Uw zoekopdracht

Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Lommel

Breng eens een bezoek aan onze zuiderburen België en verblijf in een vakantiehuis in Lommel. Zin om eens buiten Nederland op vakantie te gaan, maar wilt u niet te lang in de auto zitten? Dan is Lommel dé ideale vakantiebestemming voor een vakantie vlakbij huis. Ga er samen met uw gezin, familie of vriendengroep eens lekker tussenuit.

5 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
België
Belgisch-Limburg
Lommel
filters verwijderen
178
weekend va.
6, 1
6, 1
Voldoende
3 beoordelingen
184
weekend va.
5, 9
5, 9
Voldoende
3 beoordelingen
175
weekend va.
7, 5
Chalet voor 4 persoons op Vakantiepark Blauwe Meer
Belgie › Belgisch-Limburg › Lommel
7, 5
Goed
11 beoordelingen
151
weekend va.
7, 0
7, 0
Voldoende
7 beoordelingen
944
weekend va.

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Lommel

Lommel is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente Lommel in de provincie Limburg vlak over de grens bij Valkenswaard. Lommel is een mooie vakantielocatie omdat het een redelijk grote stad is met 34.000 inwoners, maar ook omdat in de gemeente Lommel veel natuur aanwezig is. Bekijk het aanbod en huur één van de vakantiehuizen in Lommel.

Geniet van de natuur in uw vakantiehuis in Lommel

Een vakantiehuis in Lommel staat garant voor veel natuur. Naast de woonkernen kent Lommel namelijk ook een aantal natuurgebieden. Eén van deze gebieden is De Watering. Natuurgebied De Watering ligt op de grens tussen België en Nederland en is maar voor een bepaald gedeelte toegankelijk voor toeristen. Dit gebied kenmerkt zich door de unieke flora en fauna die zich er in de loop der jaren ontwikkeld heeft. Ondanks de beperkte toegang kunnen natuurliefhebbers en wandelaars hun hart ophalen in dit gebied. Elke eerste zondag van de maand staat een wandeling gepland onder leiding van een deskundige natuurgids. In het natuurgebied bevindt zich een klein natuurmuseum genaamd Het Wateringhuis, hier wordt op een educatieve manier de ontstaansgeschiedenis van natuurgebied De Watering tentoongesteld.

De Lommelse Sahara is een zand- en duinlandschap met een grootte van bijna 200 hectare. In het midden van dit gebied ligt een meer en rondom staan naaldbomen. Het meer is ontstaan door zandwinning die plaats vond tussen 1920 en 1925. Het kale zandlandschap door de vroegere zinkfabriek Lommel-Werkplaatsen die het hele gebied tussen 1902 en 1940 van alle haar groene beplanting ontnam. Het resultaat was een kale dorre vlakte van 350 hectare groot. Na de Tweede Wereldoorlog werden naaldbossen aangelegd, hierdoor werd het zandgebied teruggedrongen naar een kleine 200 hectare. Ondanks (of misschien dankzij) al deze natuurvervuiling is De Lommelse Sahara een prachtig natuurgebied en bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen.

Bezienswaardigheden en uitjes tijdens uw vakantie in Lommel

Tijdens uw vakantie in Lommel kunt u veel activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden bewonderen. 

Het grootste Europese soldatenkerkhof met Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog (buiten Duitsland zelf) bevindt zich in Lommel. Op deze begraafplaats liggen 38.560 gesneuvelde soldaten. Een verblijfsgebouw met inforuimte, een monumentale grafkelder en daarboven een beeld uit zwarte lavasteen vormen de toegangspoort tot de begraafplaats. Iedere woensdag van april tot november worden hier rondleidingen gegeven, waardoor u nog meer informatie krijgt. Zeer indrukwekkend om een keer te gaan kijken tijdens uw vakantie in Lommel

Voor de kunstliefhebber is het Glazen Huis in Lommel een aanrader, dit museum is gespecialiseerd in alle facetten van de glaskunst. Hier zijn continu tentoonstellingen van verschillende glaskunstenaars te bewonderen. U kunt de glasblazers zelf aan het werk zien en onder begeleiding mag u ook zelf een poging wagen om glas blazen. Tot slot kunt u bij winkel Glasshop mooie kunstwerken en leuke souvenirs kopen voor uzelf, familie en vrienden.

Wilt u een beetje spektakel en snelheid in uw vakantie? Indoor Karting Lommel is een mooie plek om even flink het gas in te trappen. Samen met uw familie of vrienden lekker scheuren op een indoor circuit van een halve kilometer en samen uitvechten wie de snelste is. Het is natuurlijk altijd gezellig om met uw vrienden of familie lekker te bowlen. Dit kan bij bowlingcentrum Antares in Lommel. Dit bowlingcentrum beschikt over 12 bowlingbanen vijf pooltafels en één snookertafel, genoeg dus om u een dagje te vermaken.

Tijdens uw vakantie in Lommel moet u natuurlijk wel kunnen genieten van lekker eten en drinken. Lommel is een gezellige stad met veel horecagelegenheden, vooral rondom het marktplein liggen veel gezellige restaurants, barretjes en kroegen. Hier kunt u over dag lekker lunchen met een kopje koffie en ’s avonds lekker dineren met een glas wijn of een Belgisch speciaal biertje . Naarmate de avond vordert kunt u nog één van de vele gezellige kroegen bezoeken om de dag in stijl af te sluiten.

Heerlijke vakantie in Lommel

Huur één van de vakantiehuizen in Lommel en geniet van een prachtige vakantie. Lommel brengt u veel natuur, geschiedenis, kunst en vermaak, een zeer veelzijdige vakantie. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een vakantiehuis op een vakantiepark in Lommel te huren en alle voordelen van een vakantiepark te ervaren. Wilt u nog meer van België zien? Bekijk dan het aanbod vakantiehuizen in België.

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze website. We raden de volgende browsers aan:
×