Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Spier

Geniet van de mooie natuur en de rust die een vakantie in Spier met zich meebrengt. Spier is een klein dorpje in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp is gelegen tegen Nationaal Park Dwingelderveld en ligt vlakbij natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Woud.

Lees meer over Drenthe

7 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Spier
filters verwijderen
Luxe, sfeervolle 6 persoons bungalow met open haard in prachtig natuur...
9, 0
9, 0
Heerlijk
61 beoordelingen
378
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis op een vakantiepark in Spier
8, 4
8, 4
Zeer goed
8 beoordelingen
518
weekend va.
o.b.v. 4 personen
788
week va.
o.b.v. 4 personen
823
week va.
o.b.v. 4 personen
12 persoons vakantiehuis in Spier
7, 9
12 persoons vakantiehuis in Spier
Nederland › Drenthe › Spier
7, 9
Goed
67 beoordelingen
771
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Luxe 4 Persoons vakantiehuis in Spier op een familiepark
7, 8
7, 8
Goed
18 beoordelingen
328
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons bungalow op een vakantiepark in Spier, Drenthe.
8, 8
8, 8
Heerlijk
4 beoordelingen
545
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Spier

Geniet van de mooie natuur en de rust die een vakantie in Spier met zich meebrengt. Spier is een klein dorpje in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp is gelegen tegen Nationaal Park Dwingelderveld en ligt vlakbij natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Woud.

Kom gezellig een weekend, midweek of weekje naar dit rustieke dorp en geniet van uw verblijf in een vakantiehuis bij bos. Ook kunt u vanuit uw vakantiehuis in Spier leuke steden als Hoogeveen, Emmen en Assen bezoeken. Kortom er is van alles mogelijk als u in één van de vakantiehuizen in Spier verblijft .

Geniet van de natuur tijdens uw vakantie in Spier

Ten westen van uw vakantiehuis in Spier ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Dit 37 hectare grote park is gelegen tussen de dorpen Dwingeloo en Ruinen. In dit heidegebied wisselen natte slenken en droge zandruggen elkaar af. Door de overgang van nat naar droog beschikt dit gebied over diverse planten en dieren. Bijzonder aan dit gebied zijn het grote aantal vennetjes, dit zijn kleine ondiepe meertjes. Op dit heidelandschap zijn vier soorten heide te bewonderen, namelijk struikheide, dopheide, kraaiheide en lavendelheide. Ook groeien er zes soorten orchideeën en jeneverbesstruiken. Qua dieren zijn vooral de soorten slangen en de vele soorten vlinders bijzonder. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken met één van de vele wandelroutes die er zijn. Ook kunt u het park verkennen met de fiets op de mooie fietsroutes die zijn uitgezet. Voor de sportievelingen onder ons is het leuk om het park te verkennen met de mountainbike. Voor de paardenliefhebbers is het prachtig om dit gebied te paard te verkennen op de mooie ruiterroutes die zijn uitgezet door heel het park. U kunt ook even een kijkje nemen bij het bezoekerscentrum in Ruinen. Hier kunt u genieten van een permanente toonstelling over de geschiedenis en het beheer van Nationaal Park Dwingelderveld. Kinderen kunnen spelen in een leuke speeltuin, een wilgenhuttendorp en een waterspeelplaats die vlakbij het bezoekerscentrum zijn gelegen

Wilt u tijdens uw vakantie in Spier nog een leuk natuurgebied bezoeken? Ga dan eens kijken bij Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit park is gelegen op de grens van Friesland en Drenthe bij de plaats Appelscha. Dit 61 vierkante meter grootte park bestaat uit bos, heide en stuifzanden. In dit gebied zijn verschillende soorten slangen zoals de adder en de ringslang, verschillende roofvogels zoals de buizerd en de havik en nog veel meer mooie dieren te bewonderen. In het Drents-Friese Wold ligt zo’n 130 kilometer aan wandelpad verdeeld over verschillende routes. Deze kunt u met kaart doen maar ook via de GPS routes. Ook kunt u heerlijk fietsen in het Drents-Friese Wold als u niet te zwaar wilt trappen kunt u kiezen voor een route over verharde fietspaden. Voor de mountainbikers is het leuker om een mountainbikeroute te doen over de onverharde paden.

Verder zijn er verschillende ruiterroutes voor mensen die het park te paard willen verkennen.

Bezienswaardigheden en leuke uitjes tijdens uw vakantie in Spier

Tijdens uw vakantie in Spier zijn er voldoende mooie bezienswaardigheden te zien en leuke uitjes te doen. Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Door middel van rondleidingen, die hier twee keer per dag worden gegeven, kunt u het oude kampterrein van dichtbij zien. Er wordt veel verteld over de geschiedenis van kamp Westerbork en over de Jodenvervolging. Bezoek de monumenten en herdenk deze dappere mensen. 

In Emmen kunt u een bezoek brengen aan Wildlands Zoo, dit is één van de grootste dierentuinen van Nederland. Hier kunt u genieten van prachtige dieren van over de hele wereld, van neushoorns tot pinguïns en van pythons tot ijsberen. Van alle kanten van de wereld uit verschillende klimaten kunt u hier al deze prachtige dieren bewonderen. Via boottochten, touwladders, en een safari gaat u het hele park over om de mooiste dieren te zien. Verder zijn er leuke winkeltjes waar u mooie souvenirs kunt kopen. Voor eten en drinken kunt u terecht bij de horecagelegenheden die Wildlands Zoo tot zijn beschikking heeft.

Met een klein halfuurtje rijden bent u in Ponypark Slagharen. Dit attractiepark met zo’n 35 attracties bezorgt menig kind de dag van z’n leven. Beleef De snelheid van de achtbaan de Minetrain, lekker nat worden in wildwaterbaan Ripsaw falls, duizelig worden in de Tomahawk en uw angst onder ogen komen tijdens een ritje in de Freefall. Kortom voor ieder is wat wils tijdens een dagje Ponypark Slagharen. Voor de allerkleinsten onder ons zijn er leuke speelplaatsen zowel indoor als outdoor waar ze heerlijk kunnen spelen. Als u en uw kinderen honger krijgen kunt u heerlijk eten in één van de vele restaurants die op het park aanwezig zijn.

Vakantiehuis op een vakantiepark in Spier

Tijdens uw vakantie is het ook leuk om te verblijven op een vakantiepark in Spier. Geniet samen met uw gezin in uw vakantiehuis tussen de bomen van het mooie Drentse landschap. Lees een leuk boek, drink een kopje koffie bij het restaurant of geniet van de zon op uw terras. Laat uw kinderen lekker hun gang gaan in het zwembad, in de speeltuin en op het sportveld waar het animatieteam leuke activiteiten georganiseerd. Bekijk het aanbod vakantiehuizen op een vakantiepark in Spier en verblijf in uw gewenste vakantiehuis.