Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Nieuwpoort

Tijd voor een korte of lange vakantie? De meeste Nederlanders zoeken graag de kust op. Eventjes weg uit Nederland? Dan zal de Belgische kust u ook zeker aanspreken. Neem nou Nieuwpoort. Een prachtige kustplaats aan de Noordzee met veel natuur en historie. Uw vakantiehuis in Nieuwpoort ligt namelijk dichtbij het strand en centrum.

Lees meer over West-Vlaanderen

3 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
België
West-Vlaanderen
Nieuwpoort
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Luxe 5-persoonsappartement in het centrum van Nieuwpoort - Belgische k...
8, 7
8, 7
4 beoordelingen
924
week va.
o.b.v. 4 personen
Mooi 2-persoonsappartement voor mindervaliden in Nieuwpoort - Belgisch...
9, 3
9, 3
1 beoordeling
798
644
week va.
o.b.v. 2 personen
2157
1838
week va.
o.b.v. 6 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Nieuwpoort

Tijd voor een korte of lange vakantie? De meeste Nederlanders zoeken graag de kust op. Eventjes weg uit Nederland? Dan zal de Belgische kust u ook zeker aanspreken. Neem nou Nieuwpoort. Een prachtige kustplaats aan de Noordzee met veel natuur en historie. Uw vakantiehuis in Nieuwpoort ligt namelijk dichtbij het strand en centrum.

Populaire bestemmingen
Ligging van de vakantiehuizen
Ga snel naar huizen met

Een strandliefhebber kan de Belgische badplaats Nieuwpoort absoluut niet aan zich voorbij laten gaan! Geniet van de zon, zee en strand. Dankzij de zuidelijkere ligging van de badplaats, is de kans op zonuren groot. Heerlijk een badlaken uitgooien en zonnebaden! Ideale manier om de vakantie door te brengen. Uiteraard wel vanuit een mooi en luxe vakantiehuis in Nieuwpoort! Voor u het weet staat de volgende stranddag alweer voor u klaar en natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer op het strand kunnen liggen. Gelukkig hoeft u niet ver te lopen of te rijden, want de vakantiehuizen staan dicht bij de duinovergang.

Nieuwpoort en de omgeving

Nieuwpoort telt ongeveer 12.000 inwoners verdeeld over twee delen; Nieuwpoort-Bad en Stad. Samen met de dorpjes Sint-Joris en Ramskapelle behoren ze tot de Gemeente Nieuwpoort. Op het strand mondt de rivier IJzer via de Ganzepoot uit in de Noordzee. Dit is een groot sluizencomplex dat zorgt voor de afwatering van de polders, maar ook voor het waterpeil voor de scheepsvaart. 

Daarnaast valt aan alles op te merken dat het een toeristische badplaats is. Met drie jachthavens, een bloeiende boulevard, natuurreservaat De IJzermonde, veel mode en fashion te vinden is en vele historie uit de oorlogstijd.

Vakantiehuis in Nieuwpoort huren?

Heeft Nieuwpoort uw aandacht getrokken? Deze prachtige en toeristische badplaats in België is zeker iets wat menig toerist zal bekoren. Lekker dicht bij de zee, natuur en stad. Voor iedere doelgroep is hier iets te doen. Met uw gezin om pad, op het strand liggen of een actief uitje of met een grote groep ondernemen, het is allemaal mogelijk. Boek nu uw vakantiehuis in Nieuwpoort. Niet uw ideale vakantiehuis kunnen vinden? Kijk dan eens voor een vakantiehuis in Blankenberge of elders in West Vlaanderen.

 

Welke voorzieningen zijn er op het strand van Nieuwpoort?

Waar het grotendeels om draait in Nieuwpoort is natuurlijk het prachtige strand aan de Noordzeekust. Tijdens mooie zomerdagen is het er een drukte van belang. Het strand van Nieuwpoort is kilometers lang en gemiddeld 75m breed. Genoeg plek om uzelf en uw reisgenoten te laten vermaken. Dagelijks wordt het strand schoongemaakt en heeft het strand het keurmerk “De Blauwevlag”.

