gelegen aan het Markermeer....
Luxe en comfort Aan het Markermeer Vlakbij Amsterdam
656
548
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Uitdam

Uitdam is een klein gehucht ten oosten van Amsterdam en direct gelegen aan het Markermeer. Ondanks dat het een dorp is met amper 100 inwoners, heeft het toch een belangrijke rol gespeeld in de 13e en 14e eeuw. Nu is de omgeving vooral afhankelijk van het toerisme en veeteelt. Is een vakantiepark in Uitdam, in de buurt van Amsterdam iets voor u?

Onder de rook van Amsterdam, aan het Markermeer, bevindt zich een prachtige en rustige plaatsje Uitdam. Een gehucht met net 130 inwoners. Of het de moeite waard is van het benoemen? Ja zeker! Het kent namelijk een mooie geschiedenis. Nu teert het kleine dorpje op het toerisme. Vanaf Uitdam kunt u naar het nabijgelegen eiland Marken. Benieuwd naar het gehuchtje? Boek dan een vakantiehuis op een vakantiepark in Uitdam!

De geschiedenis van Uitdam

Deze plaats is ontstaan tijdens de bouw van een dam in de 13e eeuw en werd het Uutdam genoemd. In de 13e eeuw must een dam gebouwd worden aan de kustlijn, waar het de gevaren van de Suyderzee  moest indampen. In de VOC-tijd kende het een goede tijd, doordat hier veel schepen aanlegden, dit leverde veel inkomsten op voor de haven. 

De bewoners, eigenaren en bestuurders van de scheepskamelen, die de koopvaardijschepen over het ondiepe Pampus voerden naar de havens van Amsterdam.

 

Door de aanleg van het Noordhollandsche Kanaal viel deze inkomstenbron weg. De scheepvaart vanaf zee kon zo makkelijker Amsterdam bereiken. Dit was ten nadele van Uitdam en met het nabijgelegen Marken, op het toerisme als nieuwe inkomstenbron, vooral sinds het begin van de 20e eeuw.

Vakantiewoning op een vakantiepark huren in Uitdam

Als u opzoek bent naar rust en ontspanning, maar niet te ver van een grote stad wilt zijn, dan bent u zeker op uw plek in Uitdam. Vanaf het vakantiepark kunt u ervoor kiezen om het water op te gaan of in de natuur te verblijven en als u graag de voordelen van Amsterdam wilt benutten, bent u ook binnen een half uurtje in harte Amsterdam. Er is van alles te beleven in de buurt van Amsterdam. Boek nu uw vakantie op een vakantiepark in Uitdam! Is het vakantiepark niet wat u gewenst had? Bekijk dan ook eens een ander vakantiepark in Noord Holland, wellicht dat er voor u en uw reisgezelschap een ander park is die wel aan uw wensen voldoet.

 

Hoeveel vakantieparken bevinden zich in of rondom Uitdam?

Doordat Uitdam maar een zeer klein dorp is, is er maar een vakantiepark te vinden. U vindt hier Resort Poort van Amsterdam. Al zijn er in de omgeving zoals Volendam ook vakantieparken te vinden.

 

Wat is er te vinden op het vakantiepark in Uitdam?

Resort Poort van Amsterdam is een luxe vakantiepark. Het beschikt over een jachthaven met ligplaatsen voor de gasten, is er verhuur van (water)fietsen, wasserette mogelijkheden en een receptie op het park aanwezig. Daarnaast kunt u hier heerlijk vissen, is er een overdekt zwembad voor de kinderen, maar kunnen ze ook heerlijk spelen in de speeltuinen, zowel indoor als outdoor of daag ze uit voor een potje midgetgolf.

 

Wat voor activiteiten zijn er te doen op een vakantiepark in Uitdam?

Een week, weekendje of midweek weg op een vakantiepark in Uitdam is zeker aan te raden. In de omgeving is namelijk zo veel te doen. Zo biedt Amsterdam veel leuke dagjes uit, maar heeft ook Volendam en Marken iets moois en unieks te bieden. Om u eventjes op weg te helpen hebben we enkele dingen om te doen op een rijtje gezet:

  • Dagje Amsterdam. Heerlijk shoppen, sightseeing of lekker terras dagje. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het Anne Frank huis, De Wallen, de Amsterdamse Grachten of een avondje uit op het Leidsche Plein.
  • Marken Expres. Vanuit de haven van Marken stapt u op de veerboot naar Amsterdam. Een prachtige en leuke ervaring voor iedereen.
  • Op het vakantiepark een sloep, kano, SUP-board of waterfiets huren en het meer op.
  • Dagje Artis met de kinderen
  • Musea bezoeken in Amsterdam, zoals het Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, of Nemo
  • Genieten in het recreatiepark Het Twiske. Hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen door pittoreske dorpjes, over de dijken in het poldergebied.

Kortom, u hoeft zich zeker niet te vervelen!

 

Wat voor type vakantiehuizen zijn er te vinden op het vakantiepark in Uitdam?

Op Resort Poort van Amsterdam vindt prachtige en moderne vakantiewoningen in de echte Zaanse stijl. De vakantiewoningen hebben allen vloerverwarming, een tuin of balkon. Enkele vakantiewoningen hebben uitzicht op de jachthaven! U kunt vanaf 4 tot en met 18 man verblijven in een woning. De woningen zijn luxe en modern ingericht. Het vakantiepark is vrij nieuw.