Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Tholen

Een stad met een rijke historie, een beschermd stadsgezicht, rijksmonumenten en omgeven door prachtige natuur; dat is Tholen. Verblijf op een vakantiepark in Tholen en geniet van de historische Zeeuwse stadskern. Voor vakantiegangers die van historie en cultuur houden is het een perfecte plek om te vertoeven.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Tholen
Op vakantiepark
filters verwijderen
Oesterdam Resort
8, 1
Oesterdam Resort
Nederland › Zeeland › Tholen
Oesterdam Resort is een uniek park met prachtige watervilla’s gelegen op de grens van Tholen, Zeeland en Noord-Brabant....
Watervilla aan water Luxe en vrijstaand Unieke locatie
554
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Tholen

Een stad met een rijke historie, een beschermd stadsgezicht, rijksmonumenten en omgeven door prachtige natuur; dat is Tholen. Verblijf op een vakantiepark in Tholen en geniet van de historische Zeeuwse stadskern. Voor vakantiegangers die van historie en cultuur houden is het een perfecte plek om te vertoeven.

Een verblijf in Zeeland betekent een vakantie dicht bij water. Tholen wordt dan ook omgeven door wateren zoals de Oosterschelde en het Schelde-Rijnkanaal. Een leuk weetje: Tholen heeft zijn naam te danken aan de tol die geheven werd op het Schelde-Rijnkanaal, toen nog Eendracht geheten.

Historisch genieten in Tholen

Tijdens uw vakantie in Tholen begeeft u zich in een stad met een rijke historie. De stad wordt omringd door de kenmerkende stervorm van de voormalige stadswallen die de stad moesten beschermen van dreigingen van buitenaf. Daarbij is het Middeleeuwse stratenpatroon nog steeds goed zichtbaar in de stad. Tijdens het ontdekken van de stad waant u zich door smalle steegjes en straatjes met leuke ateliers en winkeltjes. In het centrum van de stad is de Grote of Lieve Vrouwekerk niet te missen, een toren uit de 15e eeuw van maar liefst 49 meter hoog.

Natuurlijk genieten in Tholen

Houdt u van de natuur en kunt u niet wachten om tijdens uw vakantie te genieten van de mooiste plekjes die deze waterrijke provincie te bieden heeft? Dan heeft u geluk! In de omgeving van uw vakantieverblijf zijn namelijk een aantal pareltjes te vinden, waaronder het grootste Nationaal Park van ons land; de Oosterschelde.

Oosterschelde
Een uniek, dynamisch en vooral nat gebied. Nationaal Park de Oosterschelde is van oorsprong een riviermonding. Door de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde deze monding in een ondiepe zeearm, die bij eb voor bijna een derde droogvalt.

In de Oosterschelde is zo veel bijzonders te spotten. Als u van dieren houdt bent u hier echt aan het juiste adres. Zo komen veel vogelsoorten er om te broeden, waar anderen hier voor een kleine periode verblijven, alvorens zij doortrekken naar het zuiden. Verder kunt u op de Oosterschelde zeehonden en bruinvissen spotten. In Europa is dit zelfs de enige plek waarbij u deze bijzondere vissen vanaf de dijk kunt spotten.

Het Rammegors
In 1970 is het Rammegors afgesloten van de Oosterschelde bij het aanleggen van het Schelde-Rijnkanaal. Hierna is het gebied langzaam veranderd in een ingedijkt natuurgebied met grazende paarden, runderen, weidevogels en ganzen.

Zoommeer
Bezoek het zoetwatermeer ten zuiden van Tholen, ontstaan door de aanleg van de Oesterdam en de Markiezaatskade. Het meer is aangewezen als Natura2000 gebied. Een gebied waar vogels komen rusten tijdens hun trektocht en waar broedvogels komen broeden. Neem de verrekijker dus vooral mee en kijk welke mooie soorten u zelf allemaal kunt spotten.  

Leuke activiteiten in en om Tholen

Wilt u er even een dagje tussenuit met uw gezin, familie of vrienden? Even van het vakantiepark in Tholen af, de omgeving ontdekken en leuke activiteiten doen tijdens uw vakantie. Er zijn gelukkig tal van leuke activiteiten die u kunt ondernemen in de omgeving.

  • Rondvaart op De Zwerver: Maak een tocht over de Oosterschelde of langs de kust. Misschien spot u tijdens de rondvaart wel een aantal zeehonden of bruinvissen.
  • Duiken in de Oosterschelde: Beleef de Oosterschelde op een totaal andere, maar erg bijzondere manier. In Strijenham en Oesterdam zijn ideale duikplekken, waarbij u met begeleiding de onderwaterwereld van de Oosterschelde kunt ontdekken.
  • Zon, zee en strand in Zeeland: Uiteraard gaan jullie tijdens de vakantie naar het strand. In Zeeland is het strand altijd dichtbij en u vindt er mooie, schone en brede stranden. Lekker een duik nemen in de zee of toch lekker uitwaaien met een wandeling langs de kust.
  • Fietsen: Huur een fiets en ga op pad. Er zijn zo veel mooie fietsroutes in de omgeving rondom Tholen, maar ook de eilanden eromheen te ontdekken tijdens uw vakantie. Fiets met de wind door uw haren langs de Zeeuwse dijken.

Kortom, tijdens uw vakantie op een vakantiepark in Tholen hoeft u zich geen moment te vervelen. Er is zo veel te zien en te doen in Tholen. Bij thuiskomst op het park geniet u vervolgens van alle luxe en faciliteiten van het park.

Wat zijn populaire vakantieparken in Tholen?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Oesterdam Resort als heerlijkste vakantieparken in Tholen beoordeeld.

Welk eiland is Tholen?

Het eiland Tholen ligt in het meest oostelijke deel van Noord Zeeland. Ooit was Tholen een eiland, maar is later samengevoegd met het eiland Sints Philipsland. Tegenwoordig vormen deze twee voormalige eilanden nu de gemeente Tholen.

Zijn er stranden op Tholen?

Op Tholen vindt u veel mooie kleine stranden. Niet de grote bekende stranden die u kent van de Zeeuwse kust. Maar diverse knusse stranden. Tijdens uw vakantie kunt u de volgende stranden op Tholen bezoeken:

  • Strand Bergse Diepsluis
  • Stavenisse strand
  • Strand Gorishoek
  • Strand Sint-Annaland