Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Limburg

Met een vakantiehuis in Limburg viert u vakantie in een van de mooiste provincies van Nederland. Limburg heeft een prachtige afwisseling van vlakke en heuvelachtige delen. Bovendien heeft de provincie veel te bieden als het gaat om geschiedenis en cultuur. Boek uw vakantiehuis en ontdek het zelf!

Lees meer over Limburg

108 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Limburg
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Sfeervol 6 persoons vakantiehuis met 2 badkamers vlakbij Nationaal par...
9, 7
9, 7
41 beoordelingen
607
521
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 8 persoons vakantiehuis in het dorp Rimburg in Zuid-Limburg
9, 5
9, 5
42 beoordelingen
780
665
midweek v.a.
o.b.v. 6 personen
Modern ingerichte 6 persoons vakantiehuis gevestigd in een boerderij i...
9, 5
9, 5
60 beoordelingen
648
547
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 4-6 persoons houseboat aan de Mookerplas in Limburg met uitzicht...
8, 9
8, 9
57 beoordelingen
465
376
2 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe landhuis voor 18 personen, gedeeltelijk geschikt voor mindervalid...
9, 2
9, 2
60 beoordelingen
1524
1399
midweek v.a.
o.b.v. 12 personen
Luxe 4-6 persoons Houseboat met dakterras aan de Mookerplas met uitzic...
9, 2
9, 2
13 beoordelingen
427
350
2 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 4 persoons vakantiehuis gelegen op prachtig vakantiepark in Zuid-...
8, 8
8, 8
51 beoordelingen
422
341
3 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
4 persoons vakantiehuis met openslaande deuren op vakantiepark Maasdui...
9, 4
9, 4
6 beoordelingen
474
418
3 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Modern 4 persoons vakantiehuis in Bemelen nabij Valkenburg
8, 7
8, 7
68 beoordelingen
389
280
2 nachten v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 12 persoons vakantiehuis op vakantiepark Limburg in Susteren
8, 2
8, 2
86 beoordelingen
866
738
3 nachten v.a.
o.b.v. 12 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Limburg

Met een vakantiehuis in Limburg viert u vakantie in een van de mooiste provincies van Nederland. Limburg heeft een prachtige afwisseling van vlakke en heuvelachtige delen. Bovendien heeft de provincie veel te bieden als het gaat om geschiedenis en cultuur. Boek uw vakantiehuis en ontdek het zelf!

Vier vakantie in het fraaie Limburg

Limburg is de meest zuidelijke provincie van ons land. Het is na Flevoland onze jongste provincie. De meeste inwoners bevinden zich in Zuid-Limburg. Leuk om te weten: Limburg grenst als enige Nederlandse provincie aan twee landen: in het zuiden en westen aan België, in het oosten aan Duitsland.

Limburg is een heerlijke provincie om vakantie te vieren, of het nu gaat om een weekend, midweek, week of misschien wel langer. De vakantiehuizen zijn verspreid over de provincie en bieden u alle comfort.

Wanneer u kiest voor een huisje in Limburg, dan kiest u voor een heel veelzijdige provincie. Het noorden van Limburg is vrij vlak, het zuiden is wat heuvelachtiger. Waar uw vakantiehuis ook staat, overal is de natuur prachtig. Perfect om te ontdekken tijdens een wandeling of een fietstocht. U kunt kiezen uit veel wandel- en fietsroutes die u langs de mooiste plekken voeren. Natuurlijk kunt u er ook zelf op uit trekken en u laten verrassen door de omgeving.

Wat is er te doen tijdens uw vakantie in Limburg?

In Limburg is van alles te zien en te doen. U hoeft zich tijdens uw vakantie dus absoluut niet te vervelen. Ga bijvoorbeeld eens naar de mergelgrotten in Valkenburg. U kunt hier op ontdekkingstocht door de ondergrondse gangenstelsels. Onderweg komt de rijke historie ervan tot leven door middel van prachtige mergelbeelden, zandsculpturen en 3D-grotschilderingen.

Zijn er kinderen mee op vakantie? Dan is Attractiepark Toverpark Sevenum een aanrader. Jong (maar zeker ook oud) kan hier genieten van onder andere spannende achtbanen en spetterende waterattracties. U kunt hier het hele jaar terecht, want er is vaak ook een groot indoorgedeelte met allerlei attracties.

Tip van Heerlijke Huisjes: Basiliek van Sint Servaas Maastricht

In het centrum van Maastricht staat de Sint-Servaasbasiliek. Deze kerk is, zo zegt men, gebouwd op het graf van Sint-Servaas. Het wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk. De basiliek is een bezienswaardigheid van formaat (letterlijk!). In de kerk moet u zeker een bezoekje brengen aan de schatkamer, die bestaat uit een collectie relieken, devotionalia, liturgische objecten en andere kunstwerken. Topstukken van de verzameling zijn het reliekschrijn en het borstbeeld van Servatius.

Natuur in Limburg

De natuur in Limburg is schitterend. Het loont dan ook de moeite om de omgeving van uw vakantiehuis te verkennen. Een aanrader is om naar Nationaal Park De Maasduinen te gaan. Een uniek gebied, omdat zich hier de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt. U vindt er veel bijzondere planten en dieren. De gladde slang voelt zich hier thuis, en ook de zandhagedis, kraanvogel en bever. Wanneer u door het gebied wandelt, komt u veel zomereiken en grove dennen tegen. Dicht bij de grond vindt u hier en daar de klokjesgentiaan.

Wat te doen in de omgeving van Limburg

Zuid-Limburg ligt dicht bij de grens met Duitsland en België, dus u kunt tijdens uw vakantie gemakkelijk een uitstapje maken naar een van de buurlanden.

Duitsland is mooi en afwisselend. Erg leuk om een dagje heen te gaan. Aken is een aanrader. Deze stad ligt in de buurt van Valkenburg en is vooral bekend om de imposante Dom. U kunt in Aken trouwens ook goed winkelen.

Vanuit uw huisje in Limburg bent u ook vrij snel in België. Hier is Nationaal Park Hoge Kempen een fijne plek om te genieten van de natuur. Bent u een liefhebber van cultuur? Bezoek dan Openluchtmuseum Bokrijk. Dit bestaat uit historische gebouwen en voorwerpen, en ook moestuinen met vergeten groenten, boomgaarden en een kruidentuin.

Huur een vakantiehuis in Limburg

Met een vakantiehuis in Limburg geniet u volop van een zeer afwisselende provincie. Boek uw huisje en ontdek zelf wat dit zuidelijke deel van Nederland allemaal voor u in petto heeft!