Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Ameland-Buren

Met een vakantiehuis in Buren viert u vakantie op één van de mooiste plekjes van het Waddeneiland Ameland. Buren staat bekend om zijn juttersmuseum, visvijvers en het verhaal van Ritskemooi. Daarnaast kunt u hier heerlijk wandelen langs het wad, door 't dorp, op naar de duinen en het strand. Ook biedt het dorpje toegang tot natuurgebied Het Oerd.

Lees meer over Friesland

3 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Ameland-Buren
filters verwijderen
Prachtig 6 persoons vakantiehuis op Ameland
9, 6
Prachtig 6 persoons vakantiehuis op Ameland
Nederland › Friesland › Ameland-Buren
9, 6
40 beoordelingen
530
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Mooie groepsaccommodatie voor 18 personen in het dorp Buren op Ameland...
8, 0
8, 0
40 beoordelingen
1404
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Gelegen in het dorp Buren op Ameland vindt u dit mooi gelegen 6p. vaka...
8, 5
8, 5
42 beoordelingen
514
438
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis in Buren huren?

Met een vakantiehuis in Buren viert u vakantie op één van de mooiste plekjes van het Waddeneiland Ameland. Buren staat bekend om zijn juttersmuseum, visvijvers en het verhaal van Ritskemooi. Daarnaast kunt u hier heerlijk wandelen langs het wad, door 't dorp, op naar de duinen en het strand. Ook biedt het dorpje toegang tot natuurgebied Het Oerd.

Door deze prachtige, afwisselende natuur kunt u lange wandeltochten maken. En niet te vergeten, tijdenshet toeristenseizoen kunt u Waddeneilandhoppen, erg leuk voor het hele gezin.

Kom genieten op Ameland met een vakantiehuis in Buren

Altijd al één van de Nederlandse Waddeneilanden willen bezoeken? Kies dan voor een vakantiehuis in Buren. Ontdek zelf de mooie natuur en haar stranden die het Waddeneiland Ameland met zich meebrengt. Maak samen met uw geliefde of gezin een gezellige wandeling op de Amelandse duinen en stranden en neem tijdens uw vakantie in Buren een kijkje bij vuurtoren Bornrif. Of breng een bezoek aan één van de vele musea die hier te vinden zijn. Wanneer u het eiland van a tot z wilt verkennen tijdens uw weekend, midweek of weekje weg is het verstandig om een fiets te huren.

Maak tijdens uw vakantie in Buren leuke uitstapjes in de omgeving

Als u een vakantiehuis in Buren huurt dan kunt u genieten van alle schoonheid die het prachtige eiland met zich meebrengt. Ameland beschikt namelijk over een prachtig landschap die u zowel wandelend als per fiets goed kunt verkennen. Verder zijn er op Ameland verschillende musea die u kunt bezoeken. Zo kunt u in Buren zelf kunt u een bezoek brengen aan Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Dit museum bestaat uit twee verschillende delen. Het landbouwdeel is het deel waar u oude werktuigen kunt zien en het boerenbestaan rond 1900 weer tot leven komt. Het tweede deel is het juttersdeel hier kunt u zeer uiteenlopende strandvondsten aanschouwen. In Nes vind je Natuurcentrum Ameland. Dit museum heeft de beschikking over een dierentuin vergunning. Er is bijvoorbeeld een Noordzee aquarium waarin alle vissen van de Noordzee zwemmen. Er is een landschappen experience met informatie over de flora en fauna van het eiland en een filmtheater die u meer laat zien over het ontstaan en de in stand houding van het waddengebied. In Hollum, ook wel bekend als de grootste plaats op Ameland, zijn ook verscheidene musea gevestigd. Zo is er het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager. Dit museum staat in het teken van de cultuur van Ameland. U vindt er Amelandse volkskunst en veel over de walvisvaart. In Maritiem Centrum Abraham Fock kunt u deelnemen aan heuse reddingsacties en luisteren naar oude kapiteinsverhalen. In Ballum vindt u het Nobels Nostalgisch Museum. Hier kunt u antieke automobielen, motoren, fietsen, mode en huishoudelijke artikelen aanschouwen. Verder is het zeer de moeite waard om een kijkje te nemen bij de molens die Ameland te bieden heeft. Zo kunt u in Nes korenmolen “De Phenix” bezoeken dit is een oude graan en pelmolen die dankzij een flinke opknapbeurt nog steeds werkt. In Hollum staat de Koren- en Mosterdmolen De Verwachting. Op vaste data wordt hier nog steeds meel gemalen en mosterd gemaakt. 

Hierbij geven de molenaars een duidelijke uitleg. Ook is er een klein winkeltje waar je alle ambachtelijke producten kunt kopen die in de molen gemaakt worden.

Natuurlijk beschikt Ameland ook over een vuurtoren. Vuurtoren Bornrif is 55 meter hoog. Deze vuurtoren was tot 2005 nog in gebruik door een vuurtorenwachter. De vuurtoren is nu voor bezoekers beschikbaar. Er zijn op verschillende verdiepingen exposities en digitale uitleg door oude vuurtorenwachters. Trotseer de 236 treden en geniet boven van een schitterend uitzicht.

Voor de liefhebbers van modeltreinen is een bezoek aan MSA Modelspoor Ameland zeker een aanrader. Over een oppervlakte van 350 m2 rijden ruim 120 modeltreinen door verschillende miniatuurlandschappen, aangekleed met huisjes auto’s en miniatuurbewoners.

Houdt u van activiteit en sport? Dan zit u met een vakantiehuis in Buren helemaal goed

Ben je gek van watersport? Dan zijn de vakantiehuizen in Buren zeker iets voor u. Breng een bezoek aan Beach Ameland op Nes en krijg les in kite- of golfsurfen. Ook zijn er verschillende locaties waar u kunt raften, kayaken of kanoën. Ameland beschikt over twee golfbanen waar zowel ervaren als beginnende golfers kunnen spelen. Ook zijn er verschillende locaties waar u prachtige strandwandelingen te paard kunt maken. Voor de jonge kinderen onder ons is er binnenspeeltuin “de Speelboerderij” in Ballum Hier kunnen kinderen tot en met 12 jaar even helemaal losgaan. Ook kunnen kinderen zich vermaken in het recreatiegebied “De Vleien” in Nes. In dit gebied bevinden zich mooie wandelpaden en veel speeltoestellen waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Er tussenuit met een grote groep vrienden of met uw familie? Bekijk de groepsaccommodaties in Buren

Altijd al eens met vrienden een weekend weggewild. Huur dan nu een groepsaccommodatie in Buren. In Buren zelf kunt u lekker uit eten en een gezellige kroeg bezoeken. Wilt u met uw vrienden naar een discotheek, dan is er in Nes voldoende uitgaansgelegenheid. Ga een avond stappen in discotheek “De Lichtboei” of laat je zelf gaan in discotheek “De Swinging Mill”. Dus kom gerust met uw vriendengroep, voetbalteam of familie en huur één van de groepsaccommodaties in Buren op Ameland. Wilt u één van de andere Waddeneilanden bezoeken bekijk dan het aanbod vakantiehuizen op de Waddeneilanden.