Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Roggel

Roggel is een ideale vakantiebestemming. Het ligt midden in Limburg, in het glooiende landschap dat uitnodigt tot het maken van fijne wandelingen of fietstochten. En centraal gelegen, dus in de buurt van allerlei leuke plaatsen in de regio die een bezoek meer dan waard zijn. Boek een vakantiehuis in Roggel en geniet van een heerlijk verblijf.

Lees meer over Limburg

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Limburg
Roggel
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Modern ingerichte 6 persoons vakantiehuis gevestigd in een boerderij i...
9, 6
9, 6
53 beoordelingen
574
487
midweek va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Roggel

Roggel is een ideale vakantiebestemming. Het ligt midden in Limburg, in het glooiende landschap dat uitnodigt tot het maken van fijne wandelingen of fietstochten. En centraal gelegen, dus in de buurt van allerlei leuke plaatsen in de regio die een bezoek meer dan waard zijn. Boek een vakantiehuis in Roggel en geniet van een heerlijk verblijf.

Roggel: pittoresk dorpje midden in Limburg

Stel u de kaart van Limburg voor en zet een stip precies in het midden. Grote kans dat u op het plaatsje Roggel terechtkomt. Het dorp ligt in een groene, rustige omgeving en is een ideale bestemming voor wie graag de natuur en het glooiende landschap van Midden-Limburg wil ontdekken. Dat kan prima te voet of met de fiets, want er zijn hier veel wandel- en fietsroutes.

Roggel heeft een aantal bijzondere monumenten, zoals de Sint-Petrusmolen uit 1901, de Sint-Petruskerk (deels uit de 15e eeuw, deels uit de 18e eeuw) en de voormalige zuivelfabriek Sint-Petrus uit 1908. Deze zijn zeker de moeite waard om te bekijken wanneer u uw vakantie viert in dit dorp.

Natuur in de omgeving van Roggel

Vlak bij uw vakantiehuis in Roggel ligt natuurgebied Neudal. Dat bestaat uit loofbomen en naaldbomen, heidegebieden en droge graslanden. Het landschap kent een lange ontstaansgeschiedenis. De nog zichtbare sporen gaan zelfs helemaal terug tot in de ijstijd. Veel bodemschatten die hier zijn aangetroffen, zoals vuurstenen voorwerpen, in brons gegoten strijdbijlen, vaatwerk en grof geglazuurde drinkbekers zijn getuigen van de aanwezigheid van verschillende culturen. Het spreekt vanzelf dat dit gebied zich perfect leent voor het maken van fietstochten en wandelingen. Dat laatste kan ook onder leiding van een gids, die u van alles over de flora en fauna van het gebied kan vertellen.

Iets verder weg, tussen de gemeenten Helden, Kessel en Maasbree, liggen de Heldense Bossen. Een uitgestrekt gebied met voornamelijk grove dennen. Neem uw verrekijker maar mee als u hier gaat wandelen, want er zijn veel gevleugelde vrienden te zien. Her en der zijn nestkasten opgehangen voor uilen, die daar naar het schijnt graag gebruik van maken.

Wat te doen in de omgeving van Roggel

Als u op vakantie bent in het midden van Limburg, wilt u natuurlijk wel iets meer zien dan alleen uw vakantiehuis in Roggel. De centrale ligging van uw vakantiebestemming betekent dat u alle kanten op kunt. Ga bijvoorbeeld eens naar het witte stadje Thorn, vestingstad Stevensweert of naar de plaats Weert, ook wel de poort van Limburg genoemd. Ook leuk om heen te gaan: de Friedesse Molen in Neer. Hier wordt nog op ouderwetse manier graan gemalen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Kom dan eens een kijkje nemen.

Houdt u van mode maar niet van te veel betalen? Ga dan eens een dagje naar Designer Outlet Roermond. Dit is echt een paradijs voor iedereen die graag shopt. U vindt er maar liefst honderdvijftig winkels en tweehonderd designermerken tegen kortingen die kunnen oplopen tot zeventig procent. De outlet ligt op drie minuten lopen van het centrum van Roermond. Het heeft behalve shops ook cafés, restaurants en een kinderspeelhoek.

Huur een vakantie huis in Roggel

Ook genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft? Huur dan een vakantiehuis in het centraal gelegen Roggel en verheug u op een heerlijk verblijf!

Waar ligt Roggel?

Roggel is een plaatsje in het midden van de provincie Limburg. Het ligt ongeveer tussen Weert en Roermond.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Roggel?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Roggel vindt u altijd uw heerlijke huisje.

Wat is er te doen in de buurt van Roggel?

Er zijn veel leuke dingen te doen in de buurt van Roggel. Ga bijvoorbeeld eens naar het witte stadje Thorn, vestingstad Stevensweert of naar de plaats Weert, ook wel de poort van Limburg genoemd. Ook leuk om heen te gaan: de Friedesse Molen in Neer. Hier wordt nog op ouderwetse manier graan gemalen. Houdt u van mode maar niet van te veel betalen? Ga dan eens een dagje naar Designer Outlet Roermond.