Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Breskens

Zoek je een vakantiehuis in Breskens? Breskens is een dorp in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Dit dorp wordt door de bewoners, de Bressiaanders, ook wel Bresjes genoemd. Dit gezellige dorp leeft voornamelijk van het toerisme en het vissen. In Breskens zelf is dan ook een grote visserijhaven te vinden waar dagelijks vele boten binnen- en uitvaren.

Lees meer over Zeeland

25 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Breskens
filters verwijderen
Vakantiehuis in Breskens voor max. 6 volw. en 2 kids op 900 meter van...
9, 1
9, 1
85 beoordelingen
461
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
6 persoons vakantiewoning met heldere lichtinval op een vakantiepark i...
9, 3
9, 3
10 beoordelingen
566
497
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Knusse 4 persoons chalet met een privé terras op 100 meter van het str...
8, 7
8, 7
19 beoordelingen
434
385
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Tiny House voor 2 personen op vakantiepark Zeebad in Breskens
8, 8
8, 8
15 beoordelingen
310
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 6 persoons vakantiewoning op een vakantiepark in Breskens
8, 9
8, 9
6 beoordelingen
566
497
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
4 persoons villa met infrarood sauna op vakantiepark Zeebad in Bresken...
8, 9
8, 9
5 beoordelingen
468
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe en ruim 4 persoons vakantiehuis 500m van het Noordzeestrand in Br...
8, 4
8, 4
11 beoordelingen
434
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Geschakeld 8 persoons vakantiehuis 500m van het Noordzeestrand in Bres...
9, 0
9, 0
21 beoordelingen
461
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Ruime 4 persoons vakantiewoning aan de Zeeuwse kust
9, 3
9, 3
1 beoordeling
473
418
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
434
385
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Breskens

Zoek je een vakantiehuis in Breskens? Breskens is een dorp in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Dit dorp wordt door de bewoners, de Bressiaanders, ook wel Bresjes genoemd. Dit gezellige dorp leeft voornamelijk van het toerisme en het vissen. In Breskens zelf is dan ook een grote visserijhaven te vinden waar dagelijks vele boten binnen- en uitvaren.

Zoekt u een vakantiehuis in Breskens? Breskens is een dorp in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Dit dorp wordt door de bewoners, de Bressiaanders, ook wel Bresjes genoemd. Dit gezellige dorp leeft voornamelijk van het toerisme en het vissen. In Breskens zelf is dan ook een grote visserijhaven te vinden waar dagelijks vele boten binnen- en uitvaren. U leert hier verschillende dingen over de geschiedenis van het vissen, knopenleggen, netten maken en eeuwen oude fossielen van vissen en andere zeedieren. Op het strand van Breskens kunt u in de zomermaanden heerlijk vertoeven en zwemmen in de verfrissende zee en in de wintermaanden is het hier prachtig wandelen.

Het dorp Breskens

Het dorp staat met name bekend om de visserijhaven en de grote jachthaven. Grote zeeschepen varen de Westerschelde op en aan. Dagelijks is dit te aanschouwen. In de zomer is het beroemde Visserijfeest waar het gehele dorp drie dagen lang op afkomt. Naast het Visserijfeest in Breskens, worden ook andere mooie evenementen georganiseerd. Trek in een visje? Dan is de kans dat het recent uit de netten van een vissersschip komt, zeer groot! Vanuit Breskens kunt u ook een overtocht maken naar Vlissingen om er een dagje op uit te gaan.

Bombardement

In de Tweede Wereldoorlog is Breskens veel getroffen tijdens bombardementen, waardoor het veel schade heeft geleden. Veel Bressianen zijn hierbij om het leven gekomen. Na de oorlog is het dorp er weer bovenop gekomen dankzij de visserij en toerisme.

Het strand van Breskens

Naast de idyllische vissershaven, is het strand ook niet te missen. Vanaf het strand krijgt u een prachtig panoramisch zicht op de Westerschelde, het dorp en Vlissingen. Het strand is heerlijk lang, breed en altijd schoon en hier kunt u - naast zonnen, zwemmen en wandelen - ook de grote schepen voorbij zien gaan. Een opvallende verschijning is de zwart-witte vuurtoren vlakbij de havenmond. De vuurtoren heeft al meer dan 150 jaar dienst. Typerend voor de Zeelandse stranden, zijn de paalhoofden, die erosie van het strand tegen moeten houden tijdens de getijen. Zo blijft het strand behouden. Tijdens de zomermaanden ligt het strand niet vol met talloze badgasten, dus is het relatief rustig.

Ons aanbod van vakantiehuizen in Breskens

Breskens is een zeer toeristisch gebied in West-Zeeuws-Vlaanderen. Hier is ons aanbod ook voldoende aanwezig. Vindt hier uw gewenste vakantiehuis aan de kust, villa of een vakantiehuis met of nabij een zwembad. Wacht niet, want de vakantiehuizen in Zeeland zijn snel volgeboekt in de zomermaanden! Kijk ook eens naar deze vakantiehuizen in Zeeuws-Vlaanderen.

