Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Akkrum

Akkrum is een Fries watersportdorp in de buurt van het Sneekermeer. U kunt hier volop genieten van een vakantie aan en op het water. En door de centrale ligging in de provincie kunt u gemakkelijk en snel alle kanten op. Huur een vakantiehuis in Akkrum en ervaar zelf hoe mooi Friesland is!

Lees meer over Friesland

16 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Akkrum
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Energieneutrale 6 persoons bungalow, geheel gelijkvloers, gelegen op T...
8, 9
8, 9
14 beoordelingen
297
270
2 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtige 8 persoons bungalow met bubbelbad, sauna en sunshower op Tus...
8, 7
8, 7
12 beoordelingen
914
785
midweek v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis aan het water met drie slaapkamers op bov...
8, 9
8, 9
30 beoordelingen
1095
931
9 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe en gelijkvloerse 4-persoons vakantielodge aan het water
8, 2
8, 2
7 beoordelingen
1622
1374
17 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Knusse en gelijkvloerse 4-persoons en volledig energie neutrale bungal...
8, 1
8, 1
10 beoordelingen
717
616
6 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
4-persoons vakantiehuis aan het water op recreatiepark Tusken de Marre...
7, 7
7, 7
2 beoordelingen
814
699
week v.a.
o.b.v. 4 personen
278
253
2 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 8-persoons vakantiehuis met bubbelbad aan het water op Recreatiep...
7, 7
7, 7
3 beoordelingen
1744
1477
10 nachten v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe 6 persoons wellness-vakantiehuis op recreatiepark Tusken de Marre...
9, 2
9, 2
5 beoordelingen
1390
1170
9 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Gelijkvloerse en volledig energieneutrale 4-persoons mindervaliden bun...
8, 5
8, 5
4 beoordelingen
717
616
6 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Akkrum

Akkrum is een Fries watersportdorp in de buurt van het Sneekermeer. U kunt hier volop genieten van een vakantie aan en op het water. En door de centrale ligging in de provincie kunt u gemakkelijk en snel alle kanten op. Huur een vakantiehuis in Akkrum en ervaar zelf hoe mooi Friesland is!

Akkrum: walhalla voor watersporters

Het Friese dorp Akkrum ligt tussen het Sneekermeer bij Sneek en het Pikmeer bij Grou. Het zal u dan ook niet verbazen dat Akkrum een echt watersportdorp is. Vooral in de zomer bruist het hier van de toeristen en de watersporters. Bijna elke week wordt er dan wel wat georganiseerd, dus u zult zich opperbest vermaken.

Akkrum is een gezellig en levendig dorp, met veel restaurants, cafeetjes en terrasjes. Combineer dat met de vele watersportmogelijkheden en u weet dat u hier een heerlijke vakantie gaat beleven.

Grote kans dat uw vakantiehuis in Akkrum dicht bij of direct aan het water ligt en een eigen aanlegsteiger voor een boot heeft. Uw accommodatie is van alle gemakken voorzien en biedt u alle mogelijkheden om even heerlijk uit te rusten en te ontspannen.

Wat te doen tijdens uw vakantie in Akkrum

De watersporter zal zeker aan zijn of haar trekken komen tijdens een vakantie in Akkrum. Er zijn hier diverse havens waar men met een boot kan aanmeren. Wanneer u zelf geen boot hebt, kunt u er gemakkelijk een huren bij een van de verhuurders in het dorp.

Een mooie route om te varen is de Turfroute. Deze voert u dwars door Akkrum en het zuidoosten van Friesland. De Turfroute dankt zijn naam aan het feit dat langs deze vaarwegen vroeger turf naar het westen werd vervoerd. Vandaag de dag is het een mooie route die langs natuurgebieden, bossen en heidevelden gaat.

Tip van Heerlijke Huisjes: een dagje naar Grou aan het Pikmeer

Dicht bij Akkrum ligt het dorpje Grou, aan de oevers van het Pikmeer. Vanaf het Pikmeer kunt u naar de Friese Meren of naar het Nationaal Park de Alde Feanen varen. Grou zelf is een gezellig watersportdorp met leuke winkeltjes en verschillende restaurants. Een perfecte plek om een dagje door te brengen.

Geniet van de natuur in Nationaal Park De Alde Feanen

Vlak bij uw vakantiehuis in Akkrum ligt Nationaal Park De Alde Feanen. Hier komen meer dan 450 verschillende soorten planten voor en broeden er ruim honderd soorten vogels. Het park is ook het leefgebied van de otter en de zeearend. Nationaal Park De Alde Feanen wordt door kenners gezien als een van de mooiste moerasgebieden van Noordwest-Europa.

In het park kunt u wandelen, fietsen, varen en de natuur ontdekken. Dit kan natuurlijk op eigen houtje, maar ook onder leiding van een gids. Speciaal voor kinderen is er een rugzakroute en worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Vakantie in Akkrum: dit is er te doen in de omgeving

Tijdens uw vakantie biedt ook de omgeving van Akkrum veel interessants om te beleven. Zo is Terherne erg leuk om te bezoeken. De bewoners ervan menen dat Terherne het dorp is waar de kinderboekenserie De Kameleon van schrijver Hotze de Roos is gesitueerd. Attractiepark Kameleondorp is dan ook helemaal gewijd aan de boeken rond Hielke en Sietze, en hun boot genaamd De Kameleon. In de boerderij van het park is het dorp uit de boeken nagebouwd. Jonge bezoekers kunnen een tocht maken met een boerenpraam (geduwd door de Kameleon) en spelen op het Kameleoneiland. Echt een aanrader voor kinderen of voor het herbeleven van uw favoriete boeken tijdens de vakantie.

Voor dierenliefhebbers is Dierenpark AquaZoo Leeuwarden een aanrader. Dit is een dierentuin waar voornamelijk dieren te zien zijn die in het water of in de buurt van water leven. Er leven in totaal 88 verschillende diersoorten in het park, variërend van amfibieën, onderwaterdieren en reptielen tot vogels en zoogdieren.

Huur een vakantiehuis in Akkrum

Ervaar Friesland op z’n mooist, midden tussen de meren. Boek een huisje in Akkrum en geniet van een weekendje weg of een langere vakantie in het walhalla voor watersporters!