Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Lunteren

Vakantie vieren in een vakantiehuis in provincie Gelderland? Dat kan op een vakantiepark in Lunteren! Het dorp maakt deel uit van de gemeente Ede en heeft voor de vakantiegangers veel leuke bezienswaardigheden ter beschikking. Met mooie bossen en heiden om u heen, staat een heerlijke, rustgevende vakantie in Lunteren garant.

Lees meer over Gelderland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Gelderland
Lunteren
Op vakantiepark
filters verwijderen
Landgoed De Scheleberg
7, 2
Landgoed De Scheleberg
Nederland › Gelderland › Lunteren
Kom genieten van de prachtige omgeving van dit vakantiepark op De Veluwe! Er zijn vele faciliteiten voor jong en oud.
Op de Veluwe Buitenzwembad Centraal gelegen
284
271
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Lunteren

Vakantie vieren in een vakantiehuis in provincie Gelderland? Dat kan op een vakantiepark in Lunteren! Het dorp maakt deel uit van de gemeente Ede en heeft voor de vakantiegangers veel leuke bezienswaardigheden ter beschikking. Met mooie bossen en heiden om u heen, staat een heerlijke, rustgevende vakantie in Lunteren garant.

Het middelpunt van Nederland

Huurt u een vakantiehuis in Lunteren, dan bevindt u zich vlak bij het middelpunt van het kikkerlandje Nederland. Bovenop de Lindeboomsberg ligt een grote kei die u dit verteld. Deze kei werd omschreven als het hart van Nederland en ligt er al sinds 1965. Waarom is precies dit het middelpunt, vraagt u zich wellicht af? Dat komt omdat Lunteren de kruising is van de twee loodlijnen, die getrokken zijn vanaf de vier uithoeken van het land. U kunt er een kijkje nemen tijdens uw vakantie op het vakantiepark waar u verblijft!

Op het park kunt u gebruik maken van speeltuinen, zwembaden en andere faciliteiten, maar als u er graag even tussenuit gaat, zijn er plekjes genoeg om te ontdekken. Met de provincie Utrecht vlakbij, kunt u ervoor kiezen om daar ook een bezoekje te brengen. Vanaf Lunteren bent u met een half uur in de stad Amersfoort: een dagje shoppen tijdens uw vakantie is dus goed te doen. Zoekt u activiteiten dichterbij uw vakantiehuis? In dat geval kunt u musea, bossen en bijvoorbeeld mooie herdenkingspunten bezoeken. De natuurliefhebbers zullen Nationaal Park De Hoge Veluwe op hun lijstje hebben staan, terwijl de ondernemende vakantiegangers liever naar de stad gaan. Één ding is zeker: er is in Lunteren genoeg te zien en te doen voor jong en oud!

Prachtige natuur

Lunteren en omgeving bezit een zeldzame flora en fauna. Dit dorp ligt gelegen in het Veluwe gebied, dus is er veel natuur om u heen tijdens een vakantie naar deze plaats. Ook zijn er veel sporen uit het verleden te vinden. Een grote Stuwwal kenmerkt de IJstijd en er is een Germaanse put te vinden uit de IJzertijd. De Geschiedenis leeft hier nog altijd door, allemaal voor u om op te zoeken gedurende uw verblijf op een vakantiepark in deze omgeving. 

Goudsberg Lunteren

De Goudsberg in Lunteren is een trots van de provincie Gelderland. Een heuvel ontstaan door de Veluwse stuwwal met een hoogte van wel 50 meter boven NAP. Deze berg is vooral bekend, doordat de NSB hier zijn jaarlijkse bijeenkomsten hield: de Hagespraken. Naast de geschiedenis, is de natuur die de Goudsberg bij zich draagt natuurlijk op zich al een mooie uitnodiging om het gebied te bezoeken. Wilt u nou meer weten over de Goudsberg en haar geschiedenis? Dan kunt u het bezoekerscentrum bezoeken in het Museum Lunteren. Hier staat een expositie over de Goudsberg op u te wachten.

