Uw zoekopdracht
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Roggel

Maak vanuit een vakantiehuis in Roggel kennis met de meest zuidelijkste provincie, Limburg. Het dorp Roggel ligt in een groene, rustige omgeving van Midden-Limburg en biedt menig vakantieganger veel moois. Geniet van natuur en cultuur met de wandel knooppunten of stap op de fiets voor een tocht langs de bergen en dalen die Limburg rijk is.

Lees meer over Limburg

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Limburg
Roggel
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
9, 5
9, 5
Heerlijk
38 beoordelingen
643
582
midweek va.

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Roggel

Maak vanuit een vakantiehuis in Roggel kennis met de meest zuidelijkste provincie, Limburg. Het dorp Roggel ligt in een groene, rustige omgeving van Midden-Limburg en biedt menig vakantieganger veel moois. Geniet van natuur en cultuur met de wandel knooppunten of stap op de fiets voor een tocht langs de bergen en dalen die Limburg rijk is.

Bezoek het gevarieerde natuurgebied Leudal bestaande uit vele loofbomen en naaldbomen, heidegebieden en droge graslanden. Neem uw verrekijker mee en kom wild spotten met de boswachter of wat dacht u van een gezellige picknick? Roggel ligt tevens redelijk dichtbij Roermond en Weert waar altijd veel te beleven en te doen is. Ga een dag naar speeltuin Kitskenberg, Toverland in Sevenum of bezoek een kasteel of andere bezienswaardigheid.

Vakantie vieren in Midden-Limburg

Of u nu alleen, met z’n tweeën, met de kinderen of met de hele familie of vriendengroep één nacht of langer op vakantie wilt, in Midden-Limburg is van alles mogelijk. Voor gezinnen en natuurliefhebbers is het hier net zo prettig als voor sportievelingen die hun vrije tijd liever wat actiever doorbrengen. Uitgestrekte heide, schitterende natuurgebieden, kilometers aan wandelpaden en fietspaden maken dat u zich hier helemaal thuis voelt. Maak een rondje door het Leudal en de Heldense bossen, niet zo ver van Roggel, of trek nog een stukje verder naar het zuiden van Limburg. Sportievelingen kunnen een balletje slaan op één van de vele golfbanen of denk aan diverse vormen van buitensport zoals een vlot bouwen en vlotvaren, klimmen in een klimbos, kajakken of handboogschieten. Tevens is het leuk om tijdens uw vakantie in Roggel een kijkje te nemen bij goed onderhouden kastelen, burchten en landhuizen.    

Maak leuke uitstapjes in de omgeving van de vakantiehuizen in Roggel

Wanneer u op vakantie gaat naar het zuiden van Nederland wilt u natuurlijk ook wel wat gezien hebben van de omgeving waarin u verblijft. Voor een dagje uit zitten zowel volwassenen als kinderen in het midden van Limburg helemaal goed. Want met deze prachtige ligging betekend het juist dat u alle kanten op kunt gaan. Houdt u van watersporten dan zijn de Maasplassen dé place to be. Hier kunt u ’s zomers lekker zwemmen, varen, zeilen, kanoën en rondvaarten maken. Een leuk uitstapje voor het hele gezin! Maar er kan natuurlijk ook lekker gerelaxt worden met een goed boek en een verfrissend drankje. 

Vanuit de vakantiehuizen in Roggel kunt u ook gemakkelijk een uitstapje maken naar het witte stadje Thorn, vestingstad Stevensweert en de poort van Limburg, Weert. In al deze plaatsen worden rondleidingen georganiseerd, erg leuk om op deze manier meer te weten te komen over de stad en haar bezienswaardigheden. Neem eens een kijkje bij de Friedesse Molen in Neer. Hier wordt nog op de ouderwetse manier graan gemalen. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? Kom dan eens een kijkje nemen.       

Ga een natuurrijke vakantie tegemoet in Roggel

Op korte afstand van Roggel vindt u Nationaal Park De Groote Peel. Dit natuurgebied ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant en bestaat uit water, moeras, heide, bossen en struwelen. Het hoogveengebied staat vooral bekend om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Overal vindt u ‘littekens’ terug van de turfwinning die hier in het verleden gedaan werd. In de wintermaanden is het hier een favoriete plek voor veel vogelsoorten waaronder talrijke ganzen. Maar vooral in het voorjaar is het een heerlijk gebied om vogels te kijken. Want dan is namelijk de broedtijd voor de blauwborst, geoorde fuut, sprinkhaanrietzanger, bruine kiekendief en nog veel meer andere vogelsoorten. Bewandel de Knuppelbrugroute door het natuurgebied. Deze route, met een historische achtergrond, gaat voor een deel over houten paden door het veen. Deze brugroute is erg belangrijk, want wanneer deze er niet waren, zou dit moerassige gedeelte van De Groote Peel niet toegankelijk zijn. Begin uw bezoek bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven. Vanuit hier starten verschillende wandel- en fietsroutes en bij het bezoekerscentrum zelf zijn fiets- en wandelkaarten, boeken en souvenirs te koop.

Rust, ruimte en een natuurrijke omgeving

Genieten is het ultieme ontspannen. En waar doet u dat nou beter als in een particulier vakantiehuis in Roggel? Op deze manier kunt u echt even genieten van de rust en ruimte en bovendien van een stukje privacy. Particuliere vakantiehuizen zijn vaak gelegen in of nabij de natuur en staan vaak op zichzelf. Wanneer u wel eens op een vakantiepark bent geweest kunt u dit verschil goed merken. Hier rennen vaak kinderen rond en is er altijd wel wat te beleven. Kortom, genoeg mogelijkheden om er eventjes lekker tussenuit te gaan voor een paar dagen!