Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Diever

Midden in de bossen van Drenthe ligt het pittoreske Diever. Een heerlijke plek om vakantie te vieren. Wandel, fiets en geniet van de natuur in dit fraaie, rustige stukje Nederland. Ontdek wat Diever en omgeving allemaal te bieden heeft en boek snel uw vakantiehuis!

Lees meer over Drenthe

5 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Diever
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Schitterende 10 persoons vakantiehuis in Diever
9, 2
Schitterende 10 persoons vakantiehuis in Diever
Nederland › Drenthe › Diever
9, 2
10 beoordelingen
1075
966
midweek va.
o.b.v. 6 personen
547
477
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Sfeervol vakantiehuis voor 6 personen in de bossen van Diever
9, 7
9, 7
1 beoordeling
565
491
weekend va.
o.b.v. 4 personen
510
447
weekend va.
o.b.v. 4 personen
529
462
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Diever

Midden in de bossen van Drenthe ligt het pittoreske Diever. Een heerlijke plek om vakantie te vieren. Wandel, fiets en geniet van de natuur in dit fraaie, rustige stukje Nederland. Ontdek wat Diever en omgeving allemaal te bieden heeft en boek snel uw vakantiehuis!

Diever: Shakespearedorp in de Drentse bossen

Diever is een esdorp in de provincie Drenthe. Het heeft een rijke geschiedenis: waarschijnlijk woonden er zesduizend jaar geleden al mensen in het gebied. De boeren uit de late steentijd lieten er vlak bij het dorp hun sporen na in de vorm van een hunebed, dat u nu nog steeds kunt bekijken.

In het centrum van Diever ligt de brink, met als belangrijkste trekpleister het OERmuseum West-Drenthe. Dit museum is gericht op de prehistorie in het gebied. Een mammoetenexpo maakt deel uit van de vaste tentoonstelling. Ook zijn er veel archeologische artefacten te vinden. Daarnaast zijn er elk jaar wisselende exposities aan de hand van archeologische vondsten uit West-Drenthe. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten.

Diever is vooral bekend van de openluchtuitvoeringen van toneelstukken van Shakespeare. Sinds 1946 wordt er elk jaar in de zomer een stuk van deze wereldberoemde schrijver opgevoerd. De voorstellingen zijn heel populair en trekken jaarlijks meer dan twintigduizend bezoekers. Een avondje Shakespeare in Diever is echt een belevenis. In een unieke, sfeervolle en ongedwongen setting genieten bezoekers van amateurtoneel op topniveau. Wanneer u in de zomervakantie naar Diever komt is dit evenement een echte aanrader.

Natuur in de omgeving van Diever

Vanuit uw vakantiehuis in Diever stapt u zo de schitterende Drentse natuur in.  Zoals bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park is met meer dan zesduizend hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van ons land. Wanneer u hier wandelt, kunt u zomaar het gehamer horen van de zwarte specht, het symbool van dit park. In de heidevelden en zandverstuivingen komen verder veel vogels voor die van ruimte houden, zoals de roodborsttapuit, de boomleeuwerik en de geelgors.

Een mooie route om te wandelen in het Drents-Friese Wold is de route Berkenheuvel. Dit is een wandeling van acht km die begint bij het Tourist Infopunt Diever. De paaltjesroute voert u over brede boslanen, kleine slingerende bospaadjes en rechte smalle zandpaden. Een tip voor tijdens uw vakantie is om een kleine omweg te maken en het onderduikershol te bekijken. Dit oorlogsmonument midden in het bos is interessant en indrukwekkend.

Wat te doen in de omgeving van Diever

Vanuit uw huisje in Diever kunt u er in de vakantie prima op uit om de omgeving te verkennen. Er is van alles te zien en te beleven. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Museum Valse Kunst in Vledder. Hier treft u heel wat wereldberoemde kunst aan, dat wil zeggen: vervalsingen ervan. Het zal u nog moeite kosten ze van de originele kunstwerken te onderscheiden. Bekijk de collectie van dit museum en vraag u af: is valse kunst net zo goed als de originele meesterwerken?

Voor vogelliefhebbers is het erg leuk om naar Vogelpark Ruinen te gaan. Hier kunt u bijzondere weide- en waadvogels bewonderen die u normaalgesproken niet zo snel in het wild kunt spotten. In het park is de natuurlijke omgeving van deze vogels zoveel mogelijk nagebootst. U kunt er genieten van de grutto, kievit, wulp en tureluur. Maar u ziet er ook de sneeuwuil, kraanvogel en imposante auerhoen. Daarnaast zijn er een aantal niet-gevederde dieren, zoals prairiehondjes, eekhoorns en heideschapen.

Boek een huisje in Diever

Ontdek zelf hoe mooi deze provincie is en huur een vakantiehuis in Diever. Geniet van een heerlijk verblijf in dit schitterende stukje Drenthe!

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Diever?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Diever vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Kan mijn hond mee op vakantie naar Diever?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er veel vakantiehuizen in Diever waar uw huisdier van harte welkom is. In sommige huisjes zijn zelfs meerdere honden welkom. Dus ook als u meer dan één hond heeft is er altijd een heerlijk vakantiehuis voor u.

Wat is er te doen in Diever?

In het centrum van Diever ligt de brink, met als belangrijkste trekpleister het OERmuseum West-Drenthe. Dit museum is gericht op de prehistorie in het gebied. Elke zomer zijn er in Diever ook toneelvoorstellingen van Shakespeare in het openluchttheater.

Wat is leuk om te doen in de omgeving van Diever?

Een leuk uitje in de buurt van Diever is om een bezoekje te brengen aan Museum Valse Kunst in Vledder. Het museum hangt vol met vervalsingen van bekende kunstwerken. Voor vogelliefhebbers is Vogelpark Ruinen de moeite waard. Hier kunt u veel verschillende soorten weide- en waadvogels bewonderen.