Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Markelo

Markelo, ook wel bekend als het dorp van de vijf heuvelen, is dé plek om een heerlijke vakantie te vieren. Kunt u het zich al inbeelden? Dat leuke vakantiehuis op een vakantiepark in Twente, helemaal voor u! Kom snel genieten van uw vakantie in het mooie Markelo.

Lees meer over Overijssel

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Markelo
Op vakantiepark
filters verwijderen
Vakantiepark Hessenheem
8, 7
Vakantiepark Hessenheem
Nederland › Overijssel › Markelo
Mooi gelegen vakantiepark aan de rand van Markelo - Twente
Buitenzwembad Restaurant Fietsverhuur
453
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Markelo

Markelo, ook wel bekend als het dorp van de vijf heuvelen, is dé plek om een heerlijke vakantie te vieren. Kunt u het zich al inbeelden? Dat leuke vakantiehuis op een vakantiepark in Twente, helemaal voor u! Kom snel genieten van uw vakantie in het mooie Markelo.

Markelo ligt nog net in de provincie Overijssel, het noorden van het land. Een van de oudste dorpen in Twente dat het bezoeken zeker waard is. De omgeving van Twente is de perfecte vakantiebestemming voor iemand die alles in een wilt: het ultieme relaxen én het ondernemen van leuke dingen.

Twentse omgeving

Markelo wordt omringt door het Twentse landschap en staat tussen vijf heuvels in. Het is dan ook een prachtige omgeving voor als u graag op de fiets stapt of uw wandelschoenen aantrekt. Kies een van de vijf heuvels uit, en begin aan een ontdekkingstocht door de natuur.

De Borkeld

De Borkeld is het natuurgebied van Markelo vol met bos, heidevelden, akkers en graslanden. Ook kunt u hier een stukje hoogveen aantreffen. Het is een hoog gebied, waarvan het laagste punt 13 meter boven de zeespiegel ligt. U kunt hier verschillende routes ontdekken. Of u nou op de fiets gaat, de benenwagen gebruikt of zelfs te paard wilt: het kan hier.

De Domelaar

Wat jaren als plaats voor zandwinning heeft gediend, is nu een prachtige omgeving voor u om te bezoeken. Sinds de jaren 70 heeft de Domelaar haar bijdrage geleverd. Met de opening van een nieuwe locatie voor de zandwinning, wordt dit gebied opengesteld als natuur- en recreatiegebied. U kunt mee op excursies en er komen fietspaden en vissersplaatsen. De natuurliefhebber zal hier helemaal op zijn plek zijn.

Kasteel bezoeken

Als echte hertog of hertogin door prachtige kasteeltuinen struinen? Als u onder de indruk wilt zijn en van cultuur houdt, kunt u deze tips goed gebruiken. Neem tijdens uw vakantie een kijkje bij een van deze landgoederen.

Landgoed Weldam

Weldam ligt in het zuidwesten van Twente, slechts twintig minuutjes van uw vakantiehuis vandaan. Op dit stukje landgoed staan tussen de tuinen, bossen en weilanden een aantal karakteristieke huizen en boerderijen. Deze kunt u herkennen aan de luiken, die zwart en geel beschilderd zijn. Het landgoed Weldam beschikt zelfs over een doolhof met in het midden een uitkijktoren. Lukt het u deze te bereiken? De beloning is het zoeken zeker waard: een uitzicht over de hele tuin!

Kasteel Warmelo

Vlak bij Markelo, richting Diepenheim, ligt het mooie kasteel Warmelo. Net als Landgoed Weldam zijn hier ook historische tuinen en prachtige architectuur te bewonderen. In de tuinen van Warmelo kunt u een aantal zandsculpturen tegenkomen. Tussen het wandelen door, kunnen de kinderen zich ook goed vermaken: een speurtocht mét prijzen. Voor de intensieve bewonderaars en speurders is er een horecagelegenheid daar om u een kopje koffie of thee aan te bieden.

Musea in Markelo

Ook in Markelo zijn er musea te bezoeken voor wie daarvan houdt. De begrippen geschiedenis en cultuur vatten dit mooi samen. Waar ligt uw interesse?

Museum Eungs Schöppe

Een museum dat zich richt op de ontwikkeling van klederdracht. In deze voormalige boerderij zijn er collecties te zien over deze historische kleding. Daarnaast kunt u een aantal demonstraties bijwonen: van houtbewerken, koper slaan tot kantklossen en knipmutsen maken. U en uw (klein)kinderen kunnen het straks allemaal!

Drawing Centre Diepenheim

Iets verder ligt een museum voor de echte kunstenaars. Drawing Centre Diepenheim focust zich op de ontwikkelingen in de tekenkunsten. U kunt hier komen kijken naar werk van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Maar ook u kunt participeren, betrokken zijn door zelf te tekenen of in gesprek te gaan met anderen. Een bezoek aan dit museum is een mooie ervaring voor tekenaars en kunstliefhebbers.

Met een verblijf op een vakantiepark in Markelo, zijn er verschillende activiteiten voor u in de buurt. Met de kinderen oude landgoederen bezoeken of langs een kunstmuseum. Uw keuzes maken uw vakantie een heerlijke vakantie.

Wat zijn populaire vakantieparken in Markelo?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Vakantiepark Hessenheem en Vakantiepark Finspark Herikerberg als heerlijkste vakantieparken in Markelo beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Markelo.

Op welke vakantieparken in Markelo is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er veel vakantieparken in Markelo waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat zijn kindvriendelijke vakantieparken in Markelo?

Een zwembad, tennisbaan of speeltuin? Allemaal faciliteiten die garant staan voor een heerlijke vakantie met het hele gezin of familie. Bekijk snel de kindvriendelijke vakantieparken in Markelo. Een heerlijke vakantie voor u en uw (klein)kinderen.

Wat is er te doen in Markelo?

Als u in Markelo op vakantie gaat, kunt genoeg ondernemen. De natuur nodigt u uit om een wandeling of fietstocht te maken. Daarnaast zijn er een aantal musea, zoals een boerderijmuseum over klederdracht of een echt kunstmuseum. Families kunnen zich hier ook goed vermaken. Wanneer komt u op bezoek in Markelo?

Hoeveel mensen wonen in Markelo?

Het aantal inwoners van Markelo staat op 3.750 mensen. Dat zijn wel 1.610 huishoudens. Komt u dit voor een weekje vermeerderen tijdens een vakantie naar dit mooie dorp?

Wie woont er op kasteel Warmelo?

Het kasteel heeft heel wat bewoners gezien door de jaren heen. De huidige eigenaar-bewoners zijn er sinds 1976: De familie Avenarius.