Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Appelscha

Het Friese Appelscha is een mooie bestemming voor een weekendje weg of korte vakantie. Het is een gezellig dorp, omringd door schitterende natuur. Bovendien bent u in een mum van tijd in een van de leuke plaatsen in de omgeving. Boek uw vakantiehuis in Appelscha en geniet van een heerlijke tijd!

Lees meer over Friesland

6 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Appelscha
filters verwijderen
886
769
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Uniek 5 pers vakantiehuis met prachtige tuin, in Nationaal Park Drents...
9, 2
9, 2
6 beoordelingen
457
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 4 persoons vakantiehuis met sauna en hoogwaardige huisautomat...
10
10
1 beoordeling
692
610
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 pers. vakantiehuis met privé zwembad, sauna en huisautomatiseri...
9, 3
9, 3
2 beoordelingen
977
846
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
896
774
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 6 persoons vakantiehuis met sauna en hoogwaardige huisautomat...
8, 4
8, 4
4 beoordelingen
737
655
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Appelscha

Het Friese Appelscha is een mooie bestemming voor een weekendje weg of korte vakantie. Het is een gezellig dorp, omringd door schitterende natuur. Bovendien bent u in een mum van tijd in een van de leuke plaatsen in de omgeving. Boek uw vakantiehuis in Appelscha en geniet van een heerlijke tijd!

Appelscha: populaire vakantiebestemming in Friesland

Appelscha ligt ten zuidoosten van Drachten, tussen Oosterwolde en Dwingeloo. Het is een populaire vakantiebestemming. Logisch, want de natuur is hier heel mooi en gevarieerd. Naast water vindt u hier bossen, heidevelden, weilanden en beekjes.

In Appelscha is er een aanbod comfortabele vakantiehuizen die van alle gemakken zijn voorzien. Stuk voor stuk heerlijke accommodaties waar u kunt genieten van een fijn weekendje weg of korte vakantie. 

Vakantie in Appelscha: dit is er te doen

U kunt tijdens uw vakantie in Appelscha fantastisch wandelen, fietsen en actief genieten van de natuur. Houdt u van een uitdaging? Dan kunt u hier ook heel goed mountainbiken, klimmen en suppen.

Er zijn in Appelscha en omgeving zes historische routes uitgezet voor wandelaars en fietsers. De route neemt u mee door de geschiedenis van Appelscha en de omringende dorpen. Er is vooral veel aandacht voor het tijdperk van de vervening, de Tweede Wereldoorlog en de typische dorpsberoepen. Op de routes vindt u borden met achtergrondinformatie.

Ook de kinderen zullen zich hier opperbest vermaken. Er is een zwembad, een overdekte speeltuin, een blotevoetenpad en nog veel meer. 

Tip van Heerlijke Huisjes: Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Een leuk uitje voor kinderen in Appelscha is Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe. Dit is een pretpark met achtbanen, glijbanen en klimtoestellen. Op het verkeerscircuit kunnen de kids op een speelse manier van alles leren over het verkeer. In de trapauto’s kunnen ze bijvoorbeeld oefenen met voorrang verlenen, invoegen en tanken bij het tankstation. 

Ontdek het Nationaal Park Drents-Friese Wold

In de buurt van uw huisje in Appelscha ligt een schitterend natuurgebied: het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het bestaat uit meer dan zesduizend hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Wist u dat het park tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa hoort?  

Ook natuurgebied het Fochteloërveen is zeer de moeite waard. Vanuit de vogelkijkhut of een van de uitkijktorens heeft u een mooi uitzicht over het gebied. Misschien spot u wel een bijzondere vogel. Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer kunt u van alles lezen en leren over de natuur. Leuk en informatief voor jong en oud. 

Wat is er te doen in de buurt van Appelscha?

Een van de leukste dingen om te doen in de buurt van Veenhuizen is naar het Nationaal Gevangenismuseum gaan in Veenhuizen. Het museum is gevestigd in een voormalig werkgesticht en vertelt op interactieve manier over de omgang met misdaad en straf in Nederland van vroeger tot nu. Ook wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van Veenhuizen als gevangenisdorp.

Midden in de bossen van het Fochteloërveen staat uitkijktoren de Zeven: een 18 meter hoge toren in de vorm van, u raadt het al, een zeven. Bovenaan heeft u een weids uitzicht over het hoogveenlandschap. 

Huur een vakantiehuis in Appelscha

Kies voor een vakantie in eigen land en geniet van een verblijf in Appelscha. Vlak bij het indrukwekkende Drents-Friese Wold, dus ideaal voor natuurliefhebbers en actievelingen. Boek uw vakantiehuis in Appelscha!