Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Maastricht

De grootste stad in het zuiden van Limburg is Maastricht. Een stad die ligt aan de Maas en geroemd wordt om haar vele bezienswaardigheden, het beroemde Vrijthof en natuurlijk de bourgondische levensstijl. Wilt u ook de stad Maastricht ontdekken of een concert van André Rieu bezoeken? Een vakantiehuis in het centrum óf in de omgeving is zo geboekt!

Lees meer over Limburg

11 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Limburg
Maastricht
filters verwijderen
1318
1220
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Comfortabele vakantiewoning voor 6 personen op de prachtige Resort Maa...
8, 0
8, 0
54 beoordelingen
878
814
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Comfortabele en halfvrijstaande woning voor 4 personen op Resort Maast...
8, 0
8, 0
22 beoordelingen
774
718
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis met bubbelbad en sauna in Maastricht, Lim...
8, 0
8, 0
30 beoordelingen
996
921
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Lifestyle appartement voor 4 personen op Resort Maastricht in Limburg.
10
10
5 beoordelingen
717
666
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Comfort appartement voor 4 personen op Resort Maastricht in Limburg.
9, 5
9, 5
8 beoordelingen
699
649
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 12 persoons vakantiehuis met privé sauna in Maastricht - Limb...
10
10
1 beoordeling
2688
2462
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Rust, ruimte en ontspanning in dit vakantiehuis voor 8 personen in Maa...
8, 6
8, 6
29 beoordelingen
1143
1060
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Maastricht, Limburg.
8, 6
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Maastricht, Limburg.
Nederland › Limburg › Maastricht
8, 6
3 beoordelingen
920
853
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Maastricht, Limburg.
7, 2
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Maastricht, Limburg.
Nederland › Limburg › Maastricht
7, 2
3 beoordelingen
841
781
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Maastricht

De grootste stad in het zuiden van Limburg is Maastricht. Een stad die ligt aan de Maas en geroemd wordt om haar vele bezienswaardigheden, het beroemde Vrijthof en natuurlijk de bourgondische levensstijl. Wilt u ook de stad Maastricht ontdekken of een concert van André Rieu bezoeken? Een vakantiehuis in het centrum óf in de omgeving is zo geboekt!

Dat u zich niet hoeft te vervelen in de Limburgse hoofdstad is wel duidelijk. Er is van alles te zien en te doen als u een week, midweek of een weekendje weg bent in Maastricht. Hieronder beschrijven wij enkele bezienswaardigheden en activiteiten die absoluut een aanrader zijn.

Met familie of vrienden naar Maastricht

Ga er lekker een paar dagen tussenuit met uw familie of vrienden om het zuiden van Nederland te ontdekken! Gezellig met zijn allen winkelen, een terrasje pakken om samen een drankje te doen of de grotten bezoeken. Roep uw familie of vriendengroep op om samen die vakantie te plannen!

Komt u naar Maastricht?

Vanuit uw vakantiehuis in Maastricht kunt u zich elke dag weer laten verrassen door de prachtige historie van een van de oudste steden van Nederland. Kom samen met uw gezin, familie of vriendengroep een weekend, midweek of weekje naar Maastricht en ontdek al het moois van deze stad en de prachtige provincie Limburg. Kortom, de beste manier om dicht bij huis een lekker vakantiegevoel te beleven.

Wat moet ik echt zien in Maastricht?

Om de mooiste plekjes van Maastricht te ontdekken, hebben wij hieronder voor u een klein overzicht gemaakt. In de stad ontdekt u veel historische gebouwen, winkels en straatjes. Het heden en verleden wisselen zich continu af. Zowel ondergronds als bovengronds!

De ondergrondse grotten, Maastricht Undergrond
Een uitje voor het hele gezin dat ondergronds gaat. Treed in het donker en ontdek de geheimen van deze grotten van jaren en jaren geleden. Maastricht Undergrond is een verzamelnaam van alles wat er te zien is in Fort Sint Pieter. Samen met een gids gaat u op een ondergrondse ontdekkingsreis in een labyrint van ooit 20.000 gangen! Het is zelfs mogelijk om met een step de tour te doen. Zeer hip en zeker een ware experience. Het wordt sterk aangeraden om tickets van tevoren online aan te schaffen om te voorkomen dat een tour vol is. Boekt u een vakantiehuis in Zuid-Limburg en bent u van plan Underground te gaan in Maastricht, boek ook direct de tour. Reist u met het OV? Dan adviseren wij u om Grotten Noord aan te houden. Die zijn beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

De markt

Waan u op het grote plein waar u onder andere het prachtige stadhuis tegenkomt. Wekelijks staat het hier vol met diverse marktkraampjes en op woensdag en vrijdag is er een wekelijkse markt. De woensdagmarkt is vooral gericht op food en culture en de vrijdagmarkt is een van de grootste warenmarkten van Europa met bijna 400 verschillende kraampjes!