 • Er is mogelijkheid tot watersporten, zoals surfen, kitesurfen, kajakken, zeilen en meer. Hier is wel een speciale plek voor aangewezen.
 • Goed bereikbare strandovergangen die voorzien zijn van voldoende parkeergelegenheid.
 • EHBO en reddingsposten
 • Mooie grote boulevard waar u heerlijk kunt genieten van alle restaurants en cafés
 • Strandtenten en paviljoenen
 • Verhuur van strandaccessoires, zoals windschermen, strandstoelen en watersportartikelen

 

Mogen er honden op het strand van Nieuwpoort?

We snappen dat u graag uw trouwe viervoeter mee wilt nemen op vakantie. In veel gevallen is dit natuurlijk geen enkel probleem. Echter, als u kiest voor een strandvakantie dan dient u wel rekening te houden met de plaatselijke regels. Zo zijn er in Nieuwpoort ook regels omtrent de honden. Vanaf 15 juni tot 15 september zijn honden niet toegestaan op de stranden van Nieuwpoort. Buiten de genoemde periode mogen de honden wel het strand op, mits ze zijn aangelijnd. Zo is er wel een apart hondenstrand. Namelijk Strand Christal Palace richting Westende en het strand Groenendijk richting Oostduinkerke.

 

Wat is er te doen in de omgeving van Nieuwpoort?

 • Kinderboerderij De Lenspolder. Beleef een prachtig dagje uit met de kinderen. Op de kinderboerderij is een ware Ezelfluisteraar die de ezel allemaal trucjes kan laten doen. Of ga met de boer op pad en volg een leerzame boordbak workshop. 
 • Dagje Plopsaland
 • De Stormvloedkering bekijken aan zee
 • Wilt u het water op?
  • Ga mee met de Seastar door de havenmond van Nieuwpoort en andere thematochten.
  • Boottocht met een gids
  • Diverse wateractiviteiten, kampen en parcoursen via The Outsiders Coast
 • Survival in de duinen. Wens je samen met je team of groep codetaal te ontcijferen of een kompastocht te maken? Duin als biotoop - benoemen van dieren en planten - zand - ecologie en voedselketens - avontuur - werken met kompas - ontdekken.
 • De Vismijn. Altijd willen weten hoe de veiling gaat op een visafslag? Hier kunt u een rondleiding krijgen en wordt alles uitgelegd over de visveiling.
 • Fietsen en mountainbiken. Heeft u uw eigen fiets mee? Dan kunt u heerlijk de fiets pakken en door de mooie natuur fietsen van het strand- en natuurreservaat. Volg het grote fietsnetwerk. Dit geldt ook voor de mountainbike routes. Maak mooie tochten door de bossen en door de drek. Er loopt een toffe mountainbike route door het bosgebied en diverse landschappen.
 • Dagje shoppen in het centrum van Nieuwpoort-Stad. Er zijn vele leuke souvenirwinkels, mode & fashion winkels, cafés, restaurants en veel meer.

 

Waar kun je heerlijk wandelen en fietsen in Nieuwpoort?

Houdt u ervan om te wandelen? Dan kunnen wij u aanraden om de wandelroutes in en om natuurreservaat De IJzermonding te volgen. Waan u door zand, bos en mooie landschappen. Een heerlijke wandeling door het Natuurreservaat De IJzermonding met of zonder gids. Het natuurreservaat vormt samen met de aanpalende jachthavens een prachtige rustplek voor zeehonden. Daarnaast ligt er een heus wandelnetwerk met diverse routes die u kunt lopen.

Liever met de fiets op pad? Een mooie fietstocht is de Frontzate. Een oude spoorlijn tussen Nieuwpoort en Diksmuide, waarvan het een aftakking was van de lijn tussen Gent en De Panne. Vanaf 1983 is deze niet meer in gebruik en wordt dit gebruikt als wandel- en fietsroute. De totale route bedraagt 14 kilometer. Iets meer uitdaging? Pak dan de mountainbike. Volg de Michel Pollentier route van 27 km. U rijdt dan door mooie en drassige landschappen en onverharde bospaden.