Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Groede

Vanuit uw vakantiehuis in Groede kunt u het prachtige Zeeuws-Vlaanderen gaan ontdekken. Zeeuws-Vlaanderen is het meeste zuidelijkste deel van Zeeland dat grenst aan België. De plaats Groede is werkelijk prachtig gelegen en leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie of een weekendje weg in eigen land.

Lees meer over Zeeland

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Groede
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Gezellig 4 persoons vakantiehuis in het centrum van Groede
8, 9
8, 9
Heerlijk
9 beoordelingen
526
midweek va.
o.b.v. 4 personen
Gezellig 4-persoons vakantieappartement in centrum van Groede, vlakbij...
8, 1
8, 1
Zeer goed
20 beoordelingen
257
223
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Groede

Vanuit uw vakantiehuis in Groede kunt u het prachtige Zeeuws-Vlaanderen gaan ontdekken. Zeeuws-Vlaanderen is het meeste zuidelijkste deel van Zeeland dat grenst aan België. De plaats Groede is werkelijk prachtig gelegen en leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie of een weekendje weg in eigen land.

Het dorp van de Papvreters, zoals ze zeggen in Zeeland. De grondslag voor de naam ligt in een lokale lekkernij, de Groese paptaart. Deze lekkernij, een gevulde koek met gele room, werd vroeger door de boer aan de landeigenaar aangeboden bij de betaling van de pacht. Groede is een dorp waar het draait om kunst. Dit komt prachtig samen met het strand en de zee. Het dorp ligt pal naast de Noordzee en is lopend en op de fiets prima bereikbaar. Dat maakt een vakantiehuis in Groede zo mooi!

Het dorp Groede

Groede is rond de 13e eeuw ontstaan en het landschap bestond destijds met name uit schorren en kreken. Dit gebied beschermde de inwoners niet goed genoeg waardoor het dorp regelmatig te maken had met overstromingen. Tussen 1583 en 1612 heeft het dorp tijdens de 80-jarige Oorlog zelfs grotendeels blank gestaan. Alleen de kerk werd niet getroffen en stond nog. Hierna werd het dorp omringd door een grote dijk, waardoor de overstromingen verleden tijd waren.

De kenmerkende eigenschappen van Groede zijn toch wel de smalle en schilderachtige straatjes, de monumentale huisjes en de gezellige dorpskern. Wekelijks is er een markt waar veel Groedenaars, maar ook gasten vanuit de wijde omgeving hun boodschappen komen halen.  

Veel historische huizen vormen nog steeds het dorpszicht. Hoogbouw en grote kantoren zijn hier niet te vinden, dus een vakantiehuis in Groede in een oud monumentaal pand is zeker mogelijk. U waant zich in een pittoresk dorpje waarbij u direct dat échte vakantiegevoel krijgt.

Vakantiehuizen in Groede

De verschillende vakantiehuizen in Groede hebben voor ieder wat wils. U kunt prachtige strandwandelingen maken over het strand van Groede of heerlijk eten in een van de vele restaurants. Ook kunt u Zeeuws-Vlaanderen per fiets gaan ontdekken. Door de vele fietspaden is Zeeuws-Walcheren erg toegankelijk per fiets.

Hebben de vakantiehuizen in Groede niet wat u zoekt? Kijkt u dan eens verder naar andere vakantiehuizen in Zeeuws-Vlaanderen.

 

Wat is er allemaal op het strand van Groede?

Groede is een minder bekende badplaats dan de andere badplaatsen in de omgeving. Relatief gezien is het op het strand ook wat rustiger. Voor de rest is het strand voorzien van leuke strandtentjes en een strandpaviljoens waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht met een kopje koffie, thee en wat lekkers. Daarnaast is er op het strand ook de mogelijkheid om strandcabines te huren, zodat u ook bij een sterke zonnestraal even kunt schuilen of in de schaduw kunt zitten. Daarnaast kunt u hier prachtige wandelingen maken waarbij u door de bossen het duin overgaat en langzaamaan weer terug kunt lopen naar uw vakantiehuis in Groede.

 

Wat is de kwaliteit van het strand van Groede?