Uilenbos Lunteren

Het Uilenbos in Lunteren is de perfecte plaats om een bezoekje te geven met de (klein)kinderen. Enorme speelrekken staan tussen de mooie natuur. Kinderen kunnen hier rond slingeren door de speeltuin, terwijl u geniet van uw kopje koffie. Als u ervoor kiest een bezoek te geven aan dit leuke bos, vergeet dan niet om ook een kijkje te nemen bij de kinderboerderij. Met de lekkere pannenkoeken die geserveerd worden, is uw dagje weg compleet!

De echte trekpleisters

Naast alle natuur heeft dit dorpje natuurlijk ook andere bezienswaardigheden. Rond het vakantiepark liggen een paar leuke trekpleisters om een bezoekje aan te overwegen.

Museum Lunteren

Wat niet kan ontbreken aan uw vakantie in deze regio, is een bezoek aan het Museum Lunteren. Met een moderne uitbouw erbij, is dit museum vanaf de buitenkant alleen al een plaatje. Binnen de muren van het Lunterse Museum vindt u exposities die vertellen over de geschiedenis van het dorp.

Uitkijktoren De Koepel

Gaat u een rondje fietsen of wandelen, neem dan Uitkijktoren De Koepel op in uw route. De picknicktafels nodigen u uit om rustig te genieten van uw lunch, voordat u De Koepel betreed. Door het jaar heen zijn er verschillende activiteiten en evenementen te bezoeken in het hart van het Luntersche Buurtbos. De Koepel is namelijk een locatie waar concerten en exposities gehouden worden. Benieuwd wat er gaande is tijdens uw vakantie in Lunteren? Check dan de website van De Koepel.

Bosbad Lunteren

Ook kunt u er voor kiezen om een dagje uit uw vakantiehuis te gaan naar het Luntersche Bosbad: een zwembad midden in het Luntersche Buurtbos. Omringt door de prachtige natuur een duik nemen in het water: een ervaring die u niet kunt missen.

Met al deze mogelijkheden in uw achterhoofd is het uitkiezen van een leuk vakantiepark geen probleem meer. Een vakantiehuis huren in Lunteren klinkt wellicht zo gek nog niet!

Welke vakantieparken in Lunteren zijn gelegen bij het bos?

Wandelend of fietsend de omgeving ontdekken door de bossen. Het kan met een vakantiehuis op een vakantiepark nabij het bos. Zin in een vakantie bij een bos? Ontdek dan de vakantieparken bij bos in Lunteren, waar onder anderen Nationaal Park De Hoge Veluwe nog nooit zo dichtbij was! 

Op welke vakantieparken in Lunteren is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er mogelijkheden om uw hond mee te nemen naar een vakantiepark in Lunteren, waar de omgeving en natuur uw huisdier  graag verwelkomt!

Wat zijn kindvriendelijke vakantieparken in Lunteren?

Een zwembad, animatieteam, speeltuin of tennisbaan? Allemaal faciliteiten die garant staan voor een heerlijke vakantie met het hele gezin of familie. Bekijk snel de kindvriendelijke vakantieparken in Lunteren. Een heerlijke vakantie voor u en uw (klein)kinderen.

Waar staat Lunteren om bekend?

Een prachtige omgeving en het middelpunt van Nederland: dat is kenmerkend voor het dorpje Lunteren. In deze omgeving vertelt de natuur u over het verleden middels kenmerken uit verschillende tijden. Bezoek het Luntersche Bosbad, het Museum Lunteren of maak een wandeling door Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Wat is het exacte middelpunt van Nederland?

Er worden verschillende plaatsen aangeduid als middelpunt van Nederland, dit heeft allemaal te maken met de manier van kijken en berekenen. Het geografisch midden is vastgesteld op de Lindeboomsberg in Lunteren. Toch wordt Amersfoort ook gezien als middelpunt van Nederland, omdat de Onze Lieve Vrouwetoren het centrale punt is van de topografische kaarten. Komt u het exacte middelpunt van Nederland ontdekken tijdens een vakantie in Lunteren?