Historie en religie

Maastricht heeft veel kerken en basilieken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een weekendje Maastricht. Een van de bekendste basilieken zijn de Onze Lieve Vrouwebasiliek op het Onze Lieve Vrouweplein en de Sint Servaas Basiliek op het Vrijthof. De Onze Lieve Vrouwebasiliek is naar alle waarschijnlijkheid gebouwd op oude resten van een Romeinse tempel. In deze kerk zijn met name kunst en kerkelijke schatten te vinden en te bewonderen. Allebei deze kerken zijn gebouwd in de Romaanse stijl. De Sint Servaas Basiliek fungeert zelfs nog als parochiekerk voor de Rooms-Katholieken en als Dekenaatskerk van Maastricht. Tegen betaling kunt u de kerk, de klooster- en schatkamer bekijken. Zeker de moeite waard!

Het Drielandenpunt

Verder zuidwaarts vanaf Maastricht vindt u Vaals. Een klein plaatsje die op de grens ligt van de landsgrenzen België en Duitsland (en vroeger Morresnet). Bij het beklimmen van de, op een hoogte van 322 meter, Vaalserberg komt u bij een uitkijkpunt uit. Op dit punt kunt u België en Duitsland zien liggen.

Fort Eben Emael

Voor de oorlogsliefhebbers is het zeker de moeite waard om dit reusachtige ondergrondse complex te bekijken. Het beschikt over een gangenstelsel van bijna vijf kilometer lang dat is verdeeld over drie niveaus en biedt plaats voor bijna 12.000 soldaten. Bekijk zeker ook de oude gevechtsopstellingen, de kazerne en het museum! De gids kan u alles vertellen over wat zich hier afspeelde in de Tweede Wereldoorlog, dat begon bij de aanval op dit onneembare fort. Wilt u het fort bezoeken? Dan raden wij u aan om van tevoren goed te kijken naar de openingstijden. Van 1 december tot eind maart dient u van tevoren te reserveren en in de zomermaanden is het fort een weekeinde per maand geopend.

Nog meer bezienswaardigheden:

 • Film en theater in Lumière en MECC voor het theater;
 • De stad ontdekken op een Segway of huur een fiets.

Wat is er te doen in en rondom Maastricht?

Er is te veel te doen in Maastricht. Om alles te kunnen doen zou u een week compleet kunnen vullen. Maar om alvast wat op weg te helpen, hebben we hieronder enkele activiteiten genoemd die u met en zonder kinderen kunt doen!

Shoppen

Door het hele centrum van Maastricht vindt u een prachtige binnenstad met allemaal verschillende winkeltjes. Van kleine souvenirwinkeltjes tot grote en bekende merken. Plan gerust een hele dag, want die bent u wel kwijt om alle winkels in en uit te gaan! Of wilt u liever even naar Roermond voor de outlet?

Speeltuin Fort Willem

Geen zin om een stuk te moeten rijden? Dan is speeltuin Fort Willem een prima plek voor uw kinderen om zich de hele dag te vermaken tussen de bomen en struiken op een speelpark. Fort Willem is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur vanaf Paasmaandag tot eind september.

Een terrasje pakken

Op de markt kunt u terecht op een van de vele terrasjes van de plaatselijke horeca. Voor bier- en wijnliefhebbers zit u in deze bourgondische stad zeker goed. Bent u bierliefhebber? Dan raden wij u aan om Biertaverne De Gouveneur op te zoeken waar u een groot diversiteit van bier kunt vinden op zowel de fles als op de tap. En werknemers kunnen u alles vertellen over de biertjes. Wilt u uitzicht op de Sint Servaasbasiliek terwijl u geniet van een drankje en een hapje? Dan kunt u op het Vrijthof goed vertoeven met een prachtig uitzicht op dit plein.

Overige activiteiten:

 • GaiaZOO in Kerkrade;
 • Rondvaart over de Maas met Rederij Stiphout;
 • Snowworld Landgraaf;
 • Holland Casino in Valkenburg;
 • Treinliefhebbers kunnen terecht bij de Miljoenenlijn in Simpelveld.

Hoe is Maastricht het best bereikbaar?

Heeft u een vakantiehuis buiten Maastricht en kunt u gemakkelijk parkeren bij een OV-halte? Dan is het makkelijker om Maastricht te bereiken met de trein/bus. Vanaf het hoofdstation bent u binnen enkele minuten in de historische binnenstad! Reist u liever met de auto? Parkeer de auto dan net buiten de stad om met de bus de stad in te gaan. De volgende P+R-plaatsen hebben een trein en busverbinding met Maastricht:

 • P+R Maastricht Noord (gratis parkeren tot 48 uur);
 • P+R Spoorlaan Valkenburg (€5,75 per dag);
 • P+R Bunde (gratis parkeren);
 • P+R Meersen (gratis parkeren);
 • P+R Beek-Elsoo (gratis parkeren).

Hoeveel vakantiehuizen hebben wij in Maastricht?

Bent u op zoek naar een heerlijk vakantiehuisje in Maastricht? Op heerlijkehuisjes.nl heeft u keuze uit meer dan 10 vakantiehuizen, waaronder prachtige en luxe vakantiehuizen!

Wat voor type vakantieverblijven zijn er in Maastricht?

U kunt kiezen uit nieuwe vakantiewoningen vanaf 2 tot 12 personen op een vakantiepark in Maastricht. Deze modern ingerichte vakantiehuizen en appartementen zullen u zeker een fijn vakantiegevoel geven! Benieuwd naar het aanbod in Maastricht?