Ook in Groede waait de Blauwe Vlag. Dit betekent dat het een schoon, veilig en goed onderhouden strand. Zo kunnen de kinderen veilig op het strand spelen, zwemmen en zonnen. Ook het zwemwater is altijd mooi blauw.

 

Zijn honden toegestaan op het strand van Groede?

Honden zijn toegestaan op het strand, maar in het badseizoen moeten honden tussen 10:00 uur en 18:00 aangelijnd zijn. Buiten het badseizoen mogen de honden los lopen op het strand van Groede.

 

Welke temperaturen kunt u verwachten in Groede?

Groede is gelegen aan de kust. Dit kan betekenen dat u altijd een heerlijk fris windje voelt. De temperaturen in de zomer liggen tussen de 21 en 24 graden met uitzondering van warme zomers. Over het algemeen heeft Zeeland de meeste zonuren van Nederland. Zo ook in de zomer, waar u gemiddeld 6 tot 7 uur genieten kunt van de zon per dag!

Wat is er in Groede te doen?

Jaarlijks vindt er in Groede een festival plaats. Groede Festival. Een weekend lang zijn er in het hele dorp diverse (huis)optredens, muziek, dans, kunstmarkt en theater. Maar er is natuurlijk veel meer te doen in Groede:

  • Een bezoek brengen aan het Vleamsche Erfgoed. Een straat ingericht met verschillende museums over hoe het leven vroeger in Zeeuws-Vlaanderen was. Hier vindt u een smederij, bakkerij en nog veel meer;
  • Museum het Warenhuis in Axel de moeite waard. Dit geeft u een inkijk in het leven van de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen tussen 1850 en 1950; 
  • Het Groede Podium is ook zeker de moeite waard. Groede podium is een info- en speelpark waar u verschillende bunkers uit de tweede wereldoorlog kunt bewonderen. Door de verschillende speelfaciliteiten kunnen de kinderen hier lekker spelen tijdens het wandelen door het park;
  • Vanuit uw vakantiehuis in Groede kunt u ook gemakkelijk een dagje naar België. Brugge is een prachtige historische stad in België en ligt zo’n 45 minuten van Groede vandaan. Hier kunt u de beste Vlaamse frieten van België eten en één van de vele museums bezoeken;
  • Ook kunt u heerlijk gaan eten in één van de leuke restaurants of eettenten. Verschillende vissoorten, kreeften en mosselen zult u zien op vele menukaarten, dit zijn dan ook de echte Zeeuwse lekkernijen die u zeker eens moet proberen.

 

Welke natuurgebieden liggen rondom Groede?

Bekende natuurgebieden zijn ’t Zwin, de Verdronken Zwarte Polder en de Waterdunen. In deze natuurgebieden zijn de gevolgen van het getij goed te zien. U vindt hier schorren, polders, heide en vooral zandgronden. Door deze natuurgebieden kunt u heerlijk wandelen. U loopt door een diversiteit van landschappen. Het wandelnetwerk is uitgebreid en goed aangegeven. Liever op de fiets? Dat is ook mogelijk! Tussen de wandeling of de fietstocht in, kunt u langs het strand een heerlijke break nemen bij een strandpaviljoen of tent.

 

Waar liggen de vakantiehuizen in Groede?

De vakantiehuizen in Groede zijn gelegen op een prachtige unieke locatie. |Zo zijn er diverse vakantiehuisjes in het dorp, nabij het bos en dichtbij de zee te vinden. In totaal vindt u op heerlijkehuisjes.nl 12 unieke vakantiehuisjes van particulieren. Grote en kleine vakantiehuisjes met sauna, zwembad en andere voorzieningen zijn er te vinden!

 

Hoeveel vakantiehuizen heeft Groede te bieden?

Maak uw keuze uit meer dan 10 vakantiehuizen in Groede. Zit uw favoriete vakantiehuis er tussen? Bekijk het nu! 

Wat voor type vakantieverblijven zijn er in Groede?

Alle vakantiehuizen in Groede zijn van particuliere huiseigenaren! Dus uniek aanbod. Kies uit vakantiehuizen vanaf 2 tot 10 personen. Mooie appartementen in het centrum van het dorp of aan de rand van Groede. Liever een vakantiehuis dichtbij het strand