Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Walsoorden

Walsoorden is een klein dorp in de noordoostkust van Zeeuws-Vlaanderen. Het heeft minder dan 200 inwoners en is een ideale plaats voor de liefhebbers van zeehonden, rustzoekers en natuurliefhebbers. Het is ook een ideale plaats als startpunt voor een fiets- of wandelvakantie.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Walsoorden
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Charmant 6-persoons vakantieboerderij in Walsoorden 1km van het strand...
8, 1
8, 1
Zeer goed
40 beoordelingen
263
223
weekend va.

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Walsoorden

Walsoorden is een klein dorp in de noordoostkust van Zeeuws-Vlaanderen. Het heeft minder dan 200 inwoners en is een ideale plaats voor de liefhebbers van zeehonden, rustzoekers en natuurliefhebbers. Het is ook een ideale plaats als startpunt voor een fiets- of wandelvakantie.

Wat wij u kunnen vertellen over Walsoorden

Voor de kust van Walsoorden liggen de zogenoemde platen van Ossenisse. Deze zandbanken in de Westerschelde voor het dorp staan bekend als goede visgronden. Maar ook als u van dichtbij kennis wilt maken met zeehonden bent u hier op de juiste plaats. In de zomer liggen deze bijzondere dieren heerlijk van het zonnetje te genieten. Met een beetje geluk kunt u tijdens uw vakantie in Walsoorden deze prachtige dieren spotten.

De geschiedenis van Walsoorden

Hoe klein het dorp ook is, het heeft altijd een speciale functie gehad. Walsoorden ligt in een polder die al in 1220 werd aangelegd. De dijken werden in 1622 verhoogd en Walsoorden werd een havenplaats. In 1521 werd al melding gemaakt van een veerdienst van Walsoorden naar Hansweert op Zuid-Beveland.

Ook speelde de haven een belangrijke rol voor de landbouw in de streek, zeker voor het vervoer van mout en suikerbieten.

Walsoorden valt onder de gemeente Hulst, ongeveer 10 km. zuidelijker. Het heeft een kustlijn van meer dan 31 km. die loopt van het mooie natuurgebied ‘Het verdronken Land van Saeftinghe’ tot voorbij Walsoorden. Fietsers en wandelaars komen hier graag om te genieten van de pracht en variatie die de natuur hen hier biedt. Het is natuurlijk ook een heerlijk gevoel om, staande in een heerlijke bries op de hoge Scheldedijk te genieten van de uitgestrekte polderlandschappen, de beboomde dijken, de welen en de plassen.

Vanaf de dijk ziet u de grote zeeschepen richting Antwerpen, zo dicht langs varen dat het lijkt of u ze aan kunt raken.

Een uitstapje doen vanuit uw vakantiehuis in Walsoorden

Walsoorden is ook een uitstekende uitvalsbasis voor een uitstapje naar België. Over goed berijdbare polderweggetjes ligt Antwerpen op slechts 46 kilometer en het historische Gent op 52 km. Indien u een vakantie in Walsoorden of elders in Zeeuws-Vlaanderen heeft geboekt, is een stedentrip naar Antwerpen of Gent eenvoudig te realiseren.