Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Zorgvlied

Lekker tot rust komen in het mooie Drenthe? Huur dan een vakantiehuis in Zorgvlied. Kom samen met uw gezin, familie of vrienden genieten van de mooie natuur op de Drentse heide. Zorgvlied is een dorp in de Drentse gemeente Westerveld. Het dorp ligt vlakbij de grens van Friesland en tegen het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold aan.

Lees meer over Drenthe

3 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Zorgvlied
filters verwijderen
Mooie 4 persoons vakantiewoning midden in het bos
8, 6
Mooie 4 persoons vakantiewoning midden in het bos
Nederland › Drenthe › Zorgvlied
8, 6
Heerlijk
113 beoordelingen
317
284
week va.
o.b.v. 4 personen
Gezellig 4 tot 6 persoons vakantiehuis
8, 5
Gezellig 4 tot 6 persoons vakantiehuis
Nederland › Drenthe › Zorgvlied
8, 5
Zeer goed
174 beoordelingen
240
224
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Mooi 5 persoons vakantiehuis met gezellige houtkachel.
7, 8
7, 8
Goed
20 beoordelingen
359
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Zorgvlied

Lekker tot rust komen in het mooie Drenthe? Huur dan een vakantiehuis in Zorgvlied. Kom samen met uw gezin, familie of vrienden genieten van de mooie natuur op de Drentse heide. Zorgvlied is een dorp in de Drentse gemeente Westerveld. Het dorp ligt vlakbij de grens van Friesland en tegen het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold aan.

Het dorp Zorgvlied heeft zijn naam te danken aan een, nu verdwenen, villa “Zorgvlied”. De villa Castera Vetera werd in 1879 verkocht aan Lodewijk Guillaume Verwer, Deze noemde de villa “Huize Zorgvlied”. Verwer overleed in 1910. Hij liet 250 hectare grond met villa’s en boerderijen achter. “Huize Zorgvlied” werd gesloopt in 1930 maar de naam bleef bewaard als de naam van wat nu het dorp is.  Ga een weekend, midweek of week weg van het vertrouwde en heerlijk tot rust komen in éen van de vakantiehuizen in Zorgvlied.

Vakantie in Zorgvlied vol mooie natuur

Tijdens uw vakantie in Zorgvlied kunt u genieten van de mooie natuur die Drenthe te bieden heeft. Breng eens een bezoek aan het Drents-Friese Wold. Dit is een groot natuurgebied in Drenthe en Friesland. Het is na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Maar het Drents-Friese Wold heeft veel meer te bieden dan alleen bos. Zandverstuivingen, vennetjes, heide en moeras, zomaar een greep uit de verscheidene natuur. Kenmerkend voor het Drents-Friese Wold is het esdorpenlandschap. Bolle akkers rond de dorpen en beekdalen vol bloeiende bloemen. Natuurlijk zijn er in het Drents-Friese Wold ook verschillende hunebedden te aanschouwen.

Het Drents-Friese Wold

Nationaal park Drents-Friese Wold is uitermate geschikt om lekker in te wandelen of te fietsen. Meer dan dertig wandelroutes en tientallen kilometers aan fietspad leiden u langs de mooiste plekken van dit gebied. Bent u een echte paardenliefhebber? Kies er dan voor om het Drents-Friese Wold te paard te verkennen, er liggen verschillende ruiterroutes door het hele gebied. Ook aan de jongeren onder ons is gedacht, over het hele natuurgebied liggen verschillende picknickplaatsen en speelvelden verspreid. Klimbos Appelscha is ook gelegen in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Hier kunnen kinderen zich vermaken met verschillende klimtoestellen, tokkelbanen en hindernissen.

Activiteiten rondom Zorgvlied

Met een vakantiehuis in Zorgvlied hoeft u zich niet te vervelen. In de omgeving van Zorgvlied zijn verschillende activiteiten te vinden voor jong en oud.

Miramar Zeemuseum

Een bezoek aan het Miramar Zeemuseum in Vledder is zeker een aanrader. Dit museum toont u een indrukwekkende collectie zee en strandvondsten van over de hele wereld. Verder worden hier nog allerlei activiteiten aangeboden.

Speelpark Duinen Zathe

Voor kinderen is speelpark Duinen Zathe in Appelscha een leuk dagje uit. Dit park, ooit begonnen als speeltuin, heeft leuke attracties voor ieder kind. Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli voor de allerjongsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de oudere jeugd. Verder zijn over het hele speelpark verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties. Speelpark Duinen Zathe is een all-inclusive park. Dus u hoeft niet meer rond te slepen met uw zelfgesmeerde boterhammen. U en uw kinderen kunnen de hele dag in het park rondstruinen en af en toe uitrusten met een glas limonade, een bakje koffie en een warme of koude snack.

Wildlands Adventure Zoo

Bent u gek van dieren? Ga dan een dag naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen. In deze dierentuin zijn verschillende soorten dieren te aanschouwen. Het park is opgedeeld in drie ‘klimaatzones’. De Jungola is een junglegebied. Hier vind je exotische jungledieren zoals Chinese alligators, pythons, olifanten, lori’s en ringstaartmaki’s. Verder is hier nog een grote vlindertuin. De Serenga is een savanne-gebied, met onder andere nijlpaarden, leeuwen, neushoorns en zebra’s. De derde klimaatzone is Nortica. Dit is een pool-themagebied met onder andere ijsberen, pelsrobben, Humboldtpinguïns en Californische zeeleeuwen. Over het hele park zijn verschillende speelactiviteiten voor kinderen te beleven.

Vakantiehuis huren op een vakantiepark of van een particulier?

Wilt u Drenthe van een andere kant bewonderen bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen in Drenthe.