Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Hoofdplaat

Vier uw vakantie aan de Westerschelde op een vakantiepark in het Zeeuws-Vlaamse dorp Hoofdplaat. Geniet van de Zeeuwse stranden, duinen en uitgestrekte polders. Op een vakantiepark in Hoofdplaat beleeft u een topvakantie voor jong en oud. Komt u een lang weekend of kiest u voor een langere vakantie in Hoofdplaat?

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Hoofdplaat
Op vakantiepark
filters verwijderen
Kustpark Village Scaldia
8, 3
Kustpark Village Scaldia
Nederland › Zeeland › Hoofdplaat
Mooi aangelegd vakantiepark in Zeeuws Vlaanderen
Aan de Westerschelde Tennisbaan Free Wifi
542
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Hoofdplaat

Vier uw vakantie aan de Westerschelde op een vakantiepark in het Zeeuws-Vlaamse dorp Hoofdplaat. Geniet van de Zeeuwse stranden, duinen en uitgestrekte polders. Op een vakantiepark in Hoofdplaat beleeft u een topvakantie voor jong en oud. Komt u een lang weekend of kiest u voor een langere vakantie in Hoofdplaat?

Tijdens uw verblijf op een vakantiepark in Zeeland kunt u genieten van strand, natuur en de Zeeuwse cultuur die deze heerlijke provincie te bieden heeft. De Zeeuwse kust is zeer geliefd en een van de mooiste vakantiebestemmingen van Nederland, maar de rest van de provincie heeft ook veel te bieden. Het is een provincie waar het water altijd dichtbij is en waar er altijd iets te doen is.

Kom genieten van de Zeeuwse natuur in Hoofdplaat

Een vakantie in Hoofdplaat staat garant voor een waterrijke vakantie aan de Westerschelde, de zuidelijke zeearm in Zeeland. Het is de toegangspoort tot de havens van North Sea Port en daarmee enorm belangrijk voor de Zeeuwse economie. Naast al deze economische waarde met het vrachtvervoer heeft de Westerschelde ook een enorme waarde als natuurgebied, zowel als broed- en overwinteringsplaats voor vogels, maar ook als leefgebied voor zeehonden. Aan de Westerschelde vindt u onder andere de natuurgebieden ’t Zwin, de Braakman en het Verdronken Land van Saefthinge. Bezoek deze natuurgebieden vooral tijdens uw vakantie.

’t Zwin
Het Zwin is een strandvlakte achter de duinen, in open verbinding met de zee. In het natuurgebied vindt u zandstrand, duinen, schorren en achter de duinen liggen twee kleine polders; Oudelandse Polder en de Kievittepolder. Door de afwisseling in het landschap kent het gebied een grote variatie aan plantengroei en vogels.

De Braakman
Lekker struinen door het Zeeuwse landschap. In De Braakman vindt u wandel-, fiets-, ruiterpaden en zelfs een rolstoelpad zodat iedereen kan genieten van de prachtige natuur. Veel vogels zijn te zien op de kreek en op de weilanden en uitkijkpunten maken het mogelijk om deze dieren van korte afstand te bekijken, zonder dat natuur hierbij verstoord wordt.

Het Verdronken Land van Saefthinge
Het Verdronken Land van Saefthinge is een uitgestrekte, ruige natuur op de rand van land en water. Zoals de naam al doet vermoeden werd dit gebied vroeger bewoond. Door diverse stormvloeden werden grote stukken ingepolderd land verslonden en in de Tachtigjarige Oorlog werden dijken opzettelijk doorgestoken. De Westerschelde heeft er na deze periode weer een uitgestrekt schorrengebied van gemaakt. Dit natuurgebied geeft een beeld van het Zeeuwse oerland, levend op het ritme van het getij. 3600 hectare aan brak water, een walhalla voor tienduizenden vogels om eten te zoeken, te broeden, te rusten en te overwinteren.

Activiteiten in en rondom Hoofdplaat

Tijdens uw vakantie moet u uiteraard leuke dingen zien en beleven. In Zeeland is er altijd iets te doen voor jong en oud. Op zoek naar een actieve vakantie? Geen probleem! Er zijn zo veel watersportmogelijkheden en andere leuke activiteiten. Zoekt u juist rust tijdens uw vakantie? Ook goed! Leer over de Zeeuwse cultuur en historie in een van de vele leuke musea, ga naar het strand of lees een goed boek bij uw huisje op het vakantiepark. Alles is mogelijk. Het is immers uw vakantie. 

 • Zon, zee en strand
  Aan strand geen gebrek in Zeeland. Daar gaat u natuurlijk van profiteren tijdens uw vakantie. De Zeeuwse stranden zijn breed en schoon. Bijkomend voordeel is dat Zeeland de meeste zonuren van ons land heeft. Grote kans dus dat u kunt genieten van een prachtige dag aan de Zeeuwse kust.
 • Watersporten
  Watersporters kunnen hun geluk niet op tijdens hun vakantie. Er zijn veel watersportgebieden waar mensen hun passie kunnen uitvoeren. Ga los op het Grevelingenmeer, de Oosterschelde en het Veerse Meer.
 • Museum Het Bolwerk
  In het museum ziet u hoe de bewoners van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek zich in de loop der eeuwen hebben verdedigd tegen vijandige aanvallen. Van aanvallen van de Romeinen tot de aanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak een reis door de tijd en leer over de historie van deze regio.
 • Wandelen en fietsen
  Maak een wandeling om de prachtige Zeeuwse omgeving te ontdekken. Wandel of fiets door de diverse natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn veel routes die u kunt volgen die u langs alle hoogtepunten brengen.

Boek uw vakantie op een vakantiepark in Hoofdplaat en kom genieten in deze prachtige provincie. Geniet van een vakantiehuis aan zee met uw gezin of boek een groepsaccommodatie in Zeeland en neem al uw vrienden mee. Waar u ook naar op zoek bent; tussen het aanbod vindt u zeker het perfecte huisje dat bij uw behoeften past.

Wat zijn populaire vakantieparken in Hoofdplaat?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Kustpark Village Scaldia als heerlijkste vakantieparken in Hoofdplaat beoordeeld.

Op welke vakantieparken in Hoofdplaat is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er veel vakantieparken in Hoofdplaat waar uw huisdier van harte welkom is.

Hoeveel vakantiehuizen kan ik vinden in Hoofdplaat?

Op heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot en divers aanbod aan vakantiehuizen in Hoofdplaat. Kies uit meer dan 40 vakantiehuizen. Er is altijd een huisje bij dat bij u past.

Waar ligt Hoofdplaat?

Hoofdplaat is een dorp op het zuidelijkste deel van de provincie Zeeland, namelijk Zeeuws-Vlaanderen. Hoofdplaat is gelegen in de gemeente Sluis aan de Westerschelde.