Heerlijke Huisjes
NederlandZeeland | Zonnemaire
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
4 vakantiehuizen gevonden

Vakantiehuis Zonnemaire

Zonnemaire is, met haar 750 inwoners, een van de kleinere dorpen op Schouwen-Duiveland. Zonnemaire ligt vlak bij de bekendere plaatsen Brouwershaven, Bruinisse en het Grevelingenmeer. Een ideaal dorp voor rustzoekers, natuurliefhebbers, vogelaars, watersporters, wandelaars of fietsers.

Nederland
Zeeland
Zonnemaire
filters verwijderen
ZE1311
star 7,8
Knus twee persoons vakantiehuis nabij het Grevelingenmeer
Nederland > Zeeland > Zonnemaire
star 7,8
2 beoordelingen
2 personen | 1 slaapkamer | 1 huisdier
278
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
ZE1368
6 personen | 3 slaapkamers | 1 huisdier
634
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
ZE1409
6 personen | 3 slaapkamers | 2 huisdieren
645
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
ZE255
star 9,2
Luxe 5-persoons vakantiehuis met omheinde tuin in Zonnemaire
Nederland > Zeeland > Zonnemaire
star 9,2
12 beoordelingen
5 personen | 3 slaapkamers | 1 huisdier
826
week v.a.
o.b.v. 5 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag

De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.

Pas uw zoekcriteria aan

Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.

Een weekje schuiven

Sommige perioden zijn erg populair.

Vakantiehuis in Zonnemaire huren?

Zonnemaire is, met haar 750 inwoners, een van de kleinere dorpen op Schouwen-Duiveland. Zonnemaire ligt vlak bij de bekendere plaatsen Brouwershaven, Bruinisse en het Grevelingenmeer. Een ideaal dorp voor rustzoekers, natuurliefhebbers, vogelaars, watersporters, wandelaars of fietsers.

Zonnemaire, een authentiek dorp

Zonnemaire is één van de authentieke dorpen op Schouwen-Duiveland waar natuur en toerisme uitstekend samenkomen. Zonnemaire is eigenlijk ontstaan door het samenvoegen van verschillende gebieden. Tegenover het vroegere Sonnemare, genoemd naar de gelijknamige stroom, lag het eilandje Bommenede. Daarnaast lag, vlak bij Zonnemaire, de heerlijkheid Bloois. Hoewel Bommenede werd omringd door Zeeuwse eilanden, was het een Hollandse enclave. Dat kwam omdat de Sonnemare werd gerekend als de grens tussen Holland en Zeeland.

Bommenede kreeg veel te verduren van stormen en oorlogen in de tijd van Spaanse overheersing. Na weer een watersnood, waarbij het bestuur van het eiland opnieuw om geldelijke steun vroeg, werd door de Staten van Holland besloten niet langer geld te investeren in deze dure enclave. Bommenede werd afgedankt en overgedragen aan de Provincie Zeeland.

Zonnemaire in het verleden

In 1838 werd een getijdenhaventje aangelegd. Een aantal jaren later werd het uitgediept en er ontstond een levendig haventje. Het was belangrijk voor de afvoer van landbouwgewassen. Ook was het de aanlegplaats voor het beurtschip op RotterdamZonnemaire was een traditionele landbouwgemeente. Er werd veel meekrap verbouwd. Er stonden twee meestoven,

maar van al die welvaart is niets meer teug te vinden. Het enige overblijfsel uit die tijd is de molen ‘de Korenbloem’ die is uitgeroepen tot rijksmonument. Dat geldt ook voor de vroegere pastorie, later het raadhuis. In Zonnemaire en omgeving vind je nog monumentale boerderijen en landerijen. Soms lijkt de tijd hier te hebben stilgestaan.

Zonnemaire is een leuk, gezellig en levendig dorp. Aan de gezellige kerkring liggen een aantal leuke (eet)cafeetjes. Uiteraard met in het seizoen heerlijke terrasjes. In de zon genieten op een terrasje met een bakje koffie, thee of andere drankje. Dat is puur genieten.

Grotere plaatsen zoals Brouwershaven en Bruinisse liggen slechts op een paar kilometer afstand. Vanuit Zonnemaire leiden vele leuke fietsroutes. Door de zogenaamde knooppunten is het vrij eenvoudig om van plaats naar plaats te fietsen en te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Een ideale plek voor een fietsvakantie door Schouwen-Duiveland.

De Naterkreek

Vlak bij Zonnemaire ligt de Naterkreek, een restant van een vroegere dijkdoorbraak. Het is uitgegroeid tot een aantrekkelijk natuurgebied en belangrijk voor heel diverse vogelsoorten. Vogelaars en natuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. Je kunt hier in alle rust vogels spotten en genieten van de uitzichten en vergezichten.

Boek u vakantie in Zonnemaire

Zonnemaire is één van de authentieke plaatsen op Schouwen-Duiveland waar het prima vertoeven is. Heerlijkehuisjes.nl heeft voor u de perfecte vakantie accommodatie te huur.