Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Cromvoirt

Cromvoirt is een dorp in de gemeente Vught in Noord-Brabant. In het gebied zijn meerdere natuurgebieden te vinden. Het dorpje zelf is erg gezellig. Vanuit uw vakantiehuis kunt u direct de natuur in stappen, of het dorpje. Iets voor u?

Lees meer over Noord-Brabant

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Brabant
Cromvoirt
Op vakantiepark
filters verwijderen
Résidence De Leuvert
8, 0
Résidence De Leuvert
Nederland › Noord-Brabant › Cromvoirt
Prachtig kindvriendelijk vakantiepark omgeven door natuurparken. Nabij het park bevindt zich een heerlijk zwemmeer.
Nabij het bos Kidsclub Restaurant
305
291
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Cromvoirt

Cromvoirt is een dorp in de gemeente Vught in Noord-Brabant. In het gebied zijn meerdere natuurgebieden te vinden. Het dorpje zelf is erg gezellig. Vanuit uw vakantiehuis kunt u direct de natuur in stappen, of het dorpje. Iets voor u?

Genieten in Cromvoirt

Cromvoirt is een dorpje in Noord-Brabant. Het is ontstaan rond 1100, op de overgang van hoge zandgronden en lager gelegen kleigronden. Het stroomdal van de Maas speelde hierbij een grote rol. Om overstromingen van deze grote rivier te voorkomen, werd het dorpje beschermd door de Cromvoirtse Dijk. Helaas was deze dijk niet altijd betrouwbaar en overstroomde het dorpje wel eens. De naam zal u misschien niet verbazen: het is afgeleid van krom, bochtig en voorde, een doorwaadbare plaats in een rivier of beek. Kenmerkend voor Cromvoirt is het levendige verenigingsleven, waarbij muziek een grote rol speelde. Het dorp kent oude dorpstradities, die nog steeds worden gevierd. Eén daarvan is het dansen rond de Pinksterblom. Op eerste Pinksterdag gaan meisjes door het dorp om geld op te halen. Ze maken een rondedans om de Pinksterblom. De Pinksterblom is dan een meisje dat in het wit gekleed gaat en met bloemen is versierd. Het geld gaat naar de Judas, het meisje dat het jaar ervoor Pinksterblom is geweest.

Midden in het dorp staat de Sint-Lambertuskerk, die tussen 1891 en 1897 werd gebouwd. In 1944 is de kerktoren opgeblazen door Duitse troepen, om te voorkomen dat geallieerden deze als uitkijkpost zouden gebruiken. Na de oorlog is de kerktoren herbouwd, maar minder hoog als voorheen.

In Noord-Brabant wordt ieder jaar carnaval gevierd. Tijdens dit feest wordt de dorpsnaam omgedoopt tot Kneutergat. Carnaval wordt in Noord-Brabant altijd uitgebreid gevierd met feestkleding en een boel gezelligheid. Vanuit uw vakantiehuis in Cromvoirt kunt u in de nabijgelegen stad Den Bosch carnaval groots ervaren.

Natuur in Cromvoirt

Cromvoirt ligt midden in de natuur. Het is omringd door de Vughtse Heide en de Loonse en Drunense Duinen. Een ommetje Vughtse Heide is een aanrader. U wandelt van knooppunt naar knooppunt in vijf kilometer. U wandelt hier over onverharde paden, dus deze route is niet geschikt voor kinderwagens en mindervaliden. Wandelt u liever over verharde paden, bezoek dan de Loonse en Drunense Duinen. Hier zijn routes met onverharde paden, maar ook verharde paden. Zo wandelt u bijvoorbeeld door het oude hakhoutbos bij Loon op Zand. Laat u verrassen door het uitzicht over de stuifzandvlakte op het uitkijkpunt Bosch en Duin. Hier loopt een verhard wandelpad naartoe. Vergeet niet de Oudste Eik van Noord-Brabant te bezoeken. Er zijn genoeg eetgelegenheden waar u kunt uitrusten en genieten van een kop koffie of wat lekkers. Wanneer u wilt genieten aan of op het water, kunt u een bezoek brengen aan het meer de IJzeren Man. Dit meer heeft een strand, maar ook verschillende activiteiten zoals een klimbos.

Activiteiten in Cromvoirt

In Cromvoirt zult u zich niet vervelen. Het dorpje ligt midden in de natuur, en dankzij de centrale ligging bent u zo in grote steden zoals Vught en Den Bosch. Hier kunt u een bezoek brengen aan verschillende musea. Geniet daarna van wat lekkers in één van de vele terrassen. Vergeet niet een echte Bossche Bol te proeven, een typische lekkernij. In Den Bosch staat daarnaast de bekende Sint-Janskathedraal met een 73 meter hoge toren. Deze werd in de 13e eeuw gesticht in een gotische bouwstijl. Een dagje weg? Ga dan naar de Efteling in Kaatsheuvel. Het attractiepark begon als klein speeltuintje maar groeide langzaam uit tot één van de grootste en bekendste pretparken van Nederland, met ruim 60 attracties. Verdwaal in het Sprookjesbos, zet de wereld op zijn kop in achtbaan de Python of bezoek de betoverende wereld van elfen, trollen en eenhoorns in de Droomvlucht. Luister daarna met uw gezin naar de spannende verhalen van de bekende Sprookjesboom.

Kom overnachten in Cromvoirt! Beleef de omgeving en maak leuke uitstapjes naar grote steden of pretparken. De omgeving is rijk aan historie dus er is genoeg te ontdekken. Een vakantiehuis in Cromvoirt biedt goede mogelijkheden voor een heerlijke vakantie of weekendje weg.