Heerlijke Huisjes
NederlandLimburg | Valkenburg
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
5 vakantiehuizen gevonden

Vakantiehuis Valkenburg

Op vakantie in Valkenburg waant u zich een beetje in het buitenland. De heuvels van dit zuidelijke stukje Nederland brengen u direct in vakantiestemming. Boek een vakantiehuis in Limburg en geniet van de schitterende natuur, de rijke historie en de bourgondische levensstijl!

Nederland
Limburg
Valkenburg
filters verwijderen
L240
star 9,7
2 personen | 1 slaapkamer | huisdiervrij
352
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
L291
star 9,5
2 personen | 1 slaapkamer | huisdiervrij
377
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
L009
star 9,2
18 personen | 8 slaapkamers | 2 huisdieren
1359
weekend v.a.
o.b.v. 18 personen
L011
star 8,9
Groepsaccommodatie voor 24 personen
Nederland > Limburg > Valkenburg
star 8,9
23 beoordelingen
24 personen | 10 slaapkamers | 2 huisdieren
1666
midweek v.a.
o.b.v. 24 personen
L010
star 8,6
Leuke vakantiewoning voor 12 personen
Nederland > Limburg > Valkenburg
star 8,6
91 beoordelingen
12 personen | 5 slaapkamers | 2 huisdieren
925
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag

De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.

Pas uw zoekcriteria aan

Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.

Een weekje schuiven

Sommige perioden zijn erg populair.

Vakantiehuis Valkenburg

Op vakantie in Valkenburg waant u zich een beetje in het buitenland. De heuvels van dit zuidelijke stukje Nederland brengen u direct in vakantiestemming. Boek een vakantiehuis in Limburg en geniet van de schitterende natuur, de rijke historie en de bourgondische levensstijl!

Valkenburg: schilderachtig stadje in het Zuid-Limburgse Heuvelland

Valkenburg ligt in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het glooiende landschap is natuurlijk perfect voor het maken van wandelingen en fietstochten. Durft u een uitdaging aan tijdens uw vakantie? Dan kunt u met uw racefiets of mountainbike de Cauberg beklimmen. Deze flinke heuvel is jaarlijks onderdeel van de Amstel Gold Race, Nederlands enige wielerklassieker. Het parcours wordt gekenmerkt door veel draaien en keren, smalle wegen en veel korte maar steile Zuid-Limburgse hellingen.

De bekendste trekpleisters van Valkenburg zijn de Kasteelruïne en de Fluweelengrot. De Kasteelruïne is Nederlands enige hoogteburcht en is sinds 1050 de blikvanger van Valkenburg. U kunt op eigen gelegenheid wandelen door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel. Ook de Fuweelengrot is erg leuk om te bezoeken. Dit is een van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. U kunt hier onder leiding van een gids de grot verkennen en van alles leren over de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Blijft u liever boven de grond? Dan is een ritje met de kabelbaan misschien een leuk idee. Deze brengt u naar de 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren. Bovenaan heeft u vanaf het panoramaterras een schitterend uitzicht. U kunt zelfs België en Duitsland zien liggen!

Natuur in Valkenburg

Uw vakantiehuis in Valkenburg staat in een schitterende omgeving. Valkenburg is omgeven met veel natuurschoon, zoals natuurgebied Ingendael. Dit gebied bestaat uit een plateaubos met een open mergelgroeve, dat overgaat in een hellingbos. Hierin scharrelen wilde zwijnen rond, op zoek naar voedsel. Vanaf een vlonderbrug heb u een mooi uitzicht op dit bijzondere stukje natuur.

Ook heel fraai is het Gerendal. Dit langgerekte droogdal is een van de populairste wandelgebieden van Zuid-Limburg. In de kalkgraslanden bloeien verschillende soorten bijzondere wilde orchideeën. Het Gerendal is een ongerept natuurgebied waar u tussen de heuvels grazende schapen kunt aantreffen.

Wat te doen in de omgeving van Valkenburg

Wilt u tijdens uw vakantie in Valkenburg een leuke stad in de buurt bezoeken? Dan hebt u keus genoeg. Maastricht ligt erg dichtbij, een fantastische stad waar u gemakkelijk een dag kunt doorbrengen. Wandel over het Vrijthof en bewonder er de vele monumenten. Of bezoek de basiliek van Sint Servaas, genoemd naar de eerste bisschop van Nederland. Ook erg interessant: het Bonnefantenmuseum, waarin u een bijzondere mix van oude en nieuwe kunst kunt bewonderen.

Iets verder weg, in Duitsland, ligt Aken. In deze stad is dé bezienswaardigheid de Dom van Aken. Dit imposante gebouw dat in de achtste eeuw werd gebouwd in opdracht van Karel de Grote behoort tot het werelderfgoed . Een bezoek aan de Dom is een indrukwekkende belevenis. Neem ook zeker een kijkje in de schatkamer. U kunt er talrijke sacrale gouden en zilveren gesmede voorwerpen zoals kelken, relikwieën en altaarretabels bewonderen.

Boek een vakantiehuis in Valkenburg

Kies voor Limburg als heerlijke bestemming en boek een vakantiehuis in Valkenburg. Geniet van het glooiende landschap, de rijke cultuur en de bourgondische levensstijl in onze meest zuidelijke provincie.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Valkenburg?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Valkenburg vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Wat is er te doen in Valkenburg?

De Kasteelruïne is Nederlands enige hoogteburcht en is sinds 1050 de blikvanger van Valkenburg. U kunt op eigen gelegenheid wandelen door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel. Ook de Fuweelengrot is erg leuk om te bezoeken. Dit is een van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. U kunt hier onder leiding van een gids de grot verkennen en van alles leren over de schuilplekken, schilderingen en sculpturen.

Wat is er te doen in de omgeving van Valkenburg?

In de buurt van Valkenburg liggen leuke plaatsen om te bezoeken. Maastricht ligt erg dichtbij, een fantastische stad waar u gemakkelijk een dag kunt doorbrengen. Iets verder weg, in Duitsland, ligt Aken. In deze stad is dé bezienswaardigheid de Dom van Aken.