Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Putten

Omringd door bossen en heide waant u zich in de prachtige omgeving van Putten, op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Geniet van een heerlijke vakantie op een vakantiepark in Putten als thuisbasis en ontdek de natuur én het gezellige dorp met een rijke historie.

Lees meer over Gelderland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Gelderland
Putten
Op vakantiepark
filters verwijderen
De Veluwse Hoevegaerde
8, 2
De Veluwse Hoevegaerde
Nederland › Gelderland › Putten
Prachtig vakantiepark voor jong en oud middenin de natuur op de Veluwe
Midden in de natuur Overdekt zwembad Rust en gezelligheid
324
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Putten

Omringd door bossen en heide waant u zich in de prachtige omgeving van Putten, op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Geniet van een heerlijke vakantie op een vakantiepark in Putten als thuisbasis en ontdek de natuur én het gezellige dorp met een rijke historie.

Een vakantie in Putten staat garant voor natuurschoon en de leukste activiteiten voor jong en oud. Geen wonder dus dat deze Gelderse omgeving zo populair is onder toeristen. Vanaf uw huisje op het vakantiepark loopt u zo het bos in. Mocht u liever een dagje op het park willen blijven is dit ook zeker geen gek idee. Op een vakantiepark is altijd genoeg te doen voor jong en oud. Laat de kinderen uitrazen in een speeltuin of met een plons in het zwembad, terwijl u tijd voor uzelf neemt en jullie voor elkaar nemen. In het hoofdseizoen worden er vaak activiteiten georganiseerd om uw (klein)kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Natuur in Putten

De natuur rondom Putten is mooi en divers, op de rand van de Veluwe en de Gelderse Vallei. In de Gelderse Vallei vindt u blauwgraslanden. Op dit natte land komen bepaalde planten en bloemen erg goed tot hun recht. Zo vindt u hier klokjesgentianen, diverse orchideeën en bent u aan het juiste adres voor het spotten van weidevogels die graag op dit land komen broeden.

Ook staat u snel midden in de Veluwse bossen, waar u wild kunt spotten en fantastische wandelingen kunt maken. U zult tot uzelf komen in deze omgeving met bossen, heide en zandverstuivingen. Ieder jaargetijde beleeft u de omgeving op een unieke manier. In de lente vindt u lammetjes in de wei en een natuur met een frisgroene kleur, in de zomer bieden de bossen verkoeling in de schaduw en het najaar geeft een schilderachtig tafereel met de paarse heidevelden die in bloei staan. Ook staat het najaar bekend om de burlende herten die het hart van de vrouwtjes sneller willen laten kloppen.

Landgoed Schovenhorst
Breng een bezoek aan Landgoed Schovenhorst, wat het mooiste geheim van Putten wordt genoemd. Schovenhorst staat bekend om de prachtige bossen die tot stand zijn gekomen door een experiment om te kijken welke bomen allemaal in de Puttense grond kunnen groeien. Zo vindt u hier de heilige Japanse Kransspar, de Corsicaanse Den en de Mammoetboom. Vanaf de 40 meter hoge bostoren krijgt u een fantastisch uitzicht over het bos.

Activiteiten voor jong en oud

Een vakantie is pas geslaagd als iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Gelukkig is er genoeg te beleven tijdens een verblijf in Putten. Wij geven alvast een aantal tips van activiteiten om op uw to-do lijstje te zetten.

Recreatiegebied Strand Nulde
Op een zonnige dag is er niks lekkerder dan een frisse duik nemen. De zandstrandjes van Strand Nulde zijn hier een perfecte bestemming voor. Een duik nemen en vervolgens lekker zonnebaden. Voor kinderen zijn er diverse spel- en speelvoorzieningen. Zij weten zichzelf dus prima te vermaken daar.

Stichting Oktober 44
In 1944 was Putten het toneel van een van de ergste wraakactie van Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Op 1 oktober werd een groot deel van mannen uit Putten en Nijkerk gearresteerd en de vrouwen en kinderen werden naar de oude kerk gedreven. Deze avond staken Duitse troepen ongeveer 110 panden in brand. Mannen werden per trein weggevoerd en slechts tientallen van hen keerden terug. Dit monument is een nagedachtenis aan slachtoffers van deze razzia.

Bowling en Partycentrum Putter Eng
Een avond bowlen betekent een avond vol competitie en gezelligheid. Een activiteit geliefd door jong een oud. Gooit u een strike of gooit u alle ballen de goot in?

Putters Stoomgemaal
In Putten vindt u het laatste gerestaureerde, nog originele stoomgemaal van Nederland. Dit gemaal heeft een eeuw lang het waterpeil in de regio op peil gehouden. Tijdens speciale draaidagen is de oude ketel en het waterrad te bewonderen.

Kortom, als u van natuur houdt, bent u op een vakantiepark in het Gelderse Putten aan het juiste adres. Het fantastische Veluwe ligt om de hoek voor een vakantie in de natuur. Verder zijn er tal van activiteiten op het vakantiepark en in de omgeving van het park. Zo bent u verzekerd van een heerlijke vakantie voor het hele gezin. Of u nu een weekendje weg gaat, een midweek gaat of voor een langer verblijf komt, u zult uzelf zeker niet vervelen.

Wat zijn populaire vakantieparken in/vlakbij Putten?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben De Veluwse Hoevegaerde als heerlijkste vakantiepark in Putten beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Putten.  

In welke vakantiehuizen in Putten is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Neem uw hond daarom gezellig mee op vakantie naar Putten. Bekijk ons ruime aanbod vakantiehuizen met huisdier, kies een vakantiehuisje dat bij u past en geniet met zijn allen van uw welverdiende vakantie. 

Welke vakantieparken in Putten zijn gelegen bij bos?

Een vakantie midden in de natuur. Opstaan en direct het bos inlopen. Klinkt geweldig niet. Bekijk het ruime aanbod vakantiehuizen bij bos in Putten en kies de woning die bij u past.

Waar staat Putten om bekend?

Putten staat bekend als aantrekkelijke gemeente met voor ieder wat wils. Natuur kenmerkt zich door bossen, agrarisch buitengebied, polderlandschap en het Veluwerandmeer. Verder zijn er diverse landgoederen en monumentale panden.  

Wat is er te beleven in Putten?

Tijdens uw verblijf op een vakantiepark in Putten hoeft u zich niet te vervelen, er is genoeg te doen en te beleven. Denk eens aan:

  • Landgoed Schovenhorst
  • Oktober ’44 specialiteitenmusea
  • Putter Stoomgemaal
  • Sauna Drôme Putten
  • Museumboerderij Mariahoeve
  • Putter Stoomgemaal