Welke voorzieningen zijn er op het strand van Breskens?

Lekker een vakantiehuis in Breskens geboekt of juist op zoek? Het ontbreekt hier ieder geval niet aan voorzieningen op het strand. Aan iedereen wordt gedacht in Breskens. Zo is er onder andere:

  • Strandbewaking met EHBO-post (open tijdens het zomerseizoen en zomerse dagen buiten het seizoen);
  • Een strandpaviljoen voor een hapje en een drankje;
  • Voldoende parkeergelegenheid (gratis en betaald parkeren);
  • Een duinovergang voor mindervaliden;
  • De mogelijkheid om te (zee)surfen (lees de informatieborden bij de strandovergangen goed);
  • De mogelijkheid om te vliegeren (lees de informatieborden bij de strandovergangen goed);
  • De mogelijkheid om te paardrijden op het strand (lees de informatieborden bij de strandovergangen goed).

 

Wat is er verder te doen in en rondom Breskens?

Een absolute aanrader is de panoramaroute aan de zeekant, te rijden met de auto. In vrijwel geen enkel andere plaats in Nederland is dit mogelijk. Zo rijdt u parallel aan de kust. Wilt u eventjes stoppen? Onderweg vindt u enkele parkeerplekken om de auto eventjes aan de kant te zetten. Of neem een kijkje in de gietijzeren vuurtoren Nieuwe Sluis die sinds 1868 in werking is en nog steeds actief is! Deze vuurtoren is niet te missen dankzij de zwart-witte strepen. In de weekenden van april t/m oktober is de vuurtoren open voor bezoekers.

Bent u liever in voor een wandeling? Neem dan de vier kilometer lange route over of langs het strand van Breskens en zie binnen- of uitvarende schepen voorbij komen. U geniet hier van het ultieme uitzicht, waar u soms ook zeehonden tegen kunt komen! Onderweg komt u diverse eet- en drinkgelegenheden tegen om eventjes uit te rusten.

Wilt u meer weten over Breskens? Neem dan een kijkje in het visserijmuseum in Breskens. Hier leert u alles over de visserij. Denk aan hoe en waarop gevist wordt, hoe de schepen eruit zien en welk bijgeloof de vissers hebben. Ook zijn er diverse aquaria waarin u diverse zeedieren tegen zult komen, zoals schelpen, koraal, haaien en platvissen.

Wat is er verder te doen buiten Breskens?

Er is van alles te doen buiten Breskens. Onderstaand hebben wij een paar activiteiten benoemd.

Dagje Vlissingen
Wilt u er even op uit en de omgeving ontdekken? Dan kunt u bijvoorbeeld de veerboot pakken naar Vlissingen. De veerpont is veelal op loopafstand te bereiken als u in een vakantiehuis in Breskens zit. Ontdek Vlissingen door een dagje rond te wandelen of te fietsen (mocht u de fiets mee willen nemen). Vlissingen is een grote badplaats met veel winkels, terrassen en historie.

Rondvaart over de Westerschelde
Een boottocht over de Westerschelde? Een voormalig mosselkotter heeft zijn schip ter beschikking gesteld voor rondvaarten. Deze ligt in de Westhaven van Breskens. Tijdens de vaartocht kunt u zeehonden of bruinvissen tegenkomen! Tijdens de vaartocht wordt van alles verteld over de visserij op de Westerschelde. De vaartocht duurt gemiddeld 1,5 uur en vaart tussen april en eind oktober.

Fossielen zoeken in Cadzand
Stukje historie zoeken op het strand van Cadzand? Hier kunt u fossielen vinden van haaientanden. Cadzand-Bad is een plek waar deze fossielen veelal aanspoelen en op het strand te vinden zijn. Voor veel toeristen is dit een must-do activiteit als u in de buurt bent. Cadzand-bad is met de auto goed te bereiken.

Natuurgebied ‘T Zwin
Daarnaast is in de buurt een natuurgebied dat aan het strand is gelegen. Dit is natuurgebied ’T Zwin. Hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen. U kunt beginnen in badplaats Cadzand-Bad. Zeker een aanbeveling voor natuurliefhebbers!

Dagje Brugge?
Even de grens over? Dat kan, want u bent toch in de buurt! Binnen 45 minuten zit u in een van de bekendste handelsstad van Europa, namelijk Brugge in België. Een aanrader. Geniet van de oude middeleeuwse steegjes, het grote plein voor de kerk waar u diverse terrasjes vindt. Shoppen? Dat kan voor de dames natuurlijk niet ontbreken. Ook is gedacht aan diegenen die graag een bijzonder lekker biertje willen drinken. Brugge is er vol mee!

Uit hoeveel vakantiehuizen in Breskens kan er gekozen worden?

In Breskens kunt u kiezen uit veel verschillende vakantiehuizen. De vakantiehuizen bevinden allen op een vakantiepark. De vakantieparken liggen allen dicht bij het strand, dus hebben een prachtige locatie aan zee