Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Scharendijke

Scharendijke ligt in Schouwen-Duiveland en is zeer geliefd bij vakantiegangers en dagtoeristen omdat het direct aan het Noordzee strand en het Grevelingenmeer ligt. Een unieke vakantieplaats in Zeeland en geschikt voor onder andere surfers, duikers, zeilers en andere watersporters.

Lees meer over Zeeland

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Scharendijke
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Luxe 8 persoons vakantiehuis met prive sauna nabij de Grevelingendam -...
9, 1
9, 1
3 beoordelingen
650
419
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis nabij de Grevelingendam - Zeeland
8, 3
8, 3
2 beoordelingen
545
415
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Scharendijke

Scharendijke ligt in Schouwen-Duiveland en is zeer geliefd bij vakantiegangers en dagtoeristen omdat het direct aan het Noordzee strand en het Grevelingenmeer ligt. Een unieke vakantieplaats in Zeeland en geschikt voor onder andere surfers, duikers, zeilers en andere watersporters.

Scharendijke is ook ideaal voor een visvakantie in Zeeland. Jaarlijks komen vele honderden toeristen hier hun hengels uitgooien.

Wie een watersportvakantie of visvakantie in Scharendijke wil boeken, heeft bij Heerlijkehuisjes.nl een groot en divers aanbod vakantiehuizen en vakantiebungalows. Huur bijvoorbeeld een luxe 6 persoons, vrijstaand vakantiehuis met wifi in Scharendijke of een 8 persoons bungalow met 4 slaapkamers op vakantiepark Zeeland Village in Scharendijke. Ook voor een vakantie met honden in Scharendijke zijn er diverse mogelijkheden want in de vrijstaande vakantiehuizen en vakantiebungalows welke bij Heerlijkehuisjes.nl te huur zijn, zijn 1 of 2 honden toegestaan. Voor een vakantie in Zeeland met 3, 4 of 5 honden zijn er ook mogelijkheden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om een vakantiehuis met 3, 4 of 5 huisdieren in Zeeland te kunnen boeken. Hieronder vindt u meer informatie over Scharendijke.

In 1961 was Elkerzee nog een zelfstandige gemeente. Weliswaar onthoofd. Tijdens de Watersnoodramp van 1953 werd de oude zaalkerk volledig verwoest en de restanten werden afgebroken. Maar een dorp zonder kerk was geen compleet dorp. Bij de gemeentelijke herindeling in 1961 ging Elkerzee op in de nieuwe gemeente Middenschouwen. Scharendijke, voordien een buurtschap met slechts een paar huizen, werd aangewezen als groeikern. Veel voorzieningen, zoals de school en de kerk, werden verplaatst naar Scharendijke. Het dorp groeide uit tot een gemeenschap van meer dan 1.300 inwoners.

Na het gereedkomen van de Brouwersdam in 1972 raakte de groei van Scharendijke in een stroomversnelling. Het dorp

ging zich steeds meer manifesteren en groeide uit tot een groot watersportcentrum. De gunstige ligging, vlak bij de Noordzeestranden en aan het Grevelingenmeer trok veel nieuwe inwoners.
Een groot deel van Scharendijke bestaat uit vakantiewoningen die te huur staan.

Al snel kreeg Scharendijke het predicaat “uitstekend” voor duikers, zeilers en surfers. Drie locaties, namelijk Het Koepeltje, Scharendijkse Haven en Nieuwe Kerkweg worden aangemerkt als meest ideale duiklocaties van Nederland.
Het oude haventje Kloosternol is uitgegroeid tot een moderne jachthaven, waar voldoende plaats is voor passanten.

Het dorp zelf heeft een gezellige hoofdstraat met diverse restaurants, leuke terrasjes en een gevarieerd winkelaanbod. U kunt er terecht voor alle boodschappen en er is een geldautomaat. Kortom, indien u een vakantie in Scharendijke boekt, kunt u met uw hele gezin of familie uit gaan eten.

Vanuit het centrum is het nog geen 15 minuten lopen om aan het strand te zijn. Strand en duinen zijn één grote uitnodiging voor optimaal genieten van uw vakantie, een duik in de zee of lange strandwandelingen richting Renesse of een verkennende tocht naar de Brouwersdam.

De oude korenmolen “De Lelie” die gebouwd werd in 1886 ligt even buiten het dorp. Deze molen is nog steeds dagelijks in gebruik. Bij de molen bevindt zich een winkeltje waar u allerlei oude ambachtelijke producten kunt kopen die u het gevoel geven een oude warme bakker te zijn.

Tijdens uw wandeling of fietstocht over de dijk, kunt u kennismaken met de karakteristieke muraltmuurtjes. Deze werden indertijd gebouwd als een goedkoop alternatief voor de verhoging van de dijk. Deze loopt, zonder noemenswaardige onderbreking van de koepel Oost Repart ten westen van Scharendijke tot aan Den Osse.