Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Colijnsplaat

Wilt u graag op vakantie naar een plek waar het strand dicht in de buurt is en waar u ook kunt genieten van de natuur? Kies dan voor een huisje op een vakantiepark in Colijnsplaat. Vlak bij een van de schoonste stranden van Nederland én de Oosterschelde. Dit unieke natuurgebied is het grootste Nationale Park van Nederland.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Colijnsplaat
Op vakantiepark
filters verwijderen
Parc Ganuenta
8, 9
Parc Ganuenta
Nederland › Zeeland › Colijnsplaat
Parc Ganuenta is een prachtig, kleinschalig vakantiepark vlakbij Colijnsplaat in Zeeland met zeer luxe vakantiewoningen waar u in alle rust kunt genieten van de wellness faciliteiten....
Luxe en comfort Wellness Kleinschalig
557
493
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Colijnsplaat

Wilt u graag op vakantie naar een plek waar het strand dicht in de buurt is en waar u ook kunt genieten van de natuur? Kies dan voor een huisje op een vakantiepark in Colijnsplaat. Vlak bij een van de schoonste stranden van Nederland én de Oosterschelde. Dit unieke natuurgebied is het grootste Nationale Park van Nederland.

Colijnsplaat

Colijnsplaat is een dorp in de gemeente Noord-Beveland, in de provincie Zeeland. Het dorp is gelegen bij het zuidelijke deel van de Zeelandbrug. Colijnsplaat is in 1996 aangewezen als beschermd dorpsgebied. Het heeft onder andere een jachthaven, een vissershaven en twee bijzondere molens. De Oude Molen is gebouwd rond 1727, de molen Nooit Gedacht komt uit 1864.

In de buurt van Colijnsplaat heeft een Keltische nederzetting gelegen. Hier bevond zich ook een tempel voor de godin Nehalennia. In 1970 werden in de buurt van Colijnsplaat een aantal altaren uit de Oosterschelde gevist die gewijd waren aan deze godin. Aan het begin van de 21e eeuw is een Gallo-Romeinse tempel gereconstrueerd die in Colijnsplaat is te bewonderen.

Activiteiten in Colijnsplaat

Op vakantie in Colijnsplaat? Bekijk dan zeker de historische bezienswaardigheden van dit dorpje, zoals het monument Houen jongens. Dit herinnert aan het wonder waardoor Colijnsplaat gespaard bleef tijdens de Watersnoodramp van 1953. Ook de Voorstraat is de moeite waard. Deze straat heeft mooie oude lindebomen, monumentale panden en gezellige terrassen. U vindt hier ook Gallery Maritime: een centrum voor hedendaagse kunst van maritieme kunstenaars. Colijnsplaat heeft verder een aantal goede restaurant waar u heerlijk kunt eten. Natuurlijk kunt u er genieten van het beste wat de zee te bieden heeft.

Iets verderop op het eiland Noord-Beveland ligt Kamperland. Dit is de grootste plaats van het eiland en door de ligging perfect voor als u een watersportliefhebber bent. Wilt u genieten van een van de schoonste stranden van Nederland? Breng dan een bezoekje aan het Banjaardstrand, vlak bij Kamperland. Dit is een breed strand waar u alle ruimte heeft en waar u een schitterend uitzicht heeft op de Oosterscheldekering.

Huur een huisje op een vakantiepark in Colijnsplaat

Op zoek naar een huisje op een vakantiepark in de buurt van de Oosterschelde én dicht bij een van de schoonste stranden van Nederland? Op een plek waar u nog echt helemaal tot rust kunt komen? Boek dan een vakantie in Colijnsplaat. Hier geniet u van Zeeland op z’n allermooist!

Wat zijn populaire vakantieparken in Colijnsplaat?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Parc Ganuenta als heerlijkste vakantiepark in Colijnsplaat beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Colijnsplaat.

Op welke vakantieparken in Colijnsplaat is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er vakantieparken in Colijnsplaat waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat zijn dé bezienswaardigheden in Colijnsplaat?

Colijnsplaat heeft onder andere een jachthaven, een vissershaven en twee bijzondere molens. De Oude Molen is gebouwd rond 1727, de molen Nooit Gedacht komt uit 1864. Ook bevindt zich in het dorp een reconstructie van een Gallo-Romeinse tempel voor de godin Nehalennia. In de jaren 70 werden er een aantal altaren uit de Oosterschelde gevist die gewijd waren aan deze godin.

Wat is er te doen in de omgeving van Colijnsplaat?

U kunt een wandeling maken door Nationaal Park De Oosterschelde. Dit gebied vormt een uniek landschap met een bijzondere flora en fauna. Voor een breed en schoon strand moet u naar het Banjaardstrand in de buurt van Kamperland gaan.